Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Pasaules kausa fināla tiesnesis: "Maradona – nepatīkamākais cilvēks, kuru zinu"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Pasaules kausa fināla tiesnesis: "Maradona – nepatīkamākais cilvēks, kuru zinu"
Djego Maradona. Foto: AP/Scanpix

Meksikāņu tiesnesis Edgardo Kodesals uzraudzīja 1990. gada Pasaules kausa finālu, kurā Rietumvācija ar 1:0 pieveica Argentīnu. Viņš izteicies, ka Djego Maradonam spēle varēja beigties nemaz nesākusies.

"Varēju viņu noraidīt no laukuma, tāpēc ka viņš nekad nav sapratis, ko nozīmē disciplīna. Kad parādīju sarkano kartīti Pedro Monsonam, viņš skrēja un kliedza uz mani, runājot par bruņotu laupīšanu no FIFA puses. Tobrīd mierīgi varēju parādīt sarkano arī viņam. Djego Maradona kā cilvēks ir nepatīkamākais, ko zinu," teica Edgardo Kodesals.

Monsons bija pirmais futbolists, kurš Pasaules kausa finālā noraidīts no laukuma. Viņš sarkano kartīti saņēma 65. minūtē par pārkāpumu pret Jirgenu Klinsmanu. Rietumvācija vienīgos vārtus guva piecas minūtes pirms pamatlaika beigām, kad 11 metru soda sitienu realizēja Andreass Brēme.

"Ja es būtu sekojis noteikumu grāmatai, tad Maradona tiktu noraidīts vēl pirms spēles sākuma, jo viņš aizvainoja visu stadionu," teica Kodesals. Argentīniešu zvaigzne nebija apmierināta ar faktu, ka Romas olimpiskajā stadionā tiek izsvilpta himna, tāpēc Maradona tribīnēm veltīja paceltus vidējos pirkstus.

"Mēģināju viņu nomierināt, paskaidrot, kas viņš ir kā spēlētājs. Maradona bija viens no labākajiem pasaulē, bet viņš to nesaprata," pauda Kodesals. "Taču komandai viņš bija līderis. Viņš laukumā atstāja pilnīgi visu. Kā spēlētājs viņš no manis saņem cieņu un apbrīnu."

Izmantotie resursi:
https://www.marca.com/en/football/i...

  -2 [+] [-]

, 2020-04-26 13:06, pirms 4 gadiem
Tajos gados daudzi sportisti lietoja Kokaīnu, gan futbola, gan NHL, īpaši kaušļi, gan NBA daži.

  +2 [+] [-]

, 2020-04-26 13:48, pirms 4 gadiem
Noskatījos youtube gan himnas, gan spēles momentus. TV ēterā, protams, nevarēja redzēt, kā šis fakučus rāda publikai, taču to, ka viņš tur lamājās, redzēt var. Argentīnas himnu tur izsvilpa aptuveni tāpat, kā grieķi un turki savstarpējās spēlēs izsvilpj valstu himnas. Mūsdienās tas nav retums. Nezinu, kā bija 80.-tajos/90.-to sākumā.

Par pašu spēli. Pārkāpums pret Klinsmanu, vismaz video, izskatījās diezgan rupjš, bet vai uzreiz uz sarkano velk? Varbūt. Dzeltenā stabili tur būtu. Klinsmans, protams, arī labākajās futbola tradīcijās aizlidoja pa gaisu un vārtījās tā, it kā kāds sašāvis mugurā būtu. Neimāra iedvesmas avots.

  +2 [+] [-]

, 2020-04-26 14:08, pirms 4 gadiem
Atlantique rakstīja: Noskatījos youtube gan himnas, gan spēles momentus. TV ēterā, protams, nevarēja redzēt, kā šis fakučus rāda publikai, taču to, ka viņš tur lamājās, redzēt var. Argentīnas himnu tur izsvilpa aptuveni tāpat, kā grieķi un turki savstarpējās spēlēs izsvilpj valstu himnas. Mūsdienās tas nav retums. Nezinu, kā bija 80.-tajos/90.-to sākumā.

