Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:13, Did:0, useCase: 3

Latviešiem veiksmīgajā Soču trasē tiks aizvadīts PK otrais posms kamaniņu sportā

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Latviešiem veiksmīgajā Soču trasē tiks aizvadīts PK otrais posms kamaniņu sportā
Brāļi Šici ieguva 3. vietu Pasaules kausa pirmajā posmā. Foto: Mareks Galinovskis/FIL

Rīt un parīt 2014. gada Soču olimpisko spēļu trasē tiks aizvadīts ''Eberspächer'' Pasaules kausa otrais posms kamaniņu sportā, kas Latvijas sportistiem vēsturiski bijusi gana veiksmīga. Sacensību tiešraide ''Sportacentrs.com TV'' un interneta portālā.

• Pasaules kauss kamaniņu sportā Soču trasē atgriezīsies pēc divu sezonu pārtraukuma. Sestdien uz starta stāsies divvietīgās vīru ekipāžas un sievietes, bet svētdien paredzētas vīriešu sacensības un komandu stafete.

• Soču posma pirmajā dienā sacensības sieviešu konkurencē aizvadīs Kendija Aparjode, Elīza Tīruma, Elīna Ieva Vītola un Sigita Bērziņa. Divnieku konkurencē uz starta izies brāļu Andra un Jura Šicu, un Mārtiņa Bota un Roberta Plūmes ekipāžas.

• Ar Soču trases īpatnībām un piņķerīgākajām vietām vari iepazīties ŠEIT.

Latvijas nacionālās kamaniņu sporta izlases startiem Pasaules kausa pirmajā posmā, kas norisināsies šajā nedēļas nogalē Sočos, seko līdz tiešraidē ''Sportacentrs.com TV'' un interneta portālā ''Sportacentrs.com''.

Soču posma kalendārs

Sestdiena, 27. novembris

LaiksNotikums
9:30Pirmais brauciens - Divvietīgās ekipāžas
10:50Otrais brauciens - Divvietīgās ekipāžas
12:45Pirmais brauciens - Sievietes
14:10Otrais brauciens - Sievietes

Svētdiena, 28. novembris

LaiksNotikums
9:50Pirmais brauciens - Vīrieši
11:25Otrais brauciens - Vīrieši
13:30Komandu stafete

• Sezonas pirmajā posmā Pekinas olimpisko spēļu trasē Jandziņā septīto vietu starp dāmām izcīnīja Elīza Tīruma, bet vīriešu sacīkstes visaugstāk noslēdza Artūrs Dārznieks, ierindojoties 11. vietā un viņam sekojot Rikam Rozītim.

• Soču trases treniņbraucienos 24. un 25. novembrī starp dāmām augstvērtīgākos rezultātus uzrādīja Elīza Tīruma un Kendija Aparjode, bet divnieku ekipāžām - Andris un Juris Šici.

• Iepriekšējās sacensības, kas norisinājās Soču trasē, bija 2020. gada Pasaules čempionāts. Tajā Kendija Aparjode ierindojās ceturtajā pozīcijā, bet Kristers Aparjods vīru konkurencē ieņēma piekto pozīciju. Augstvērtīgāko rezultātu divnieku konkurencē uzstādīja Oskars Gudramovičs un Pēteris Kalniņš, kuri gan šajā sezonā nestartē - septītā vieta.

• Kendija Aparjode ieņēma ceturto vietu arī iepriekšējā Pasaules kausa posmā, kas norisinājās Sočos vairāk nekā divas sezonas iepriekš - 2019. gada februāra beigās. Tajās sacensībās Kristers Aparjods bija labākais starp vīriem, posmu noslēdzot devītajā vietā, bet divnieku konkurencē Andris un Juris Šici palika piektie.

• Neraugoties uz rezultātiem ārpus goda pjedestāla iepriekšējās Sočos rīkotajās sacensībās, trase tik un tā uzskatāma par Latvijas kamaniņu sportam gana veiksmīgu. Tieši tur Andris un Juris Šici 2014. Gada ziemas olimpiskajās spēlēs izcīnīja bronzu. Pie tāda paša kaluma medaļas tika arī stafetes komanda ar brāļiem Šiciem, Mārtiņu Rubeni un Elīzu Tīrumu sastāvā.

2021./2022. gada ''Eberspächer'' Pasaules kausa kalendārs

Norises vietaDatums
Jandziņa (Ķīna)20.-21. novembris
Soči (Krievija)27.-28. novembris
Soči (Krievija)4.-5. decembris
Altenberga (Vācija)11.-12. decembris
Insbruka (Austrija)17.-18. decembris
Vinterberga (Vācija)1.-2. janvāris
Sigulda (Latvija)8.-9. janvāris
Oberhofa (Vācija)15.-16. janvāris
Sanktmorica (Šveice)22.-23. janvāris

Izmantotie resursi:
Kamanas

     [+] [-]

, 2021-11-27 08:52, pirms 2 gadiem
Tīruma, Aparjods un Šici ir reāli medaļu pretendenti. Tīruma var pat uzvarēt.

Roboti vakar krita treniņā. Cerams, ka savainotais īkšķis necieta un čaļi startēs.