Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Ivo Vinniņš: "Parasti pirms starta aprunājos ar savu dzelzs rumaku"

Juris Grīns
Juris Grīns

Ivo Vinniņš: "Parasti pirms starta aprunājos ar savu dzelzs rumaku"
Ivo Vinniņš. Foto: Andris Smilšarājs

Ivo Vinniņš ("SFRT Motorsports") - 2021.gada Latvijas čempionāta B1200 klases uzvarētājs, kā arī Baltijas čempionāta trešās vietas ieguvējs. Tie, kuri seko līdzi Latvijas motošosejai un Ivo gaitām, zina, cik šis sportists ir neatlaidīgs un mērķtiecīgs. Visspilgtāk viņa spēju nepadoties varēja redzēt pēdējā posmā Igaunijā, kad pēc treniņbraucienā piedzīvotā kritiena un visu nakti pavadot labojot motociklu, viņš spēja tik labi aizvadīt sacensības.

Kā Tu raksturotu nupat noslēgušos 2021.gada sezonu un kāds bija Tavs sniegums tajā? Vai izdevās viss plānotais?

I.V.: "Sezonu raksturotu kā ļoti aizraujošu, ar kāpumiem un kritumiem, tādu, ko prieks atcerēties, lai arī ne vienmēr viss gāja gludi, gandrīz ne reizi.Sniegums šosezon nedaudz pārsteidza, kā arī konkurentu sniegums, kas protams ir labi, jo aug līmenis kopumā! Laikam jau jāsaka, ka izdevās plānotais, protams vienmēr šķiet, ka varēju labāk."

Kādi mērķi ir uz nākamo sezonu? Kā Tu gatavojies jaunajai sezonai?

I.V.: "Dotajā brīdī cenšos sakopot domas, mērķi protams visaugstākie! Esmu jau uzsācis darbus pie tehnikas gatavošanas, kā arī sācis meklēt atbalstītājus jaunajai sezonai."

Kas ir visspilgtākais, kas palicis atmiņā no šīs sezonas? (Kāds īpašs sasniegums, spilgta cīņa vai kas cits?

I.V.: "Visspilgtākās laikam būs šīs sezonas pirmās sacensības Biķerniekos, kad no pole position startā atkritu uz septīto vietu un vēl pēdējā aplī aizbraucot kā ceturtajam, finišā izdevās uzvarēt. Un noteikti arī pēdējais posms ar sīvu cīņu trasē ar galvenajiem konkurentiem čempionātā, kā arī, ārpus trases cīņa, lai varētu startēt sacensībās pēc kritiena treniņā."

Kāpēc no visiem iespējamajiem sporta veidiem un hobijiem esi izvēlējies tieši motošoseju?

I.V.: "Aizrāva jau no bērnības, vecaistēvs savulaik brauca, vienmēr gribējās, taču ilgi nevarēju nobriest braukt. Ar baiku sāku braukt 2016. gada vasaras beigās, bet tā nopietni no 2017. gada. 2018. gadā aizvadīju pirmo sezonu Latvijas čempionātā motošosejā."

Kas ir tas vilinošākais motošosejā?

I.V.: "Noteikti braukšana ar motociklu, cīņas trasē, protams ātrums."

Ar kādām domām stājies uz starta un vai ir kāds īpašs rituāls, ko ievēro?

I.V.: "Tā, laikam neko īpašu nedomāju, cenšos koncentrēties braucienam. Parasti pirms starta aprunājos ar savu dzelzs rumaku."

Kas ir pats grūtākais motošosejā?

I.V.: "Saglabāt augstu koncentrēšanās spēju un "turēt skaidru galvu"."

Kādas Tavuprāt īpašības ir nepieciešamas, lai brauktu motošosejā?

I.V.: "Labas koncentrēšanās spējas, vispārēja fiziskā sagatavotība, spēja saglabāt vēsu galvu kritiskās situācijās, nu un protams labi jāpārvalda braukšana ar motociklu."

Pastāsti lūdzu, kas Tu esi ārpus motošosejas?

I.V.: "Esmu automehāniķis savā servisā, pārsvarā strādāju ar sporta automašīnām."

Kāda ir Tavu draugu un ģimenes attieksme pret to, ka Tu brauc motošosejā?

I.V.: "Man šķiet, ka ģimene ir viens no lielākajiem atbalstītājiem, protams uztraucās bet atbalsta, droši vien sagādāju daudziem saviem tuviem cilvēkiem un draugiem zināmu daudzumu galvassāpju reizēm."

Un nobeigumā - ko Tu ieteiktu tiem, kas vēlētos pamēģināt braukt motošosejā?

I.V.: "Domāju ka, ja ir vēlme pamēģināt tad noteikti to vajag darīt, jo uzskatu ka, labāk izdarīt, nekā neizdarīt un nožēlot, ka tā arī nepamēģināju."

Interviju sagatavoja:
LaMSF Motošoseja