Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2896, Did:0, useCase: 3

Karstā "Virtus.pro" ar YEKINDAR priekšgalā iekļūst pasaules čempionāta finālā

Toms Jēkabs Bērziņš
Toms Jēkabs Bērziņš

Karstā "Virtus.pro" ar YEKINDAR priekšgalā iekļūst pasaules čempionāta finālā
"Virtus.pro" sastāvs ar Mareku YEKINDAR Gaļinski (pa labi) ierindā.

Datorspēles CS:GO neoficiālā pasaules čempionāta "IEM Katowice" finālā šovakar iekļuva latviešu esportista Mareka YEKINDAR Gaļinska pārstāvētā Kazahstānas "Virtus.pro", kas ar 2:0 (16:9, 16:12) pieveica Ziemeļamerikas labāko komandu "Team Liquid". YEKINDAR komanda iekļuva turnīra finālā, kur rīt 16:00 tiksies ar Krievijas komandu "Gambit Esports", cīnoties par galveno balvu - 400 tūkstošiem dolāru.

Mareks YEKINDAR Gaļinskis turpina arvien spožāk ierakstīt savu vārdu starp Counter Strike:Global Offensive spēles labākajiem spēlētājiem. YEKINDAR otro vakaru pēc kārtas bija viens no galvenajiem uzvaras veicinātājiem, spēles laikā savācot 49 punktus un iegūstot reitingu 1.50. Gaļinskis, kopā ar savu komandas biedru Džami Jame Ali, kopā ieguva 99 no komandas kopā iegūtajiem 197 punktiem, tātad vairāk kā pusi.

"Virtus.pro" turnīru sāka ar zaudējumu pret "Natus Vincere", turpinājumā nokļūstot apakšējā zarā, kas nozīmēja, ka zaudējums kādā no spēlēm komandai liktu izstāties no turnīra. Par spīti tam, "Virtus.pro" turpinājumā nav pieļāvusi ne kļūdu, uzvarot piecas spēles pēc kārtas, vienīgo karti zaudējot vakardienas ceturtdaļfinālā pret Dānijas "Astralis".

Šodienas pusfināls pret "Team Liquid" sākās "Virtus.pro" izvēlētajā "Dust2" kartē, kurā līdz šim Katovices pamatturnīrā spēlēts tikai pret "Natus Vincere", toreiz karti zaudējot. "Liquid" uzvarēja pirmo jeb pistoles raundu, taču turpinājumā "Virtus.pro", spēlējot uzbrukuma (komanda, kurai jānovieto bumba) jeb T pusē, spēja uzvarēt pēc punktiem vai novietot bumbu 14 no 15 raundiem pirmajā puslaikā, izvirzoties vadībā ar 9:6. Arī otro puslaiku ar uzvarētu raundu iesāka "Liquid", arī Ziemeļamerikas komandai bieži izdevās novietot bumbu, taču tāds arī bija 'Virtus.pro" mērķis - Gaļinska komanda spēlēja pasīvi pirms bumbas novietošanas, bet pēc tam izmantoja pārsvaru papildrīkos (dūmi, granātas, flash jeb zibeņi), lai bumbu izslēgtu. Tas strādāja veiksmīgi, un "Virtus.pro" diezgan pārliecinoši izcīnīja uzvaru pirmajā kartē - 16:9. YEKINDAR "Dust2" bija otrais labākais komandā ar 21 punktu un reitingu 1.46.

Otro karti (Mirage) ar uzvaru pistoles raundā jau iesāka "Virtus.pro", taču tad piedzīvoja reto neveiksmi spēlē un vispār visā turnīrā, nākamo raundu zaudējot, pretiniekiem neieguldot nekādus līdzekļus (CS:GO spēlē ļoti svarīgs ir ekonomiskais stāvoklis, jo par naudu tiek pirkti ieroči un papildrīki). Uzvarēta eco raunda iedvesmoti, puslaika turpinājumā "Liquid" T pusē spēja iespēt astoņus uzvarētus raundus, kas deva lielas iespējas uzvarēt karti. Tāpat "Liquid" spēja uzvarēt arī otrā puslaika pirmos trīs raundus, izvirzoties vadībā jau ar 11:7. Ļoti svarīgajā 19. raundā "Virtus.pro" nonāca divi pret divi situācijā, taču Jame ar trīs punktiem izrāva uzvaru raundā Gaļinska komandai. Nākamajā partijā jau YEKINDAR bija galvenais uzvaras kaldinātājs, ar četriem punktiem un uzvarētu viens pret viens situāciju panākot 9:11. "Virtus.pro" brīdi vēlāk arī izvirzījās vadībā, tomēr "Liquid", pateicoties trim Stewie2k punktiem, atkal panāca neizšķirtu - 12:12.

Nākamajā raundā pēc diviem YEKINDAR punktiem "Liquid" nācās atdot punktu, pat nemēģinot izslēgt bumbu. Tomēr ieročus saglabāt abiem "Liquid" spēlētājiem neizdevās, un tas ļoti sadragāja komandas ekonomiku. Pēdējo raundu ar fantastisku šāvienu cauri sienai iesāka Jame, bet brīdi vēlāk "Virtus.pro" jau nonāca 4 pret 1 situācijā. "Liquid" spēlētājs Grim spēja tikt līdz viens pret viens situācijai, tomēr Sanji pielika punktu - 16:12. Gaļinskis otrajā kartē izcēlās ar 28 punktiem un reitingu 1.60.

Izmantotie resursi:
https://www.hltv.org/stats/matches/...

     [+] [-]

, 2021-02-28 00:40, pirms 3 gadiem
Džeks liek par sevi runāt. Kopš pievienojās VP, rezultāti progresē ar neticamu ātrumu.