Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

"Riga" 3x3 basketbolisti Eiropas Vienotās līgas finālposmā finišē otrajā vietā

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

"Riga" 3x3 basketbolisti Eiropas Vienotās līgas finālposmā finišē otrajā vietā
Nauris Miezis "Novi Sad" basketbolistu ielenkumā. Foto: ULE 3x3

Krievijas pilsētā Sanktpēterburgā noslēgusies Eiropas Vienotās līgas sezona 3x3 basketbolā. Finālposmā regulārās sezonas uzvarētāji, "Riga" basketbolisti, aizcīnījās līdz finālam, kurā sīvā cīņā zaudēja "Novi Sad" un palika otrajā vietā.

"Riga" komanda pirmajos trīs līgas posmos spēja aizkļūt līdz pusfinālam, bet pirmajā arī izcīnīt uzvaru. Tādējādi ar 240 punktiem izdevās uzvarēt kopvērtējumā un fināla posmu sākt ar relatīvi vājāko pretinieku. Fināla posms sākās uzreiz no ceturtdaļfināla, sacenšoties astoņām sezonas labākajām komandām uz teātra "Buff" skatuves. Fināla posmā "Riga" pārstāvēja Agnis Čavars, Nauris Miezis, Edgars Krūmiņš un Artūrs Strēlnieks. Latviešu pirmie pretinieki bija "COP Moscow" basketbolisti, kurus pirmajā posmā izdevās pieveikt pusfinālā (19:17), bet otrajā posmā grupu turnīrā (21:17).

Ceturtdaļfināla spēli labi sāka "Riga" basketbolisti, kas pēc Krūmiņa precīzā tālmetiena izvirzījās vadībā ar 4:1, bet vēl pēc minūtes ar labām izspēlēm panāca septiņu punktu pārsvaru (9:2). Latvieši, kuri ierasti daudz uzbrūk no tālās distances, šoreiz daudz vairāk devās caurgājienos, kas deva vēlamo rezultātu gan punktu izteiksmē, gan krājot piezīmes pretiniekiem. Tikmēr "COP Moscow" basketbolistiem ar "Riga" aizsardzības apspēlēšanu klājās ļoti grūti. Kad spēlētas bija četras minūtes, Miezis ar tālmetienu palielināja rezultāta starpību līdz 10 punktiem (13:3). Nākamajā minūtē latvieši aizspēlējās līdz 19 gūtiem punktiem, bet brīdi vēlāk arī noslēdza maču ar graujošu rezultātu 22:5.

Pusfinālā "Riga" basketbolistiem pretī stājās Lietuvas komanda "Team LT", kas ceturtdaļfinālā no tālākas cīņas izslēdza "Tri Zvezdochki" (21:20). Spēli labāk sāka lietuvieši, izvirzoties vadībā ar 4:1. Miezis atbildēja ar precīzu tālmetienu, bet pēc divām nospēlētām minūtēm rezultāts jau bija neizšķirts (5:5). Krūmiņš un Čavars noformēja latviešiem divu punktu pārsvaru, bet lietuvieši izprovocēja "Riga" basketbolistus uz noteikumu pārkāpumiem, ar soda metieniem panākot izlīdzinājumu (8:8).

"Riga" principā vairs nedrīkstēja pārkāpt noteikumus, kas visu uzvaru lika likt uz spēli uzbrukumā. Miezis un Krūmiņš trāpīja pa tālmetienam, kas ļāva iegūt četru punktu pārsvaru. Lietuvieši atbildi parādā nepalika, bet arī Miezis turpināja gūt punktus (16:12). Četras minūtes līdz spēles beigām Krūmiņš lieliski nospēlēja aizsardzībā, bet pēc tam izkārtoja punktu Strēlniekam. Latvieši izmeta daudzus tālmetienus līdz Miezis ieveda "Riga" finālā - 21:16.

Finālā "Riga" priekšā bija cīņa ar šosezon nepieveikto Serbijas komandu "Novi Sad", kas pirmajās divās spēlēs pārliecinoši uzvarēja "Gagarin" un "Inanomo". Spēles ievadā uzbrukums gāja cauri Čavaram, kurš komandas biedrus nepievīla. Serbiem izdevās divreiz izvirzīties minimālā vadībā, pateicoties precīziem tālmetieniem, bet arī latvieši atbildi parādā nepalika, divus tālmetienus trāpot Miezim (8:6). Pēc tam ar bloķētu metienu atzīmējās Čavars, uzreiz paņemot bumbu un realizējot brīvu tālmetienu (10:6).

Pēc Dušana Buluta precīzajiem soda metieniem Miezis trāpīja vēl vienu tālmetienu, bet pēc nesportiskās piezīmes soda metienu trāpīja Čavars (13:8). "Novi Sad" īsā laikā atbildēja ar trīs punktu izrāvienu, bet tuvāk netika. Buluts sāka uzvilkties un daudz runāja ar tiesnešiem, bet sankcijas nesekoja. "Novi Sad" lēnām ieguva iniciatīvu un saasināja cīņu par uzvaru. Trīs minūtes līdz spēles beigām Buluts ar tālmetienu izvirzīja savu komandu vadībā (18:17), bet "Riga" uzreiz panāca izlīdzinājumu. Kamēr latvieši nerealizēja pāris metienus, tikmēr Buluts izrāva "Novi Sad" uzvaru spēlē un visā finālturnīrā, atstājot latviešus otrajā vietā - 21:19.