Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

Kalvītis: "Pēdējos gados mums izdevies sasniegt visu, ko esmu vēlējies"

Jānis Celmiņš

Kalvītis: "Pēdējos gados mums izdevies sasniegt visu, ko esmu vēlējies"
Aigars Kalvītis. Foto: Romāns Kokšarovs, f64

Jau vēstīts, ka šodien Starptautiskās Ledus hokeja federācijas (IIHF) padomē tika ievēlēts Latvijas Hokeja federācijas ģenerālsekretārs Viesturs Koziols, bet Disciplinārajā komitejā turpmāk strādās bijusī valstsvienības hokejiste un pašreizējā federācijas Medicīnas komitejas locekle Anna Verhoustinska. Īsi pēc balsojuma savu viedokli sarunā ar portālu Sportacentrs.com pauda Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidents Aigars Kalvītis.

LHF ģenerālsekretārs Viesturs Koziols, pretendējot uz vienu no vakantajiem septiņiem padomes locekļa amatiem, pirmajā kārtā ar 31 balsi bija desmitais no trīspadsmit (tika ievēlēti pieci locekļi), otrajā kārtā ar 27 balsīm bija piektais no sešiem (tika ievēlēts viens loceklis), bet trešajā kārtā ar 33 balsi bija pārliecinoši pirmais no pieciem (tika ievēlēts viens loceklis).

“Balsošanas sesija bija sarežģīta, ar daudziem pārsteigumiem. Mums pēdējā kārtā izdevās uzvarēt gan ASV, gan Slovākijas kandidātus, arī Spānijas kandidātu, kurš IIHF ir strādājis jau ilgus gadus. Latvijas hokejam tas ir nebijis panākums. Turpmākos piecus gadus mēs būsim starp tām federācijām, kas nes atbildību un virza hokeja attīstību un nākotni,” LHF ģenerālsekretāra Koziola ievēlēšanu padomē komentēja federācijas prezidents Aigars Kalvītis. “Līdz šim IIHF struktūrā nebijām pārstāvēti, taču nu Disciplinārajā komitejā darbosies arī Anna Verhoustinska, tas arī ir ļoti labi,” piebilda Kalvītis.

“Mēs tomēr esam maza hokeja zeme, mums šādos balsojumos ir krietni grūtāk sasniegt vajadzīgo rezultātu, taču šoreiz tas izdevās. Izšķirošajā balsojumā mūs atbalstīja daudzas hokeja lielvalstis, kas liek secināt, ka esam nopelnījuši viņu uzticību. Domāju, ka tas ir gan izlases sasniegums, gan labi organizētais pasaules čempionāts Rīgā. Šis ir tiešām liels panākums. Pēdējos gados mums ir izdevies sasniegt visu to, ko es kā federācijas vadītājs biju cerējis sasniegt – veiksmīgs izlases starts pasaules čempionātā, labi noorganizēts pasaules čempionāts un tagad arī būsim pārstāvēti IIHF,” pēdējā laikā paveikto uzskaita prezidents.

LHF prezidents apzinās, ka tagad nāksies meklēt jaunu federācijas ģenerālsekretāru, taču notikumiem pa priekšu skriet nevēlas. “Tas nav šodienas jautājums. Skaidrs, ka atlikt neko nevar, jo tuvojas olimpiskās spēles, taču mums ir jāsadzīvo ar šo situāciju. Nāksim kopā valdē un domāsim,” īss atbildē uz šo jautājumu ir Kalvītis.

IIHF padome

AmatsPersonaValsts
PrezidentsLiks TardifsFrancija
Pirmais viceprezidentsPetrs BržizaČehija
Reģionālais viceprezidentsBobs NikolsonsKanāda
Reģionālais viceprezidentsAivazs OmorkanovsKirgizstāna
Reģionālais viceprezidentsHenriks NīlsensDānija
Dāmu padomes locekleŽužanna KolbenhejereUngārija
Dāmu padomes locekleMarta ZavadzkaPolija
Padomes loceklisHeiki HietanensSomija
Padomes loceklisAndešs LāšonsZviedrija
Padomes loceklisPāvels BurēKrievija
Padomes loceklisReto RatainensŠveice
Padomes loceklisAndrēass DžossItālija
Padomes loceklisFrancs RaindlsVācija
Padomes loceklisViesturs KoziolsLatvija

  -1 [+] [-]

, 2021-09-25 23:41, pirms 3 gadiem
kāds nevarētu Lipmana interviju noorganizēt, - varētu vismaz dzirdēt ka viņa ietekme un personība visu to nokārtoja.

  +4 [+] [-]

, 2021-09-26 08:59, pirms 3 gadiem
Pat hokeja lielvalsts Kirgizstānas pārstāvis labu amatu dabūjis.

     [+] [-]

, 2021-09-26 10:28, pirms 3 gadiem
Resnais vepri,beidz rit...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2021-11-19 11:39, pirms 2 gadiem
ruk, ruk

     [+] [-]

, 2022-03-15 15:34, pirms 2 gadiem
interesant, ko tad sasniedzis taadu, lai LAtvijas hokejs ieguutu? sev amatus un naudu? hokejs iet uz grunti. Latvijas beernu komandas nevar salasiit triis mainjas. biezie vecaaki aizveda prom beernus uz aarzemeem. peec 4-5 gadiem kalviitis teiks, re kaa mees paceelaam hokeju hahahaha
tas nekas, ka no 12 gadiem aptuveni 200 beernu gada laikaa prom aizbrauca un vinjus trenee zviedri, sveice, kanaada, norveegija.