Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Tanaks: "Būs daudz jāstrādā, lai noķertu "Toyota" un "Hyundai" komandas"

Juris Grīns
Juris Grīns

Tanaks: "Būs daudz jāstrādā, lai noķertu  "Toyota" un "Hyundai" komandas"
Ots Tanaks. Foto: Vladislav Machl

Aizvadījis Montekarlo ralliju "M-Sport Ford" sastāvā, igauņu pilots Ots Tanaks atzinis, ka komandu priekšā gaida smags darbs, lai ātruma ziņā noķertu "Toyota" un "Hyundai" rūpnīcu vienības.

Savas pirmās pasaules rallija čempionāta sezonas vadošajā klasē Tanaks pavadīja tieši “M-Sport Ford” vienībā, 2017. gadā arī sasniedzot pirmās divas uzvaras. Uzreiz pēc tam viņš pievienojās “Toyota” nometnei, 2019. gadā izcīnot WRC titulu, bet pēc tam pārgāja uz “Hyundai” komandu, kurā aizvadīja trīs sezonas.

Tagad Tanaks atgriezies savā sākotnējā komandā un Montekarlo rallijā izcīnīja piekto vietu. Nācās saskarties ar tehniskām problēmām, bet viņš neslēpj, ka “Ford Puma Rally1” automašīna arī ātruma ziņā atpaliek no “Toyota” un “Hyundai” sacīkšu spēkratiem.

“Kopumā šī nedēļas nogale tomēr uzskatāma par labu,” atzina 35 gadus vecais Tanaks. “Paguvām daudz iemācīties un iekrājām krietnu kilometru skaitu. Protams, ir lietas, kur mums savs sniegums jāuzlabo. Nepieciešams uzlabot stabilitāti un ātrumu, bet uzskatu, ka ir veidi, kā to panākt. Otrā vieta “Power Stage” ātrumposmā parādīja, ka ar šo mašīnu var pabraukt ātri, bet tā ir jānobalansē, lai šādā ātrumā varētu veikt visus ātrumposmus. Šobrīd visas distances garumā nespējam saglabāt riepas. Jādara vēl daudz kas un pašlaik mēs atpaliekam. Priekšā daudz darba. Ja būs vēlme darīt, tad tas tiks izdarīts.”

Pirms gada Sebastjēns Lēbs ar šo mašīnu guva uzvaru Montekarlo rallijā. Komandas vadītājs Ričards Milleners gan neuzskata, ka būtu iemesls satraukumam.

“Pagājušajā gadā bija papildus izaicinājums, jo ar jaunajām mašīnām vēl neviens nebija braucis, kas radīja līdzvērtīgākus apstākļus,” viņš saka. “Nedomāju, ka mašīna kļuvusi sliktāka kā toreiz. Bija citi faktori. Pagājušajā gadā apstākļi bija viltīgi, šajā reizē tas bija pilnvērtīgs asfalta rallijs. Ja mašīnā nejūties simtprocentīgi komfortabli, būs grūtības. Ots pirms tam ar šo auto bija braucis nedaudz vairāk kā vienu dienu. Labi, ka viņš nesūdzējās par jaudu, jo nav tā, ka mums pietrūktu 25 zirgspēku. Drīzāk viņš vēlas šo mašīnu attīstīt, lai tā atbilstu viņa stilam.”

Izmantotie resursi:
4rati.lv