Par pašu spēli. Pārkāpums pret Klinsmanu, vismaz video, izskatījās diezgan rupjš, bet vai uzreiz uz sarkano velk? Varbūt. Dzeltenā stabili tur būtu. Klinsmans, protams, arī labākajās futbola tradīcijās aizlidoja pa gaisu un vārtījās tā, it kā kāds sašāvis mugurā būtu. Neimāra iedvesmas avots.
Labi atceros spēli. Kaut arī biju par vāciešiem un viņu uzvaru uzskatu par pelnītu (vairāk visā turnīrā parādītās spēles dēļ, nevis konkrēti finālā), nevar neatzīt, ka itāļi rīkojās diezgan cūciski. Himnu izsvilpa tāpēc, ka Argentīna pusfinālā bija izsitusi mājiniekus, ne jau kādu citu iemeslu dēļ. Un, protams, intervētais Kodesals piešķīra diezgan skandalozu 11 m sitienu 10 min pirms beigām. Bez VAR iedot tādu PČ finālā...
Bet Maradona, protams, psihs, un Argentīna tajā čempī spēlēja diezgan riebīgu un rupju futbolu, būtu žēl, ja būtu vinnējuši.

  +1 [+] [-]

, 2020-04-26 14:09, pirms 4 gadiem
Atlantique rakstīja: Klinsmans, protams, arī labākajās futbola tradīcijās aizlidoja pa gaisu un vārtījās tā, it kā kāds sašāvis mugurā būtu.
Ar to viņš ir diezgan leģendārs. Protams, labs spēlētājs arī bija.

  +2 [+] [-]

, 2020-04-26 14:23, pirms 4 gadiem
čoržovs rakstīja: Labi atceros spēli. Kaut arī biju par vāciešiem un viņu uzvaru uzskatu par pelnītu (vairāk visā turnīrā parādītās spēles dēļ, nevis konkrēti finālā), nevar neatzīt, ka itāļi rīkojās diezgan cūciski. Himnu izsvilpa tāpēc, ka Argentīna pusfinālā bija izsitusi mājiniekus, ne jau kādu citu iemeslu dēļ. Un, protams, intervētais Kodesals piešķīra diezgan skandalozu 11 m sitienu 10 min pirms beigām. Bez VAR iedot tādu PČ finālā...
Bet Maradona, protams, psihs, un Argentīna tajā čempī spēlēja diezgan riebīgu un rupju futbolu, būtu žēl, ja būtu vinnējuši.
Jā, par to 11 metru soda sitienu padomāju tieši to pašu - VAR laikmetā diez vai tādu iedotu.

Par argentīniešiem - šķiet, ka tagad vairs tik agresīvi uz laukuma nav. Vismaz, ne ar ko neatšķiras no vidēji rupjas komandas. Bet tā čīkstēšana un sūdzēšanās par visu ir palikusi. Gūst vārtus, vārtus neieskaita, puse komandas atradās aizmugures stāvoklī, šie tik un tā tiesnešiem kko bļauj virsū un plāta rokas.

  -1 [+] [-]

, 2020-04-26 14:56, pirms 4 gadiem
Atlantique rakstīja: Jā, par to 11 metru soda sitienu padomāju tieši to pašu - VAR laikmetā diez vai tādu iedotu.

Par argentīniešiem - šķiet, ka tagad vairs tik agresīvi uz laukuma nav. Vismaz, ne ar ko neatšķiras no vidēji rupjas komandas. Bet tā čīkstēšana un sūdzēšanās par visu ir palikusi. Gūst vārtus, vārtus neieskaita, puse komandas atradās aizmugures stāvoklī, šie tik un tā tiesnešiem kko bļauj virsū un plāta rokas.
Ja godīgi tas VAR laikmets arī ir kā ir, mazliet kaitina tā skraidīšana un pārbaudīšana pēc katra gola, katras kartītes gandrīz, 11 metri nieku, un vēl tā skatīšanās uzbrukuma uzsākšanas laikā, nezinu, skatīšanās ziņā bojā jau pamatīgi, protams ir reizes kur nu ļoti vajadzīgs atkārtojums, piem Vācija Anglija, ja kurš atceras.
Runājot par sūdzēšanos un čīkstēšanu, tā gan nebūs tikai Argentīna, tā dara visas, pilnīgi visas komandas( vienīgais variants kad īpaši komandas neko neiebilst, kad tas neko neizsaka, piem liels pārsvars, nenozīmīga spēle) , vnlg cik atklāta aizmugurē vai cik rupjš pārkāpums veikts visi tāpat bļaustās vaimanā klaigā uz tiesnesi, tās ir emocijas

