Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2274, Did:0, useCase: 3

Parasportistam Semjonovam pirmais un trešais rezultāts IWAS sacensībās peldēšanā

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Parasportistam Semjonovam pirmais un trešais rezultāts IWAS sacensībās peldēšanā
Jurijs Semjonovs. Foto: Latvijas Paralimpiskā komiteja

LETA. Latvijas parasportists Jurijs Semjonovs svētdien Portugālē IWAS spēļu sacensībās sasniedza pirmo un trešo rezultātu brīvā stila distancēs.

50 metros medicīnas grupā S8-10 Silovs finišēja 29,16 sekundēs un tika pie 717 punktiem, kas bija labākais rezultāts starp trīs dalībniekiem.

Savukārt 400 metru peldējumā Latvijas sportists S3-10 grupā ar finišu piecās minūtēs un 26,95 sekundēs bija trešais starp trīs dalībniekiem un tika pie 504 punktiem.

Sestdien Semjonovs bija ātrākais 100 metros brīvajā stilā un peldēšanā uz muguras, kā arī uzrādīja trešo rezultātu 50 metros tauriņstilā.

Pasākums, kuru rīko Starptautiskā Federācija sportistiem ratiņkrēslos un ar amputācijām (IWAS), notiek trīs individuālajos sporta veidos - vieglatlētikā, peldēšanā un pauerliftingā -, kā arī pirmoreiz - futbolā cerebrālās triekas skartajiem sportistiem. Latvija pārstāvēta ar desmit parasportistiem vieglatlētikā un peldēšanā.

Vieglatlētiem IWAS spēļu sacensībās būs iespējas izpildīt kvalifikāciju nākamā gada pasaules čempionātam Parīzē.

IWAS pasaules spēles šajā Portugāles pilsētā norit jau otro reizi. Spēļu mērķis ir iedvesmot sportistus tiekties uz dalību paralimpiskajās spēlēs un topošajiem sportistiem sniegt pirmo starptautisko sacensību pieredzi.

Izmantotie resursi:
LETA