Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

11 gadus jaunā Alise Štolcermane no FIA projekta atgriežas ar vērtīgu pieredzi

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

11 gadus jaunā Alise Štolcermane no FIA projekta atgriežas ar vērtīgu pieredzi
Alise Štolcermane. Foto: fia.com

Francijā aizvadīts otrais ''FIA Girls on Track — Rising Stars'' projekts, kurā startēja 28 pasaules talantīgākās 10–16 gadus jaunas braucējas. Šo sportistu vidū bija arī 11 gadus jaunā Alise Štolcermane.

Sportistes tika sadalītas divās grupas, junioru un senioru, katrā 14 meitenes, kuras veica dažāda veida uzdevumus, lai noskaidrotu fizisko un emocionālo sagatavotību, kā arī prasmi pārvaldīt kartingu. Nometnē tika izvēlētas astoņas meitenes katrā grupā, kuras turpinās mācības projektā. Latvijas pārstāve, 11 gadus jaunā Alise Štolcermane atgriezās mājās ar vērtīgu pieredzi un vēlmi sevi pilnveidot autosportā.

Divu dienu nometne junioriem tika aizvadīta 22. un 23. oktobrī. Pirmajā dienā meitenes lielāko daļu laika pavadīja pie kompānijas “Praga” kartinga stūres. Pēc trases iepazīšanas 14 braucējas piedalījās četrās 12 minūšu treniņu sesijās, lai parādītu savu potenciālu un demonstrētu izaugsmi sacīkšu skolas treneriem. Pēcpusdienā aizsākās kvalifikāciju un super-pole braucieni, kā arī fināla brauciens kartinga trasē.

Sestdien galvenā uzmanība tika pievērsta darbībām ārpus trases. Akadēmijas unikālā stratēģija ir vērsta uz braucēju garīgo, fizisko un sabalansēta uztura attīstību. Programma ietver arī apmācības par plašsaziņas līdzekļiem un sevis prezentāciju.

Par dalību projektā dalās Alise: ''Bija interesanti. Fiziskā daļa man patika. Interesanti bija lekšanas vingrinājumi, reakcijas un loģiskās domāšanas vingrinājumi. Iepazinos ar dažām meitenēm, samainījāmies ar kontaktiem. Man patīk ilgi gulēt, tāpēc nepatika agrie rīti. Ja ir iespēja, visām iesaku mēģināt un braukt!”

Alisei uz Franciju līdzi devās titulētais un vairākkārtējais čempions dažādās autosporta disciplīnās – Vladislavs Šlēgelmilhs, arī Alises vectēvs.

Vladislavs Šlēgelmilhs, sportists ar 48 gadu pieredzi autosportā: ''Alise ir tikai ieguvēja. Ar braukšanu pašmācības ceļā un dabas dotu talantu ir par maz, lai nokļūtu Ferrari akadēmijā. Pilnīgi visas pārējās dalībnieces piedalās spēcīgos čempionātos jau vairākus gadus. Alise ar junior kartingu braukusi vien pāris reizes Rullītī, pabeidzot sezonu ar MINI. Neskatoties uz to, viņa bija pilnīgi līdzvērtīga pārējām meitenēm. Biju patīkami pārsteigts par viņas angļu valodas prasmēm. Alise noteikti bija visas trases darbinieku, žūrijas simpātija. Viņas spējas komunicēt ir nepārspējamas. Atsevišķos loģikas un reakcijas vingrinājumos Alisei bija pat labāks rezultāts kā senior grupas meitenēm. Daudzus uzdevumus viņa redzēja un veica pirmo reizi dzīvē. Ir skaidrs, ka uzvarēs tā meitene, kura iespējams nebūs pati talantīgākā, bet, kura spēs savu karjeru nofinansēt no saviem līdzekļiem. Prieks par šo pieredzi viņai. Dzīvē viņa noteikti nekur nepazudīs!”

Nometņu noslēgumā novembrī uzvarējusī junioru braucēja tiks apbalvota ar iespēju aizvadīt starptautisku kartinga sezonu ar Ferrari braucēju akadēmijas finansiālu atbalstu. Izvēlētā vecākā/senioru braucēja, iespējams, kļūs par otro meiteni, kurai būs iespēja pievienoties Ferrari braucēju akadēmijai — līdzīgi kā Maija Veuga, projekta pirmā gada uzvarētāja, lai attīstītu profesionālu karjeru šajā sporta veidā un sacenstos Formulā 4 ar FIA Girls on Track galvenā partnera, projekta “Iron Dames” atbalstu. “Iron Dames” ir īpašs projekts, ko izveidojusi un vada uzņēmēja, braucēja un Ferrari vēstnese Debora Majere, kuras mērķis ir atbalstīt sievietes autosportā.

Informāciju sagatavoja:
LAF Prese