Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Valmieriešu pārstāvētais klubs atspēlējas no 0:5, Gaugere turpina cīņu

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Valmieriešu pārstāvētais klubs atspēlējas no 0:5, Gaugere turpina cīņu
Daniels Anis (#33)
Foto: fotowagen.ch

Varonīga atspēlēšanas Vācijas florbola čempionāta pirmajā ceturtdaļfināla spēlē padevusies klubam ar latviešu trio sastāvā. Tikmēr Šveicē atzīstams sniegums Danielam Anim un Laurai Gaugerei, kuru klubi turpina cīņu par vietu valsts spēcīgākajā līgā.

Valmieriešu pārstāvētais klubs atspēlējas no 0:5 un uzvar čempionus

Izslēgšanas turnīru Vācijas spēcīgākajā līgā dramatiskā veidā uzsācis Laura Alvja Stiprā, Kriša Lužinska un Artūra Bračkas pārstāvētais "VfL Red Hocks Kaufering", kas ceturtdaļfināla pirmajā spēlē savās mājās ar rezultātu 7:6 (0:1; 0:4; 6:1; 1:0) papildlaikā pieveica pērnās sezonas Vācijas čempionus "DJK Holzbuttgen". Pēc divām trešdaļām gan nekas neliecināja, ka pēc mača varēs līksmot, jo uz tablo dega ļoti nepatīkamais 0:5. Turklāt trešā perioda sestajā minūtē Lužinskis nopelnīja 2+2 minūšu noraidījumu. Neskatoties uz to, tieši šī noraidījuma laikā mājinieki guva pirmos vārtus, bet deviņas minūtes pirms beigām atradās vairs tikai 3:5 iedzinējos. Viesi guva sestos vārtus, bet mājinieki nepadevās un piecas sekundes pirms pamatlaika beigām pēc Lužinska piespēles Tobias Huters panāca 6:6! Papidlaikā jau emocionālais pacēlums bija mājiniekiem, kuri arī nodrošināja uzvaru. Artūram Bračkam šajā spēlē divu minūšu noraidījums, bet Stiprais komandai nevarēja palīdzēt.

Anim kārtējā rezultatīvā spēle, komanda grauj cīņā par vietas saglabāšanu

Pēc zaudējuma pirmajā spēlē pārspēļu turnīrā par vietas saglabāšanu Šveices spēcīgākajā līgā pie panākuma izdevies tikt Daniela Jāņa Aņa pārstāvētajam "UHC Uster", kas savās mājās ar rezultātu 9:3 (3:1; 2:1; 4:1) pieveica NLB līgas klubu "Ad Astra Obwalden", tādējādi panākot 1:1 sērijā, kurā kādai no komandām nepieciešams tikt pie četriem panākumiem. Kārtējo reizi vadošās lomas uzņēmās latviešu uzbrucējs, kuram šajā spēlē divi vārtu guvumi un viena rezultatīva piespēle. Nākamo maču Aņa komandai būs jāaizvada pretinieku laukumā 25. martā.

Gaugerei vārti, komanda izlīdzina rezultātu finālsērijā

Šveices otrajā spēcīgākajā florbola līgā aizvadīta otrā finālspēle, kurā Lauras Gaugeres pārstāvētais "Chilis Rumlang-Regensdorf" savās mājās ar rezultātu 3:2 (1:0; 0:0; 2:2) apspēlēja "Aergera Giffers", tādējādi sērijā līdz kādas komandas trim uzvarām panākot 1:1 neizšķirtu. Latvijas izlases florboliste trešā perioda pirmajā minūtē ar rezultatīvu metienu panāca 2:0 vadību. Spēles turpinājumā viešņas divreiz tika līdz vienu vārtu deficīta, taču uzvaru mājinieces prata nosargāt. Sērijas trešā spēle ieplānota 22. martā.

Dumpim un "indiāņiem" papildperiodā noslēdzas sezona U-19 čempionātā

Somijas U-19 florbola čempionāta izslēgšanas turnīra atbildes spēlē Markusa Dumpja pārstāvētais "Indians" savās mājās ar rezultātu 7:3 (0:1; 4:0; 3:2) apspēlēja "Blackbirds" komandu, latviešu spēlētājam atzīmējoties ar rezultatīvu piespēli. Ņemot vērā, ka pirmajā spēlē "Indians" viesos bija piedzīvojuši zaudējumu, turnīra nolikums paredzēja, ka jāaizvada izšķirošais papildlaiks viena perioda jeb 20 minūšu garumā, kurā jānoskaidro uzvarētāji un komanda, kas turpina cīņu par titulu. Ņemot vērā, ka vadošie "Indians" spēlētāji pirms tam jau bija aizvadījuši spraigu cīņu U-22 turnīra ietvaros, tad šim papildlaikam spēki vairs neatlika un nācās piedzīvot neveiksmi ar 1:3, tādējādi neiekļūstot izslēgšanas turnīra nākamajā stadijā. Dumpis, kuram sezonas vidū vairākas spēles nācās izlaist savainojuma dēļ, savā debijas sezonā Somijas U-19 čempionātā 12 spēlēs atzīmējās ar 27 (3+24) rezultativitātes punktiem.

Jančevskis un Šenbergs rezultatīvi, komanda nenosargā uzvaru

Zviedrijas florbola čempionāta 3. divīzijā Edijs Šenbergs mača ievadā izdarīja rezultatīvu piespēli, pēc kuras Emīls Jančevskis guva vārtus "Storvreta Ungdom IBK" komandas labā izbraukuma mačā pret "IBS Falhagen". Lai gan konkurenti turnīra tabulā atrodas krietni zemāk par latviešu pārstāvēto "Storvreta", tieši mājinieki cīņas lielāko daļu atradās vadībā un kontrolēja notikumus laukumā. Trešajā periodā gan viesi atspēlējās un arī pārņēma vadību, bet panākums netika nosargāts un duelis noslēdzās ar neizšķirtu 5:5 (1:1; 2:3; 2:1). Turnīra tabulā divas kārtas pirms regulārās sezonas noslēguma "Storvreta Ungdom IBK' pārliecinoši saglabā otro vietu.