Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Znaroks: "Gribētos izcīnīt ceturto Gagarina kausu"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Znaroks: "Gribētos izcīnīt ceturto Gagarina kausu"
Harijs Vītoliņš un Oļegs Znaroks triumfē Phjončhanas olimpiskajās spēlēs. Foto: fhr.ru

Titulētais hokeja treneris Oļegs Znaroks atklāj, ka nokļūt pašā virsotnē ir milzīga laime, taču ar laiku tas aizmirstas, tāpēc vienmēr jāsāk no sākuma.

Atgādinām, ka 2017. gadā Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētais Sanktpēterburgas SKA izcīnīja KHL galveno trofeju, līdz ar to šis treneru duets kļuva par trīskārtējiem Gagarina kausa ieguvējiem (2012, 2013, 2017). Nu jau bijušie Krievijas izlases stūrmaņi uzvarējuši arī pasaules čempionātā (2014) un olimpiskajās spēlēs (2018). Pēc olimpiskās sezonas šie speciālisti zaudēja darbu gan klubā, gan izlasē.

"Gribas kaut ko izcīnīt. Kaut arī esi daudz ko izcīnījis iepriekš, gribas uzvarēt vēl un vēl. Man gribētos izcīnīt ceturto Gagarina kausu, protams. Kad nokļūsti līdz pašai virsotnei un visus esi uzvarējis, ir tādas sajūtas, ka aizraujas elpa. Tā ir milzīga laime. Nākamajā dienā tas viss noplok, bet pēc kāda laika vispār aizmirstas. Tu pats aizmirsti, un arī citi aizmirst. Tāpēc vienmēr jāsāk no sākuma. Dažreiz sanāk, citreiz nesanāk. Kādreiz tas atkarīgs no tevis, bet citreiz tas nemaz nav atkarīgs no tevis," atklāj titulētais treneris Znaroks.

Kāpēc tā? "Jo tas ir sports. Komandas ir dažādas. Uz ko tu ej un ar ko? Kāds tev sastāvs? Uzņemos vadīt hokeja klubu MVD, trenēju vairākus gadus, bet tad aizcīnījāmies līdz Gagarina kausa finālam. Domāju, ka līdzīgā situācijā tādu ceļu tagad neviens nevarēs atkārtot," norāda speciālists. "Trenera darbs smags, taču tā ir iemīļota nodarbošanās. Ja ar to nodarbojies, tad tas jādara pamatīgi. Ja vienkārši atnākt un saņemt naudu, tad to nevienam nevajag, es tā domāju."

Ir cilvēki, kuri saka, ka Phjončhanas olimpisko spēļu zelts nav īsts, jo toreiz nepiedalījās NHL spēlētāji. "Atbildēšu viņiem šādi: bet kad izlasei bija īsts zelts? Arī iepriekš bija gadījumi, kad olimpiskajās spēlēs nestartēja NHL spēlētāji. Nevajag runāt muļķības. Olimpiskais čempions ir olimpiskais čempions," atzīst Oļegs Znaroks. "Dienvidkorejā bija ļoti grūti. Neviens negaidīja, ka vācieši spēlēs finālā. Turklāt viņi spēlēja ļoti labi, izslēdza zviedrus un kanādiešus. Bet favorīti bija citi, kuriem mēs plānveidīgi gatavojāmies. Bet sanāca tāds fināls. Mums nācās visu nakti sēdēt un veidot jaunu spēles plānu."

Kā jau ziņots, 2019. gada aprīlī Znaroks un Vītoliņš tika panāca vienošanās ar Maskavas "Spartak". Šajā klubā treneru tandēms sāka ar piekto vietu regulārajā sezonā, bet izslēgšanas spēļu pirmās kārtas sērijā atzina Maskavas "Dinamo" pārākumu (2-4). Aizvadītajā sezonā ar grūtībām iekļuva "play-off", kur piekāpās Maskavas CSKA (0-4). Krievijas galvaspilsētas klubs izlēma neturpināt sadarbību ar treneru tandēmu. Vītoliņš šovasar kļuva par Latvijas izlases galveno treneri, bet olimpiskās kvalifikācijas pirmajā mačā "Arēnā Rīga" bija redzams arī Znaroks.

Izmantotie resursi:
matchtv.ru

  +5 [+] [-]

, 2021-08-26 23:42, pirms 3 gadiem
Stenliju, Stenliju, Oļeg !!!

  -1 [+] [-]

, 2021-08-27 08:02, pirms 3 gadiem
ficuks rakstīja: Stenliju, Stenliju, Oļeg !!!
Kam tas ķobis vajadzīgs? Oļega molodčiks! Kolekcionē tikai nozīmīgākās trofejas! Jācer, ka nāks Harkam par paligu (mazāk stresa) un izlabos Bobja kļūdas!

  +2 [+] [-]

, 2021-08-27 08:47, pirms 3 gadiem
ficuks rakstīja: Stenliju, Stenliju, Oļeg !!!
Znarok, Meik Detroita Greit agein!