  +1 [+] [-]

, 2020-04-26 15:06, pirms 4 gadiem
Atlantique rakstīja: Bet tā čīkstēšana un sūdzēšanās par visu ir palikusi. Gūst vārtus, vārtus neieskaita, puse komandas atradās aizmugures stāvoklī, šie tik un tā tiesnešiem kko bļauj virsū un plāta rokas.
Ja turpina par tiem tālajiem laikiem - 86. gadā viņi ne ar ko tādu neizcēlās. Ne ar čīkstēšanu, ne ar rupjību. Bet kopumā tālaika futbolā tika pieļauta daudz rupjāka spēle nekā tagad, nebija retums spēles, kur ar pašreizējo pieeju tiesāšanai puse komandas ātri vien būtu nost no laukuma.

  +2 [+] [-]

, 2020-04-26 15:13, pirms 4 gadiem
kramblers rakstīja: Ja godīgi tas VAR laikmets arī ir kā ir, mazliet kaitina tā skraidīšana un pārbaudīšana pēc katra gola, katras kartītes gandrīz, 11 metri nieku, un vēl tā skatīšanās uzbrukuma uzsākšanas laikā, nezinu, skatīšanās ziņā bojā jau pamatīgi, protams ir reizes kur nu ļoti vajadzīgs atkārtojums, piem Vācija Anglija, ja kurš atceras.
Pilnīgi piekrītu, ka VAR bieži tiek izmantots kaitinoši. Un ļoti ceru, ka ar laiku šī izmantošana tiks uzlabota un sakārtota un līdzīgu situāciju interpretācija tiks vienādota. Jo pati sistēma kā tāda ir ļoti noderīga un vajadzīga. Vācijas-Anglijas piemērs ir "case in point" - un varētu minēt vēl daudzus piemērus, kur VAR būtu palīdzējis novērst lielas netaisnības.

  -2 [+] [-]

, 2020-04-26 17:24, pirms 4 gadiem
čoržovs rakstīja: Ar to viņš ir diezgan leģendārs. Protams, labs spēlētājs arī bija.
maradona bija labs kokaīnists un rokasbumbists. Par viņu labāki ir vismaz pāris desmit futbolisti. Nekaunīgs līkkājains pusmērkaķis futbola laukumā.

  -1 [+] [-]

, 2020-04-26 19:58, pirms 4 gadiem
adidzis rakstīja: maradona bija labs kokaīnists un rokasbumbists. Par viņu labāki ir vismaz pāris desmit futbolisti. Nekaunīgs līkkājains pusmērkaķis futbola laukumā.
kas vainas kokainam?

     [+] [-]

, 2020-04-27 02:16, pirms 4 gadiem
čoržovs rakstīja: Pilnīgi piekrītu, ka VAR bieži tiek izmantots kaitinoši. Un ļoti ceru, ka ar laiku šī izmantošana tiks uzlabota un sakārtota un līdzīgu situāciju interpretācija tiks vienādota. Jo pati sistēma kā tāda ir ļoti noderīga un vajadzīga. Vācijas-Anglijas piemērs ir "case in point" - un varētu minēt vēl daudzus piemērus, kur VAR būtu palīdzējis novērst lielas netaisnības.
Tas ka FIFA korumpēta organizācija,tas nu ir skaidrs!Bieži vien tieneši aiz ausīm ievelk komandu nākamajā posmā (Spānija-Dienvidkoreja,spāņiem neieskaita 2(!) vārtus) varētu minēt vēi daudzus piemērus PČ futbolā skatos no1974. gada un neatceros nevienu gadījumu,kad tiesneša liktenīga kļūda(?) kas ietekmē spēles iznākumu būtu par sliktu Vācijai
Sagadīšanās? Varbūt....
Salīdzinājumam pārkāpums pret Klinsmanu (sarkanā)https://www.youtube.com/watch?v=Y85r5clOlCs
...un pārkāpums pret Batistonu soda laukumā(vispār nekāds sods!!!)https://www.youtube.com/watch?v=tGq7VcaHoqo