Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Jānis Reišulis EMX125 debijas sezonu sāk ar trešo vietu Lielbritānijā

Juris Grīns
Juris Grīns

Jānis Reišulis EMX125 debijas sezonu sāk ar trešo vietu Lielbritānijā
Jānis Mārtiņš Reišulis. Foto: mxgp.com

Eiropas motokrosa čempionāta pirmajā posmā Lielbritānijā trešo vietu divu braucienu summā EMX125 klasē izcīnījis Jānis Mārtiņš Reišulis. Viņa brālis Kārlis Alberts Reišulis pēc neveiksmīgā pirmā brauciena šodien otrajās sacensībās arī bija starp vadošajiem sportistiem.

Vakar jau vēstījām, ka EMX125 pirmajā finālbraucienā "Matterly Basin" trasē "KTM Motofavorīts" komandu pārstāvošais Jānis Reišulis sacensību gaitā no pirmā desmitnieka beigām pakāpās līdz pat trešajai pozīcijai, kurā arī sasniedza finišu. Kārlis Alberts Reišulis no "MJC" rūpnīcas vienības pirmajā braucienā drīz pēc starta kļuva par līderi, jau bija iekrājis pārsvaru, bet tad piedzīvoja kritienu, drīz pēc tam arī zaudējot vadību. Pēc tam sekoja vēl viens kritiens pēc sadursmes ar komandas biedru Ivano van Erpu.

Šodien sportisti veica otro braucienu. Jānis, kurš šogad aizvada pirmo pilno sezonu EMX125 klasē, pēc pērn veiktajiem dažiem posmiem, atkal ierindojās augstāk par savu brāli. Sacensību lielāko daļu viņš atradās ap piekto pozīciju, bet tad no līderpozīcijas krita Van Erps un latviešu motosportists bija jau ceturtais, tā arī finišējot.

Uzvaru šoreiz izcīnīja holandietis Kass Valks, kurš arī kļuva par posma uzvarētāju, otro vietu braucienā guva francūzis Aleksiss Fueri, un viņam arī posmā otrais rezultāts, bet trešais šajā reizē bija cits franču sportists Marks-Antuāns Rosi. Trešo vietu divu braucienu summā sasniedza Jānis Reišulis.

Kārlis Reišulis sacensību pirmo daļu brauca astotajā vietā, pēc tam pacēlās uz septīto, šādu vietu sasniedzot arī finišā. Pēc palikšanas bez punktiem pirmajā braucienā, summā Kārlis posmā ierindojas 12. vietā. Viņa komandas biedriem otrais brauciens nebija no labākajiem. Kā minēts iepriekš, Van Erps krita no pirmās vietas un finišēja sestais, bet Feručio Zanki pēc kritiena bija spiests izstāties.

EMX125 klasē šogad paredzēti deviņi posmi. Nākamais norisināsies 10. aprīlī Itālijā, Pjetramuratas trasē.

Turpat Lielbritānijā aizvadīts arī "EMXOpen" sezonas pirmais posms, kur gan latviešu sportisti nestartēja. Uzvarot otrajā braucienā, posmā uzvarēja austrietis Mihaels Sandners, bet tikpat punktu un otrā vieta pirmā brauciena uzvarētājam, spānim Hosē Butronam. Trešajā vietā bulgārs Mihaels Ivanovs. Šajā klasē šosezon septiņi posmi un nākamais arī 10. aprīlī.

  +2 [+] [-]

, 2022-02-27 14:07, pirms 2 gadiem
Izskatās Jonasam aizvietotājs būs ātrāk kā prognozēts 🙂

  +1 [+] [-]

, 2022-02-27 14:32, pirms 2 gadiem
Šim čalim ir iekšās, super! Apsveicami!

     [+] [-]

, 2022-02-27 17:12, pirms 2 gadiem
Jācer uz šiem brāļiem nākotnē..priekšgājējiem vienmēr ir bijušas piedzītas un nogurušas rokas..