Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Gandrīz 80 braucēji startēs Latvijas autokrosa čempionāta posmā Vecpilī

Juris Grīns
Juris Grīns

Gandrīz 80 braucēji startēs Latvijas autokrosa čempionāta posmā Vecpilī
Foto: Kalvis Zaļaiskalns

Latvijas autokrosa čempionāta sezonas turpinājums norisināsies šajā nedēļas nogalē, 30. jūlijā, Vecpils autotrasē. Sacensībām Liepājas pusē gatavojās teju 80 autokrosa braucēji no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas. Šī posma dalībnieki par goda pjedestāla pozīcijām sacentīsies piecās bagiju un četrās salonautomašīnu klasēs.

Sacensībās Vecpils autotrasē uz starta 15 Mini bagiju klases braucēji, tostarp viena meitene, Emīlija Ūtēna. Xteme Junior bagiju klasē seši pieteikumi, arī šī brīža līderi Markuss Ūtēns, Matas Zavarskis (Lietuva) un Raivo Jānis Beierbahs. Xtreme bagiju klasē 13 dalībnieku liels sastāvs. Pēc nelielas pauzes autokrosā, šobrīd kopvērtējuma augšgalā Jānis Geisters, aiz viņa, pagājušā gada čempions Mikus Neško, bet trešais, igaunis, Keivo Koivs – Koivam uz papēžiem min arī šīs klases vienīgā dāma Monta Beierbaha. B1600 bagiju klasē četri pieteikumi, bet B6000 bagiju klasē cīņās dosies seši sportisti.

Kuplākās klases godu joprojām tur 2000 Super klase, uz starta 16 braucēji, šobrīd pirmā pozīcija Jānim Orbidānam, otrais Ivo Gabrāns, bet TOP3 noslēdz pagājušā gada čempions Ritvars Kārkliņš. OPEN 2500 klasē seši pieteikumi, šajā posmā cīņām pievienosies arī šīs klases čempions Armands Plūme. VAZ Klasika ieskaitē cīņas sešu dalībnieku konkurencē, uz starta visi šī brīža favorīti. Septiņi pieteikumi 1600 klasē, pieteikumos arī šajā sezonā vēl neredzētas sejas – Juris Narubins un Justs Grencis.

Šajā sacensību sezonā pārsteigums bija B1600 klases debitants Modris Lešinskis, kurš atklāšanas posmā spēja izcīnīt uzvaru starp braucējiem, kuri šo taciņu ieminuši jau vairākus gadus. Posmā Pilskalnu autotrasē Modris piekāpās Edgaram Zīvertam, bet spēja noturēt līderpozīciju sezonas kopvērtējumā. Abus braucējus šķir tikai viens ieskaites punkts, tāpēc turpmākajos posmos mūs sagaida sīvas cīņas par augstāko goda pjedestālu 2022. gada sezonā.

Modris Lešinskis, šī gada B1600 bagiju klases debitants un līderis pēc aizvadītiem diviem sacensību posmiem: “Šobrīd jūtos ļoti labi, izbaudu katras sacensības, jo lielākajā daļā trašu neesmu braucis, visu laiku ir kaut kas jauns. Gaidu Vecpils posmu ar tādu foršu pārsteiguma sajūtu, būs interesanti aizvadīt kārtējo sacīksti trasē, kurā būšu pirmo reizi. Aizbraucot uz posmu, izdodas iepazīties ar trasi vien dažos treniņu apļos, nesanāk pat līkumus iegaumēt, uzreiz jāsāk braukt sacensību režīmā. Jāsaka gan, ka līdz šim man pašam šķiet, ka sanāk daudz labāk nekā es biju cerējis sezonas sākumā! Uz visiem posmiem dodos ar neziņu par daudzām lietām, bet to visu ar smaidu un pozitīvu domu, kā nekā, mans bērnības sapnis bija braukt sezonu ar bagiju autokrosā, to arī ar daru un baudu!”

VAZ Klasika klasē šajā sezonā lielisku sniegumu rāda Armands Ķēniņš, kurš sasniedzis divas uzvaras, divos aizvadītajos posmos. Otro un trešo vietu, ar vienādu punktu skaitu, dala Raitis Gusevs un Jānis Logins.

“Sajūtas pēc iepriekšējiem diviem posmiem, protams, ļoti labas! Posmu Vecpilī gaidu ar patīkamām sajūtām, jo šī, varētu teikt, ka ir mājas trase – ģeogrāfiski vistuvāk man, uz kuru ierodas arī daudzi mani atbalstītāji, tāpēc ir prieks braukt un atrādīties savējiem. Godīgi sakot, šoreiz esmu ļoti mierīgs pirms posma, vēlos arī tāds būt līdz sacensību dienai un tajā, jo Vecpils trase ir ļoti tehniski sarežģīta, tā kļūdas nepiedod. Mana iepriekšējā pieredze ir interesanta - vai nu man nepavisam neveicas, vai esmu uzvarējis, arī savu pirmo uzvaru svinēju tieši šajā trasē. Domāju, ka šeit savu neveiksmju zupiņu esmu izstrēbis, tāpēc gribētos teikt, ka šoreiz būtu jāveicas labi. Galvenais ir saglabāt vēsu prātu, stabili nobraukt un tad arī var tālu tikt,” par gaidāmajām sacensībām stāsta VAZ Klasika klases līderis, Armands Ķēniņš.

Sacensību programma:

30. jūlijs – Latvijas autokrosa čempionāts un kauss (3.posms):
08:30 / Treniņbraucieni
10:15 / Sacensību atklāšana
10:30 / 1.kvalifikācijas brauciens
12:10 / 2.kvalifikācijas brauciens
13:34 / Pusdienu pauze
14:10 / 3.kvalifikācijas brauciens
16:00 / B fināli, Fināli
18:30 / Apbalvošana

Autokrosa sacensību dalībnieku saraksts: https://www.axlatvia.lv/lv/show-rac...

Biļetes uz autokrosa sacensībām pieejamas Aula — biļešu tirdzniecība koncertiem, sporta..., kā arī norises vietā, biļetes cena 10 EUR. Bērniem līdz 12 gadu vecumam, apmeklējot pasākumu pieaugušā pavadībā, ieeja bez maksas. Pensionāriem un invalīdiem, uzrādot apliecību, ieeja bezmaksas.

Jaunumiem seko līdzi oficiālajā mājaslapā AX Latvia Informāciju meklē arī sociālajos tīklos Facebook.com/ @axlatvia.lv un Instagram.com / @axlatvia.lv

Informāciju sagatavoja:
Zane Lielkāja
AX Latvia