Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Spraigā cīņā ''Livonia'' revanšējas Latvijas čempionāta 2.posmā regbijā U16

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Spraigā cīņā ''Livonia'' revanšējas Latvijas čempionāta 2.posmā regbijā U16
Foto: Juris Bērziņš-Soms un Ēriks Bāris

Rīgas stila un modes tehnikuma stadionā tika aizvadīts Latvijas čempionāta U16 puišiem 2.posms regbijā, uzvaru fināla spēlē svinot pirmajā posmā trešo vietu ieguvušajiem "Livonia" regbistiem.

Latvijas čempionāta 1.posmā nepārspēti palika Elejas jaunie regbisti. Otro vietu ieguva baldonieši, bet trešajā vietā ierindojās “Livonia” komanda. Arī 2.posma apakšgrupu spēles liecināja, ka varētu atkārtoties 1.posma scenārijs, jo savās grupās nepārspētas palika Elejas un Baldones komandas.

Tomēr, ja apakšgrupu spēlēs dažas komandas vēl izskatījās, ka ir nedaudz aizmigušas, tad pusfinālu spēles bija ļoti interesantas, kur katra komanda cīnījās par vietu finālā. Pusfināla spēlē “Livonia” uzņēma apgriezienus un ar rezultātu 31:19 pārspēja “Baldone/ĶNSS”, bet RK "Mītava" atzina elejiešu pārākumu.

Līdz ar to cīņā par 3.vietu tikās Baldones regbisti un RK “Mītava”. Pēc pirmā puslaika spēle bija ļoti līdzīga, tādēļ katrs trenera norādījums pārtraukumā bija medaļas svarā. Šoreiz izšķirošajās spēles epizodēs labāk darbojās “Baldone/ĶNSS”, kas uzņēmās vairāk iniciatīvu un izcīnīja uzvaru ar rezultātu 31:22! Viņiem 3.vieta šajā posmā. Tāpat Baldones regbisti šajā posmā ievāca lielāko gūto punktu ražu – 158 punkti.

Cīņā par 1.vietu “šķēpus krustoja” divi līdzvērtīgi pretinieki – JNSC “Eleja” un “Livonia”. Elejieši 1.posmā palika neuzvarēti, savukārt “Livonia” sastāvā spēlēja divi rezultatīvākie 1.posma spēlētāji. Līdz ar to spēle izvērtās ļoti aizraujoša un intrigu līdz pat spēles beigu signālam mācēja noturēt kā viena, tā otra komanda! Šoreiz ļoti labi nospēlēja “Livonia” komandas līderi, kas arī atnesa viņiem uzvaru un 1.vietu LČ 2.posmā! Finālā ar rezultātu 33:21 uzvaru izcīnīja “Livonia” puiši.

“Livonia” sastāvā arī rezultatīvākais 2.posma spēlētājs – Ruslans Sosnars, 61 punkts. Arī pirmajā LČ posmā Ruslans bija viens no rezultatīvākajiem spēlētājiem.

Izmantotie resursi:
rugby-latvia.lv