Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Latvijas rallija čempionātā plānots aizvadīt četrus posmus

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Latvijas rallija čempionātā plānots aizvadīt četrus posmus
Blūma/Eglīša rallija ekipāža. Foto: publicitātes

Latvijas automobiļu federācija (LAF) publicējusi 2021.gada sacensību nolikumu, kas paredz, ka šogad Latvijas rallija čempionāta (LRČ) kalendārā paredzēti četri posmi.

Ņemot vērā, ka ''Covid-19'' pandēmijas dēļ vairāki posmi tika atcelti/pārcelti, LAF bija spiests veikt izmaiņas iepriekš plānotajos kalendāros.

Šobrīd paredzams, ka Latvijas rallija čempionāts tiks aizvadīts četros posmos. LRČ sezona sāksies ar posmu Igaunijā, Viru ralliju, kam sekos posms ''Rally Liepāja''. Trešais LRČ posms paredzēts ''Rally Alūksne'', kas ieplānots septembra vidū, bet sezonu plānots noslēgt ar Zarasai rallliju oktobra sākumā.

Kā rezerves posmi noteikti rallijs Rokiškis un Sāremā rallijs.

Latvijas Rallijsprinta kauss un vēsturiskā rallija kauss arī tiks aizvadīts četros posmos. Sezona sāksies ar miniralliju Karaosta, pēc kā sekos ''Rally Liepāja'', ''Rally Alūksne'', bet sezona noslēgsies ar Baltijas miniralliju ''Rīga''.

Pavisam kopā būs šādas ieskaites grupas:
Rallijs: LRČ 1, LRČ 2, LRČ 3, LRČ 4, LRČ 5, LRČ 6, LRČ 7.
Rallijsprints: RK 8, RK 9.
Vēsturiskā rallija kauss: - RK 10, RK 11, RK 12.

LRČ čempiona tituls tiek izcīnīts norādītajās ieskaites grupās, ja sezonas laikā ir startējuši ne mazāk kā astoņi dalībnieki, un vismaz četros čempionāta posmos ir startējuši ne mazāk kā četri dalībnieki ieskaites grupā. Neizpildoties šiem nosacījumiem, šī ieskaite pāriet uz kausa izcīņu.

Kausa ieskaites tituls tiek izcīnīts norādītajās ieskaites grupās, ja sezonas laikā ir startējuši ne mazāk kā seši dalībnieki, un vismaz trijos kausa posmos ir startējuši ne mazāk kā trīs dalībnieki ieskaites grupā.

Ieskaites grupās punktus piešķir ievērojot oficiālos rezultātus, saskaņā ar sekojošu aprēķinu.

Aprēķins

V.Punkti
1.30
2.24
3.21
4.19
5.17
6.15
7.13
8.11
9.9
10.7
11.8
12.4
13.3
14.2
15.1

LRČ dalībniekiem, katrā no ieskaites grupām, ir ''Power stage'' sistēma. Dalībniekiem pie katra posma iegūtajiem punktiem tiks papildus piešķirti: - 5 punkti par uzvaru; - 3 punkti par otro vietu; - 1 punkts par trešo vietu. ''Power stage'' tiek noteikts rallija pēdējā grants ātrumposmā, vai kādā no pēdējās sekcijas ātrumposmiem, norādot to atsevišķi sacensību nolikumā.

2021.gada LRČ kalendārs:

PosmsRallijsDatums
1.Viru Rallijs (Igaunija)19.-20.jūnijs
2.Rally ''Liepāja''2.-4.jūlijs
3.Rallijs ''Alūksne''17.-19.septembris
4.Rally ''Zarasai (Lietuva)01.-02.oktobris

Rezerve
Rallijs Rokiškis (Lietuva), 6.-7.augusts
Rallijs Sāremā (Igaunija), 8.-9.oktobris

2021.gada rallijsprinta un vēsturisko automašīnu kausa izcīņas kalendārs:

PosmsRallijsDatums
1.Minirallijs ''Karaosta''1.maijs
2.Rally ''Liepāja''2.-4.jūlijs
3.Rallijs ''Alūksne''17.-19.septembris
4.Baltijas minirallijs ''Rīga13.-14.novembris

Sacensību nolikums ŠEIT.