Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Jau nākamgad WRC kalendārā tiks iekļauts ASV rallijs

Juris Grīns
Juris Grīns

Jau nākamgad WRC kalendārā tiks iekļauts ASV rallijs
Foto: Subaru Motorsports USA

Pasaules rallija čempionātā jau 2024. gada sezonā plānots iekļaut posmu ASV. Pēdējo reizi WRC sacensības šajā valstī notika pirms vairāk nekā 30 gadiem.

Jau ilgu laiku tiek diskutēts par nepieciešamību izvērsties Ziemeļamerikas tirgū, ņemot vērā čempionāta īpašnieku intereses šajā reģionā un tur pieaugošo interesi par ralliju.

WRC sacīkšu direktors Simons Larkins apstiprina, ka sarunas starp WRC promoteru un ASV reģionālo valdību ievērojami progresējušas. Šobrīd vēl nav zināms, kurā ASV vietā rallijs varētu tikt rīkots, bet visticamāk tas notiks pa grants ceļiem.

“Domāju, ka līdz marta beigām viss būs pilnīgi skaidrs un sniegsim paziņojumu par ieceri 2024. gadā aizvadīt “Rally USA”,” atklāj Larkins. “Ilgu laiku esam pie tā strādājuši un tuvojas tas brīdis, kad sapratīsim, kurā reģionā sacensības notiks.”

Pēdējo reizi pasaules rallija čempionāta posms ASV risinājās 1988. gadā, kad kalendārā bija iekļauts Vašingtonas štatā rīkotais “Olympus Rally”. Toreiz uzvarēja Miki Biasions ar “Lancia”.

Zināms, ka 2024. gadā WRC kalendārā plānots iekļaut arī posmu Tuvajos Austrumos.

Izmantotie resursi:
4rati.lv