Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

UEFA pandēmijas laikā atvieglo asociācijām 4,3 miljonu eiro izmantošanas nosacījumus

Agris Suveizda

UEFA pandēmijas laikā atvieglo asociācijām 4,3 miljonu eiro izmantošanas nosacījumus
Aleksandars Čeferins. Foto: AFP/Scanpix

Eiropas Futbola asociāciju savienība jeb UEFA pavēstījusi par 236,5 miljonu eiro liela finansējuma novirzīšanu visām 55 dalībvalstīm, lai tās varētu vieglāk pārvarēt Covid-19 pandēmijas radīto krīzi.

Šis finansējums tiks piešķirts no HatTrick programmas, kas asociācijām ierasti pienākas pamatdarbības izdevumu segšanai un konkrētām mērķa programmām, taču pandēmijas dēļ UEFA ir lēmusi, ka katra asociācija pati varēs noteikt savas prioritātes, lai mazinātu krīzes radītās problēmas. Katrai asociācijai piešķirti 4,3 miljoni eiro.

"Mūsu sports Covid-19 krīzes dēļ ir nepieredzēta izaicinājuma priekšā," organizācijas mājaslapā citēts UEFA prezidents Aleksanders Čeferins. "UEFA vēlas palīdzēt tās dalībvalstīm reaģēt atbilstoši to īpašajiem apstākļiem. Tā rezultātā esam vienojušies, ka katra asociācija līdz pat 4,3 miljoniem, kas samaksāti par šo un nākamo sezonu, var izmantot, lai atjaunotu futbola komūnu.

Latvijas Futbola federācijas (LFF) ģenerālsekretārs Edgars Pukinsks sarunā ar Sportacentrs.com norādīja, ka UEFA plānotais finansējuma apjoms šā un nākamā finansiālā gada laikā nav mainījies, taču būtiskākā izmaiņa ir šā finansējuma izmantošanas nosacījumu atvieglošana. LFF valde šodien apstiprināja biedru un tiesnešu atbalsta nolikumu, dīkstāves laikā piešķirot papildus 100 tūkstošus eiro.

Izmantotie resursi:
https://www.uefa.com/insideuefa/med...