Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Latvietes pamostas par vēlu un 3x3 Pasaules kausa ceturtdaļfinālā piekāpjas Spānijai

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Latvietes pamostas par vēlu un 3x3 Pasaules kausa ceturtdaļfinālā piekāpjas Spānijai
Paula Cirša. Foto: FIBA

Pasaules U18 kausa izcīņu 3x3 basketbolā noslēgušas Latvijas izlases basketbolistes. Latvietes ceturtdaļfinālā vāji aizvadīja pirmo pusi spēles, atzīstot Spānijas izlases pārākumu ar 11:21.

Latvijas U18 basketbola izlase, Marta Blūma, Paula Cirša, Enija Ķīvīte un Līva Krūmiņa, Pasaules kausa izcīņas grupu turnīrā izcīnīja divas uzvaras, pārspējot Izraēlas un Indonēzijas basketbolistes, bet piekāpās Vācijas vienaudzēm. Tas ļāva iekļūt ceturtdaļfinālā, kurā vajadzēja spēlēt pret Spānijas izlasi.

Spēli komandas sāka ar abpusēji pieļautām kļūdām, bet tad Spānijas izlase izvirzījās vadībā ar 5:0. Latvijas izlases rēķinu no soda metiena līnijas varēja atklāt Krūmiņa, bet viņas metiens nebija sekmīgs. Spānietes ar ātrām saspēlēm dominēja laukumā, bet reizēm pievīla metienu realizācija. Pirmajās trijās minūtēs latvietes neko nespēja likt pretī, esot iedzinējos ar 0:9.

Latvietes regulāri izpildīja samocītus vai sasteigtus metienus, kas nesasniedza mērķi. Pēc teju četrām spēlētām minūtēm Cirša beidzot guva pirmo punktu Latvijas izlasei. Spānietes turpināja raut gabalos Latvijas izlases aizsardzību, bet bumba pēc Krūmiņas un Ķīvītes tālmetieniem spītīgi krita arā no groza stīpas. Spēles laika vidū rezultāts vēl joprojām bija graujošs (15:3).

Pēc pārtraukuma Krūmiņa un Cirša realizēja tālmetienu, bet tas nemainīja cīņas gaitu. Rezultāta starpība bija 10 punkti, spānietēm ātri atbildot ar sekmīgu uzbrukumu tiešā groza tuvumā. Sekoja vēl viens pārtraukums un sekmīgs Ķīvītes un Krūmiņas tālmetiens. Spānietes pazaudēja spēles pavedienu, kā arī sāka spēlēt nervozi, lai arī rezultāta starpība bija septiņi punkti. Vēl vairāk saasināt cīņas gaitu latvietes nespēja, atzīstot Spānijas izlases pārākumu ceturtdaļfinālā ar 11:21.

Pasaules U18 kausa izcīņa 3x3 basketbolā, ceturtdaļfināls

Latvija - Spānija 11:21

Latvija: Krūmiņa 5, Cirša 3, Ķīvīte 2, Blūma 1
Spānija: Buenavida 10, Sančesa 5, Kontela 4, Moralesa 2

     [+] [-]

, 2021-08-28 18:09, pirms 3 gadiem
Autor, Debrecenā jau vīru Rīga nospēlēja Masters tūrē, uzvarot AUT Grācu 21:15, varbūt par to drīkst rakstīt, drīz spēle pret favorītiem SRB Novi-Sad