Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Laipniekam vēsturisks sasniegums "Sodi World Series" pasaules finālā

Juris Grīns
Juris Grīns

Itālijā, Lonato kartinga trasē pēc viena gada pārtraukuma norisinājies "Sodi World Series" pasaules fināls, kur Latvijai nebijušu panākumu sagādāja Andrejs Laipnieks, "Sprint Cup" ieskaitē izcīnot trešo vietu. Iepriekšējos divos pasaules finālos Andrejam bija piektā un sestā vieta.

Sezonas laikā gandrīz desmit tūkstoši īres kartinga braucēju piedalās šajā "Sodi World Series" sistēmā, tikai 80 iegūst ceļazīmi un starp tiem uzkāpt uz galvenā pjedestāla tādā konkurencēs ir milzīgs sasniegums. Lai arī Laipnieks pirms sešiem gadiem kļuva par "RedBull KartFight" pasaules čempionu, viennozīmīgi šis panākums, lai arī trešā vieta - ir sportiski augstāks panākums. Šis bija īpašs fināls, jo Latviju pārstāvēja septiņi braucēji - trīs dalībnieki "Sprint Cup" un komanda "Pirmie" četru braucēju sastāvā "Endurance Cup" klasē.

Sākotnēji bija paredzēts, ka 2020. gada fināls notiks pērnā gada aprīlī Dubaijā, uz to no pasaules ranga kvalificējās Laipnieks, līdz ar to mums bija otra ceļazīme, ko saņēma Normunds Skreija. "Endurance Cup" kvalificējās "Baltie Veterāni". Diemžēl "kovidnieks" ieviesa korekcijas, vairākas reizes pārcelts, beigu beigās tomēr 2020. gada fināls tika atcelts pavisam.

Līdz ar to 2021. gada fināls bija nākamais, un uz Lonato aizbrauca septiņi mūsu censoņi - "Sprint Cup" no pasaules ranga kvalificējās Andrejs Laipnieks, no nacionālā ranga - Dāvis Zalmans, bet "Wild Card" iespēju izmantoja Kaspars Ritums. "Endurance Cup" komanda nedaudz jauktā sastāvā - oriģinālie "Pirmie" braucēji Rūdolfs Šmits un Edgars Sproģis, sezonu iepriekš šajā komandā pāris sacīkstes aizvadījušais Normunds Skreija un arī Harijs Cīrulis.

Kā tad mūsējiem gāja? Laipniekam trešā vieta, otrs labākais bija Kaspars Ritums, kurš iekļuva, mūsu izpratnē, B finālā - piecpadmitais, bet kopvērtējumā 35. vietā, Dāvis Zalmans C finālā, kur aizvadīja lielisku braucienu, pakāpjoties par teju desmit vietām, kopvērtējumā 47. vieta. Savukārt komandu sacīkstēs mūsējiem 24. vieta 45 komandu konkurencē.

"Sprint Cup" pasaules fināla rezultāti:

Vieta ,Braucējs ,Valsts ,Punkti
1.,Nelsons Desplats, Francija 80
2.,Martins Brošārs, Francija 79
3.,Andrejs Laipnieks,Latvija 78
4.,Bastijēns Muņjē, Francija 77
5.,Haleds El Zajeds, Saūda Arābija 76
6.,Vladislavs Bušujevs, Krievija 75
7.,Kristians Douvens, Nīderlande 74
8.,Maksims Martēns, Francija 73
9.,Nilolo Sofjati, Itālija 72
10.,Deniss Rafaele, Itālija 71
… … … …
35.,Kaspars Ritums,Latvija 46
47.,Dāvis Zalmans, Latvija 34

Izmantotie resursi:
openkart.lv
- amatieru kartinga sacensības