Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2978, Did:0, useCase: 3

"Riga" 3x3 basketbolisti turnīru Debrecenā sāk ar divām uzvarām

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

"Riga" 3x3 basketbolisti turnīru Debrecenā sāk ar divām uzvarām
Nauris Miezis. Foto: FIBA

Ungārijas pilsētā Debrecenā paralēli Pasaules U18 kausa izcīņai sācies Pasaules tūres "Masters" turnīrs. To ar divām uzvarām sākuši "Riga" basketbolisti, pārspējot Austrijas komandu "Graz" un Serbijas komandu "Novi Sad", iekļūstot ceturtdaļfinālā.

Šonedēļ "Riga" basketbolisti izcīnīja otro vietu pašu mājās notikušajā "Challenger" turnīrā, finālā piekāpjoties Beļģijas komandai "Antwerp". Uz Pasaules tūres "Masters" turnīru Debrecenā "Riga" devās līdz šim nebijušā sastāvā, Agnim Čavaram, Naurim Miezim un Artūram Strēlniekam pievienojoties kandavniekam Guntaram Strāķim. Latvieši turnīru sāka ar spēli pret Austrijas komandu "Graz", ko nesenajā turnīrā Lozannā pieveica ar 21:16.

Spēlē pirmo punktu pēc caurgājiena guva Miezis, bet "Graz" atbildēja ar precīzu tālmetienu. Komandā neesot Lasmanim, daudz vairāk uzbrukumā centās uzņemties Čavars, bet viņa metieni nesasniedza mērķi. Pēc divām spēlētām minūtēm Miezis realizēja tālmetienu, izvirzot "Riga" vadībā. Spēles pirmajā pusē no Mieža sekmēm uzbrukumā bija atkarīgs "Riga" rezultāts. "Graz" nespēja regulāri uzlauzt pretinieku aizsardzību, tādējādi neviena no komandām neieguva vairāk par divu punktu pārsvaru (7:7).

Miezim ar precīzu tālmetienu vēlreiz izdevās izvirzīt savu komandu vadībā. "Graz" basketbolisti daudz spēlēja caur šajā līmenī nepieredzējušo Strāķi, bet pāris punkti groza apakšā neatsvēra to, ko Miezis paveica no tālās distances, dodot "Riga" komandai piecu punktu pārsvaru (14:9). "Graz" basketbolisti sāka vairāk uzmanības veltīt Miezim, bet tas pavēra iespējas pārējiem spēlētājiem. Tiesa Miezi arī neviens nežēloja, nereti pret viņu pretiniekiem spēlējot īpaši fiziski. Divus tālmetienus realizēja Strēlnieks, dodot "Riga" sešu punktu pārsvaru. Viņš nevajadzīgi pārkāpa arī noteikumus, kas pretiniekiem deva divus soda metienus. Miezim un Čavaram pēc tam vajadzēja divus uzbrukumus, lai "Riga" izcīnītu uzvaru ar 21:15. Miezis bija rezultatīvākais savā komandā ar 13 punktiem.

Otrajā spēlē "Riga" pretinieki bija Serbijas komanda "Novi Sad". Spēli ar precīzu tālmetienu sāka Dežans Janjičs, bet pirmajā minūtē "Novi Sad" izvirzījās vadībā ar 4:0. Latvijas komandā pirmo punktu guva Strāķis, bet brīdi vēlāk ar tālmetienu atjaunoja līdzsvaru uz tablo (4:4). "Novi Sad" izvirzījās minimālā vadībā, bet vēlreiz no distances trāpīja Strāķis (6:5). Pēc pārtraukuma divus tālmetienus realizēja Strēlnieks, ļaujot "Riga" būt vadībā ar 11:8.

"Novi Sad" pietuvojās minimālā atstatumā, bet tad Miezis realizēja tālmetienu. Serbi atbildēja ar to pašu, bet Miezis un Čavars atjaunoja trīs punktu pārsvaru (15:12). Četras minūtes līdz spēles laika beigām Strēlnieks trāpīja tālmetienu, bet tad pārtvēra bumbu, sagādājot "Riga" vēl vienu punktu. Pēc 40 sekundēm Strēlnieks ar tālmetienu lika punktu spēlei, "Riga" izcīnot uzvaru ar 21:12. Strēlnieks bija rezultatīvākais savā komandā ar astoņiem punktiem un sešām atlēkušajām bumbām.

Uzvara grupā "Riga" basketbolistiem ļāva iekļūt ceturtdaļfinālā, kurā svētdien, plkst. 17:45 tiksies ar Slovēnijas komandu "Piran", kas D grupā ierindojās otrajā vietā.

     [+] [-]

, 2021-08-28 19:09, pirms 3 gadiem

  -1 [+] [-]

, 2021-08-28 19:09, pirms 3 gadiem
Tas Strakis no kurienes iz izvilkts, kas nav cita spēlētāja ko ņemt? PIrmajā spēlē pilnīga nulle, otrajā kaut kādus pt sameta, visa starā tur yt itkā kkādu varoņdarbu būtu paveicis kaut reāli aizsardzība viņš pilnīga nulle, uzbrukumā arī tik dvioka plivina.

Bet nu abas spēlēs komanda vinnēja,tas labi..

  +1 [+] [-]

, 2021-08-28 20:04, pirms 3 gadiem
Cik nopietns ir Mieža savainojums?

https://jauns.lv/raksts/sports/4594...

  +1 [+] [-]

, 2021-08-28 20:26, pirms 3 gadiem
Viš tak pamatīgi sasitās abās spēlēs ķermeņa augšdaļas kreisajā pusē- krūšu kurvis/ ribas, plecs

  +1 [+] [-]

, 2021-08-28 20:53, pirms 3 gadiem
zaxx rakstīja: Tas Strakis no kurienes iz izvilkts, kas nav cita spēlētāja ko ņemt? PIrmajā spēlē pilnīga nulle, otrajā kaut kādus pt sameta, visa starā tur yt itkā kkādu varoņdarbu būtu paveicis kaut reāli aizsardzība viņš pilnīga nulle, uzbrukumā arī tik dvioka plivina.

Bet nu abas spēlēs komanda vinnēja,tas labi..
Ko tad tu sagaidīji, baigo superstāru?

     [+] [-]

, 2021-08-28 23:11, pirms 3 gadiem
Taču atļaujiet dzekiem normāli kādus 4us menešus padzert pēc olimpiskā zelta

     [+] [-]

, 2021-08-29 12:10, pirms 3 gadiem
Kāpēc tāda izvēle pieteikt Lasmaņa vietā tieši Strāķi? Būtu interesanti par šo vairāk uzzināt, kā arī par to, kāpēc Lasmanis nespēlē.

     [+] [-]

, 2021-08-29 13:21, pirms 3 gadiem
maģiskais rakstīja: Kāpēc tāda izvēle pieteikt Lasmaņa vietā tieši Strāķi? Būtu interesanti par šo vairāk uzzināt, kā arī par to, kāpēc Lasmanis nespēlē.
Tu laikam seko epizodiski