Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Mitens izvirzīts starp deviņiem kandidātiem uz NCAA labākā vārtsarga balvu

Agris Suveizda

Mitens izvirzīts starp deviņiem kandidātiem uz NCAA labākā vārtsarga balvu
Mareks Mitens. Foto: lssulakers.com

Latviešu vārtsargs Mareks Mitens sākotnēji bija 33 kandidātu paplašinātajā sarakstā uz Maika Rihtera vārdā nosaukto balvu, kas tiek pasniegta NCAA 1. divīzijas labākajam vārtsargam, bet nu viņš iekļuvis arī galīgajā deviņu finālistu sarakstā.

Ventspilnieks ceturto sezonu pēc kārtas pārstāv Augšezera štata universitāti un 17 spēlēs ir atvairījis 93,4% metienu, kas ir astotais rādītājs divīzijā, un vidēji ielaidis 1,89 ripas, kas vārtsargu konkurencē dod sesto pozīciju.

Ilggadējā Ņujorkas "Rangers" vārtsarga Maika Rihtera vārdā nosauktais apbalvojums tiek pasniegts kopš 2014. gada. Par balvas pirmo ieguvēju kļuva amerikānis Konors Helebaks, kurš nu sesto sezonu pārstāv Nacionālās hokeja līgas komandu Vinipegas "Jets", bet 2015. gadā to saņēma Zeins Makintairs, kurš šosezon neveiksmīgi spēlēja Rīgas "Dinamo" un atgriezās Amerikas Hokeja līgā.

Bijušais HK "Rīga" vārtsargs Mitens Ziemeļamerikā aizvada piekto gadu, pirmajā sezonā spēlējot NAHL. Mitens Latvijas izlasi ir pārstāvējis divos pasaules U18 un divos pasaules U20 čempionātos. NCAA šosezon bez Mitena spēlē arī laukuma spēlētāji Eduards Tralmaks, Raimonds Vītoliņš, un Gvido Jansons, bet Filips Buncis (Krēfeldes "Pinguine") un Verners Egle ("Liepāja") ir atgriezušies Eiropā.

Izmantotie resursi:
https://www.collegehockeynews.com/n...

     [+] [-]

, 2021-02-26 21:42, pirms 3 gadiem
Uz izlasi!