Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:121, Did:0, useCase: 3

Konte seko Flika un Galtjē pēdās un pēc titula iegūšanas pamet Milānas "Inter"

Agris Suveizda

Konte seko Flika un Galtjē pēdās un pēc titula iegūšanas pamet Milānas "Inter"
Antonio Konte. Foto: Reuters/Scanpix

Itālijas futbola kluba Milānas "Inter" galvenais treneris Antonio Konte trīs dienas pēc sezonas beigām panācis vienošanos par komandas tūlītēju pamešanu, atklājis žurnālists Fabricio Romāno. Vēlāk klubs oficiāli apstiprināja informāciju par šķiršanos.

Milānas "Inter" vadība kluba finansiālā stāvokļa dēļ plāno vasarā no spēlētāju pārdošanas iekasēt ap 80 miljoniem eiro, un komandas galveno treneri šāds solis neesot apmierinājis – Kontes un īpašnieku vīzija par kluba ambīcijām ir atšķīrušies, un abas puses jau ir panākušas vienošanos par sadarbības izbeigšanu. Konte, kura alga nākamsezon būtu bijusi 13 miljoni eiro, saņems septiņu miljonu kompensāciju par līguma tūlītēju izbeigšanu, un viņš būs pieejams citiem klubiem.

51 gadu vecais Konte pie Milānas kluba stūres bija divas sezonas. Pirmajā sezonā viņš aizveda "Inter" līdz Eiropas līgas finālam, kurā ar 2:3 piekāpās Spānijas "Sevilla", bet šosezon pārliecinoši izcīnīja Itālijas titulu, par 12 punktiem apsteidzot "Milan". Tas bija "Inter" pirmais tituls kopš 2010. gada. Konte iepriekš strādāja ar Londonas "Chelsea", izcīnot gan Anglijas titulu, gan kausu, Itālijas izlasi un Turīnas "Juventus", ko aizveda līdz trim tituliem. Tāpat Konte ir vadījis Itālijas klubus "Siena", "Atalanta", "Bari" un "Arezzo".

Konte kļuvis jau par trešo "Top 5" līgu čempionu galveno treneri, kurš pametis amatu. Jau ilgāku laiku zināms, ka Juliāns Nāgelsmans pie Vācijas čempiones Minhenes "Bayern" stūres aizvietos Hanzi Fliku, kurš pēc "Euro 2020" finālturnīra pārņems Vācijas izlasi, bet vakar Kristofs Galtjē paredzami pavēstīja par Francijas čempiones "Lille" pamešanu. Galtjē arī apstiprināja baumas, ka viņš veic pārrunas ar trim klubiem – Francijas "Nice" un Lionas "Olympique" un Itālijas "Napoli", kā pirmais kandidāts gan esot portugālis Seržiu Konseisau.

Izmantotie resursi:
https://twitter.com/FabrizioRomano/...

     [+] [-]

, 2021-05-26 21:39, pirms 3 gadiem
Konte uz spurām?

     [+] [-]

, 2021-05-26 22:50, pirms 3 gadiem
Kāds sakars, treneris pats grib izbeigt līgumu, bet pats vēl saņem kompensāciju no kluba?