Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Eiduka lielā aukstuma dēļ tomēr atteikusies no starta iedzīšanā, Juhauga apsteidz Karlsoni

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Eiduka lielā aukstuma dēļ tomēr atteikusies no starta iedzīšanā, Juhauga apsteidz Karlsoni
Patrīcija Eiduka. Foto no slēpotājas personīgā arhīva.

Šodien Rukā notiekošais Pasaules kausa posms distanču slēpošanā lielajā aukstumā noslēgsies ar 10km iedzīšanu brīvajā stilā, kur diemžēl sieviešu konkurencē nepiedalīsies Latvijas vadošā slēpotāja Patrīcija Eiduka, jo beigās viņa tomēr pieņēma lēmumu nestartēt un pasaudzēt veselību.

Šodienas sacensības sievietēm aukstā laika dēļ (-25 grādi) sākotnēji pārcēla 40 minūtes vēlāk, bet pēc tam vēl par gandrīz trīs ar pusi stundām. Pasaules U23 čempionāta Top10 slēpotāja no Latvijas saglabāju cerību iziet uz startu šodien, bet beigās tomēr pieņēma lēmumu nepiedalīties. To pašu izdarīja arī dažas citas komandas, tajā skaitā Norvēģija, izņemot līderi Terēzu Juhaugu un Heidi Vengu.

“Patrīcija pieņēma lēmumu nestartēt, jo ir pārāk auksts. Viņa negrib apsaldēties, un nav vajadzības riskēt,” skaidro Patrīcijas brālis un olimpietis Valts Eiduks. Lai arī vakar Patrīcija Eiduka pēdējos 2km noguruma dēļ strauji zaudēja tempu un noslīdēja vairākas vietas zemāk, tomēr 45.vieta ir par astoņām pozīcijām augstāk nekā pērn, un arī laika ziņā sanāca zaudēt vadošajām par 20 sekundēm mazāk nekā 2020.gadā.

Līdz trīsdesmitniekam, kas bija vairāk kā pusminūtes attālumā, šādā spēcīgā konkurencē nebija iespējams aizsniegties, taču pacīnīties par četrdesmitnieku vai Top35 bija reāli.

Pagājušā gadā iedzīšanā Rukā Patrīcija Eiduka pakāpās uz 45.vietu, bet atsevišķi 10km distancē brīvajā stilā viņa uzrādīja 24.laiku, tobrīd otro reizi karjerā tiekot PK posmos trīsdesmitniekā un sasniedzot labāko rezultātu.

Vakardienas uzvarētāja Frīda Karlsone noturējās vadībā līdz pusdistancei, kad viņu noķēra un vairāk kā 10 sekunžu deficītu likvidēja Terēze Juhauga. Abas pasaules labākās slēpotājas kopā nobrauca īsu laiku, jo pēc 6km daudzkārtējā pasaules čempione Juhauga pakāpeniski pārsvaru palielināja un svinēja uzvaru, revanšējoties Karlsonei par klasiku. Vairāku slēpotāju grupiņā distances pēdējos metros lielāks ātrums finiša sprintā bija norvēģietei Heidi Vengai, kura tad arī ieguva trešo vietu un bija labākā laika uzrādītāja iedzīšanā.

PK posms distanču slēpošana, 10km iedzīšana brīvajā stilā sievietēm

V.SportisteValstsLaiks
1.T. JuhaugaNorvēģija25:56.0
2.F. KarlsoneZviedrija+7.8
3.H.VengaNorvēģija+37.9
4.K. PermekoskiSomija+38.3
5R. BrennanaASV+38.4
4.E. AndersoneZviedrija+41.1

Startēja 52, finišēja 48 slēpotājas

     [+] [-]

, 2021-11-28 17:11, pirms 2 gadiem
Šodiena, atšķirībā no vakardienas, bija diezgan garlaicīga.

     [+] [-]

, 2021-11-28 18:33, pirms 2 gadiem
Lai pāriet uz Vasaras sporta veidiem!
Tad būs atkal par karstu!