Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Nedēļas nogalē LČ telpās soļotājiem un daudzcīņniekiem, startēs arī Liepiņš, Rumbenieks

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Nedēļas nogalē LČ telpās soļotājiem un daudzcīņniekiem, startēs arī Liepiņš, Rumbenieks
Foto: Latvijas Vieglatlētikas savienība.

Šajā nedēļas nogalē Jāņa Daliņa stadiona vieglatlētikas manēžā Valmierā tiks noskaidroti pirmie 2023. gada Latvijas čempioni. Par medaļām cīnīsies daudzcīņnieki un soļotāji, piedaloties vairākiem titulētiem solotājiem, kā arī pasaules un Eiropas junioru un jauniešu čempionātos startējušajiem.

Jāņa Daliņa stadiona vieglatlētikas manēžā par Latvijas čempionu tituliem daudzcīņās cīnīsies sportisti piecās vecuma grupās - U14, U16, U18, U20 un pieaugušie. Septiņcīņā sacentīsies U16 zēni, U18 jaunieši, U20 juniori un vīrieši, bet pieccīņā labākos noskaidros U14 meitenes, U14 zēni, U16 meitenes, U18 jaunietes, U20 juniores un sievietes.

Par tituliem cīnoties, redzēsim vairākus aizvadītajā gadā vadošos daudzcīņniekus kā jauniešu, tā junioru vecuma grupās - Gerdu Keriju Dreimani (5. vieta Pasaules U20 čempionātā septiņcīņā), Annu Gabrielu Hofmani (16. vieta Eiropas U18. čempionātā septiņcīņā), Andri Skadiņu (13. vieta Eiropas U18 čempionātā desmitcīņā). Šogad Latvijas čempionātā startēs arī pieredzējušais daudzcīņnieks Edgars Eriņš, kuram pieder Latvijas rekords kā septiņcīņā, tā desmitcīņā.

Svētdien, 29. janvārī ,Jāņa Daliņa stadiona vieglatlētikas manēžā norisināsies Latvijas čempionāts soļošanā telpās. Valmieru mēdz dēvēt par soļotāju mājvietu, ne velti Valmieras stadions saukts tieši Jāņa Daliņa vārdā, kurš ir viens no visu laiku izcilākajiem latviešu vieglatlētiem. Pirmais Latvijas kā valsts pārstāvis, kurš izcīnījis olimpisko medaļu – sudraba godalgu soļošanā.

Par Latvijas soļošanas čempionu tituliem cīnīsies tās pašas piecas vecuma grupas, kuras daudzcīņās.

U14: 2000m soļošana (meitenēm, zēniem);
U16: 3000m soļošana (meitenēm, zēniem);
U18: 3000m soļošana jaunietēm; 5000m jauniešiem;
U20: 3000m soļošana juniorēm; 5000m junioriem;
Pieaugušie: 3000m soļošana sievietēm; 5000m vīriešiem.

Vīriešu konkurencē redzēsim tādus sportistus kā Modri Liepiņu, Normundu Ivzānu, Arni Rumbenieku, Raivo Saulgriezi.

Izmantotie resursi:
LVS | Sākums