Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Aļošins: "Kā būtu, ja vienai F1 komandai iedotu jaudīgāku dzinēju?"

Juris Grīns
Juris Grīns

Aļošins: "Kā būtu, ja vienai F1 komandai iedotu jaudīgāku dzinēju?"
"Toyota" Lemānas prototips
Foto: imago/PanoramiC/Scanpix

Krievu autosportists Mihails Aļošins, vērtējot spēku samērus Lemānas izturības sacīkšu spēcīgākajā klasē LMP1, atzīst, ka "Toyota" komandas pārsvars ir tāds, it kā vienai no F1 komandām tiktu ļauts startēt ar V12 motoriem, kamēr pārējām būtu jāpiedalās sacīkstēs ar šobrīd izmantotajiem V6 jaudas agregātiem.

Aļošina pārstāvētās "SMP Racing" komandas biedrs Vitālijs Petrovs izturības sacīkšu pasaules čempionāta (WEC) prologa testos Pola Rikāra trasē bija ātrākais no tiem LMP1 klases braucējiem, kuri neizmanto hibrīdautomašīnas. Tajā pašā laikā bijušais "Formula 1" pilots no "Toyota" snieguma atpalika vairāk nekā četras sekundes.

WEC sacīkšu organizatori šogad plāno izmantot vēl neredzētu sistēmu, sodot tās komandas, kas trasē izrādīsies ātrākas par "Toyota" spēkratiem, jo teorētiski tā nevarētu būt, ka ar prototipu, kas neizmanto hibrīdtehnoloģijas, spētu sasniegt labākus rezultātus. Tādās situācijās tiktu pieņemts, ka tās sniegušas nepatiesus datus un līdz ar to pelnījušas sodu. Sīkākas detaļas par to gan būšot zināmas vēlāk.

Tajā pašā laikā WEC pārraudzītāji dažādos veidos centušies panākt, lai apļu laiki starp "Toyota" prototipiem un pārējām mašīnām gaidāmajā sezonā būtu līdzīgāki. Tiesa, tā vietā "Toyota" būs priekšrocības attiecībā uz degvielas ekonomiju sezonas galvenajās sacensībās - Lemānas 24 stundu braucienā, kas ir viens no WEC posmiem.

Runājot par to, ka "Toyota" komanda ir pelnījusi priekšrocības attiecībā pret konkurentiem, jo palikusi uzticīga WEC čempionātam, Aļošins tēlaini saka: "Vai spējat iztēloties, ka vienai no F1 komandām tiktu iedots V12 motors bez to skaita ierobežojumiem uz sezonu? Kāds būtu rezultāts? Pat ja tā būtu "Ferrari" komanda, kas tur braukusi vienmēr, domāju, ja būtu viedoklis jāprasa arī citiem. Šeit ir tas pats. Es saprotu "Toyota" situāciju, bet mēs visi gribam sasniegt rezultātus, ko esam pelnījuši. Nedomāju, ka viņi vēlas uzvarēt ar trīs apļu pārsvaru, jo viņiem pašiem tas nebūs interesanti. Tas nebūs interesanti arī mums un nenāks par labu šovam. Domāju, ka līdz ar to esam vienā laivā. Mums vienkārši jāsaprot, kā strādāt kopā."

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...