Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Žurnālists: Anete Šteinberga pievienosies Eiropas kausa ieguvējai

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Žurnālists: Anete Šteinberga pievienosies Eiropas kausa ieguvējai
Anete Šteinberga. Foto: EuroLeague Women

Anete Šteinberga 2023. gada sezonā varētu pārstāvēt Francijas pazīstamāko klubu "Bourges Basket", otrdien, 26. aprīlī, rakstīja bebasket.fr redaktors Gabriels Pantels-Živs. Klubs turpina "play-off" cīņas un jauno sastāvu izziņos pēc sezonas beigām.

Šteinberga 2021. gada 1. decembrī savainoja plecu Eirolīgas izbraukuma spēlē pret “Famila Schio”. Sekoja mēģinājums atgriezties laukumā – 2022. gada 12. janvārī Šteinberga piedalījās Turcijas līgas spēlē pret “Kayseri”, taču savainojums izrādījās nopietnāks, nekā gaidīts.

Spēlētāja 22. janvārī telefonsarunā ar Sportacentrs.com apliecināja, ka plāno pleca operāciju un šajā sezonā laukumā vairs nedosies. “Galatasaray” bez latvietes sākās neveiksmīgs periods – klubs Eirolīgas otrajā aplī piedzīvoja zaudējumus 6 no 7 cīņām un nekvalificējās izslēgšanas spēlēm.

Bilance 5-9 deva “lauvenēm” septīto vietu B grupā. Pēc Krievijas klubu izslēgšanas “Galatasaray” ar amerikānietes Kelsijas Plamas palīdzību iekļuva Eiropas kausa “Četru fināla”, taču pusfinālā zaudēja “Bourges”. Neveiksmei Turcijas ceturtdaļfinālā sekoja trenera Efes Guvena atlaišana.

Anete Šteinberga šosezon piedalījās septiņās Eirolīgas spēlēs, vidēji 31,8 minūtēs gūstot 17,3 punktus. Spēka uzbrucēja izcīnīja 6,6 bumbas zem groziem, izdarīja 2,4 rezultatīvas piespēles un nopelnīja otro labāko lietderības koeficientu 17,0. Šteinberga realizēja 46,2% metienu no spēles un 87,5% soda metienu.

Turcijas līgā Šteinberga devās laukumā septiņās spēlēs, vidēji 31:04 minūtē sametot 14,0 punktus. Latvietes rēķinā 7,6 atlēkušās bumbas un 2,0 piespēles, kā arī lietderības koeficients 16,1. Šteinberga realizēja 40,9% metienu no spēles un 86,3% brīvmetienu.

“Bourges Basket” 7. aprīlī savā laukumā izcīnīja Eiropas kausu, finālā sagraujot Venēcijas “Reyer” ar 74:38. Trenera Olivjē Lafarža vadībā cīnījās savulaik Latvijā uzspēlējušās amerikānietes Kristena Mena un Kīša Hemptone, kā arī jaunās Francijas zvaigznes Iliana Rupēra un Aliksa Dušē.

Pantela-Živa rīcībā esošās neoficiālās ziņas vēsta par virkni izmaiņu Buržas klubā. Mena pārcelsies uz “Basket Landes” pie Selīnu Dumerkas – Francijas leģenda nupat paziņojusi, ka spēlēs vēl vienu sezonu. Hemptonai un saspēles vadītājai Elīnai Eldebrinkai beigušies līgumi. Izabella Jakubū pārcelsies uz “Tarbes”, bet Rupērai pastāv pārejas iespējas.

“Bourges” ir spēkā esoši līgumi ar Polinu Astjē, Sāru Mišelu un Endiju Mijē. Gaidāms, ka klubā paliks Aliksa Dušē, Letisija Gvapo un Elodī Godēna. Papildus tam, klubs iecerējis pastiprināties ar Šteinbergu un saspēles vadītāju Ivonnu Andersoni – abas kopā spēlēja Venēcijā, raksta žurnālists.

Izmantotie resursi:
https://www.bebasket.fr/championnat...

     [+] [-]

, 2022-04-27 17:29, pirms 2 gadiem
Veselību- iekšā !