Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Superkausā volejbolā triumfē Jēkabpils "Lūšu" kungi un "Jelgavas" dāmas

Agris Suveizda

Superkausā volejbolā triumfē Jēkabpils "Lūšu" kungi un "Jelgavas" dāmas
Foto: Jēkabpils lūši

Jēkabpilī šovakar aizvadīts klubu volejbola ģenerālmēģinājums – Optibet Superkausu dāmām ieguva "Jelgava", bet dažas stundas vēlāk kungu Optibet Superkausā līksmoja mājinieki "Lūši".

Baltijas bronzas medaļnieki un trīskārtējie Latvijas čempioni Jēkabpils "Lūši" Superkausā savās mājās ar 25:20, 25:20, 21:25 un 25:15 pārspēja Jūrmalas RTU/"Robežsardze" komandu. Uzvarētāju rindās ar 12 punktiem rezultatīvākais bija Jānis Medenis, pa 11 guva Armands Āboliņš un Ēriks Voroņko, bet 10 punktus pievienoja Zigurds Adamovičs. Viesu uzbrukumā izcēlās Matīss Gabduļins (17) un Aleksandrs Avdejevs (14). Atgādinām, ka starpsezonā "Lūši" zaudēja četrus izlases spēlētājus – Kristers Dardzāns un Gustavs Freimanis karjeru turpina Itālijā, Kristaps Šmits pārcēlies uz Somiju, bet Edvīns Skrūders devies uz Rumāniju. Iepriekšējās sezonas Superkausā februārī "Lūši" jūrmalniekus uzveica piecos setos.

Dāmu Superkausā gan bija vajadzīgi visi pieci seti. Pirmajā ar 26:24 uzvarēja RVS/LU, pēc tam ar 25:15 un 25:22 atbildēja "Jelgava", bet ceturtajā setā rīdzinieces izlīdzinājumu panāca ar 25:21. Izšķirošajā setā čempiones tomēr guva virsroku ar 15:11. "Jelgavas" sastāvā 22 punktus sakrāja Inese Jursone, 18 punktus guva Līva Sola, bet sāncenšu rindās pa 12 punktiem Lāsmai Ozolai un Adelīnai Gerliņai. Arī Latvijas čempionāta finālsērijas izšķirošajā spēlē "Jelgava" uzvarēja piecos setos, toties Superkausā piecos setos pārākas bija RVS/LU volejbolistes.

Nākamnedēļ plānots Baltijas līgas sākums. Vīru konkurencē Latviju pārstāvēs Jēkabpils "Lūši", Jūrmalas RTU/"Robežsardze", Jelgavas "Biolar" un "Daugavpils Universitāte"/"Ezerzeme", bet dāmu līgā spēlēs "Jelgava", RVS/LU, RSU/MVS un Daugavpils "MiLATss".

Izmantotie resursi:
Latvijas volejbola federācija
Latvijas volejbola federācija

     [+] [-]

, 2021-09-26 01:19, pirms 3 gadiem
Necerēti viegla Lūšu uzvara. Pēc visām starpsezonu pārejām likaas, ka pavisam nebūs viegli, bet šogad īstaa mēraukla laikam bus redzama tad, kad pretī nāks igauņu komandas.

     [+] [-]

, 2021-09-26 12:28, pirms 3 gadiem
Dardzāns jau nebija pamatsastāvā spelētājs