Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Džudists Zeiļa iegūst bronzas medaļu Eiropas Jaunatnes olimpiādē

Emils Ozerinskis

Džudists Zeiļa iegūst bronzas medaļu Eiropas Jaunatnes olimpiādē
Matīss Zeiļa. Foto LOK/ Edijs Pālens/ LETA

LETA. Latvijas džudists Matīss Zeiļa ceturtdien Slovākijā notiekošajās Eiropas Jaunatnes vasaras olimpiskajās spēlēs izcīnīja bronzas medaļu svara kategorijā līdz 81 kilogramam.

Gandarījuma turnīra pirmajā kārtā Latvijas džudists bija brīvs, otrajā ar "ippon" pieveica Turcijas pārstāvi Mertcanu Kempi, pēc tam ar "ippon" pārspēja Igaunijas pārstāvi Karlu Johannesu Piltu, bet izšķirīgajā cīņā pieveica bulgāru Hristo Valkovu.

Jau ziņots, ka Zeiļa pirmajā kārtā bija pārāks pār Ungārijas džudistu Danielu Miklosvolgiju, otrajā kārtā pieveica britu Lūku Ostenu, bet grupas finālcīņā piekāpās ukrainim Staņislavam Korčemļukam, nodrošinot cīņas gandarījuma turnīrā par bronzas godalgu.

Par čempionu kļuva Korčemļuks, kurš finālā "tīri" pieveica Azerbaidžānas sportistu Ismajilu Zamanovu, bet otru bronzas medaļu izcīnīja armēnis Gors Karapetjans.

Tikmēr džudiste Kristiana Jurkevica svara kategorijā līdz 70 kilogramiem gandarījuma turnīra pirmajā kārtā pieveica slovākieti Natāliju Škvareninovu, bet otrajā kārtā piekāpās itālietei Eleonorai Džusti.

Jau ziņots, ka grupas turnīrā viņa pirmajā kārtā bija brīva, bet otrajā kārtā viņa zaudēja Gruzijas pārstāvei Nino Gulbani. Maksims Bižāns, kurš spēkojas svara kategorijā līdz 90 kilogramiem, no pirmās kārtas cīņas bija brīvs, bet otrajā kārtā piekāpās grieķim Aleksijam Sperlidim.

Olimpiāde no 24. līdz 30.jūlijam norisinās Slovākijas pilsētā Banska Bistricā, un no Latvijas tajā piedalās 34 jaunie atlēti, pārstāvot septiņus sporta veidus - badmintonu, džudo, peldēšanu, riteņbraukšanu, tenisu, vieglatlētiku un vingrošanu.