Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

Kurucs: "Tagad nedomāju par atgriešanos NBA, koncentrējos Pasaules kausam"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Kurucs: "Tagad nedomāju par atgriešanos NBA, koncentrējos Pasaules kausam"
Rodions Kurucs. Foto: FIBA

Latvijas izlases basketbolists Rodions Kurucs Francijas klubā Strasbūras SIG apvienojis spēkus ar valstsvienības galveno treneri Luku Banki. Viņš norādīja, ka Banki prot nolasīt spēlētājus, un zina labākos motivēšanas paņēmienus.

"Man Francijā ļoti patīk. Basketbols vairāk atgādina amerikāņu stilu, un tas man ir parocīgi. Ātrs, atlētisks, fizisks. Esmu nonācis labos apstākļos pie savas izlases galvenā trenera," stāstīja Rodions Kurucs. Kopš viņa pievienošanās Strasbūras SIG uzvarējusi piecās no sešām spēlēm.

Vakar FIBA Čempionu līgas otrā posma ievadā Francijas klubs savā laukumā ar 112:110 otrajā pagarinājumā pārspēja Holonas "Hapoel". Kurucs 37 minūtēs iemeta 17 punktus un izcīnīja piecas atlēkušās bumbas.

"Man Banki patīk kā cilvēks. Viņš zina psiholoģiju, zina, kā runāt ar spēlētājiem, zina, kā dabūt laukā labāko. Personīgi man viņš dod pārliecību. Visu laiku runājam, un viņš man palīdz kļūt labākam. Reizēm nepieciešamas agresīvākas, reizēm – tieši mierīgākas sarunas. Viņš zina, kā mani nolasīt," pauda Kurucs.

24 gadus vecais basketbolists atzina, ka Banki klubā vēlas redzēt to pašu basketbolu, ko izdevies ieviest Latvijas izlasē.

"Es tikai daru savu darbu. Luka man skaidri pateica, ko vēlas no manis – lai iemācos lietas, ko nedarīju pēdējos gados. Esmu spēlētājs, kurš padara melno darbu – pacīnās par atlēkušajām bumbām, par 50 pret 50 bumbām, iemet vieglos punktus. Taču viņš grib, lai esmu spēlētājs, kurš piedalās uzbrukumu veidošanā, lai uzņemos nopietnāku lomu. Strādāju pie tā, lai joprojām esmu basketbolists, kurš dara mazās lietas, taču reizē varu ietekmēt spēli gan uzbrukumā, gan aizsardzībā," norādīja Kurucs.

Bruklinas "Nets", Milvoki "Bucks" un Hjūstonas "Rockets" pārstāvējušais uzbrucējs atzina, ka nākotnē gribētu atgriezties Nacionālajā basketbola asociācijā, taču šobrīd tā neesot viņa prioritāte: "Cenšos nostiprināt savu spēli, ietekmēt mačus dažādos veidos, kā to prasa Luka. Strādāju, lai būtu stabilāks. Koncentrējos Pasaules kausam, kas mūsu izlasei būs pirmais vēsturē."

"Domāju, ka vēl esmu jauns, ka vēl varu progresēt. Šobrīd domāju par to. Ja gribu atgriezties NBA, man jākļūst par solīdu spēlētāju. Gribu atgriezties NBA, spēlēt vietā, kur varu atstāt nospiedumu uz spēles iznākumu, nevis sēdēt uz soliņa."

Izmantotie resursi:
https://sportsrabbi.com/en/kurucs-f...

     [+] [-]

, 2023-01-25 13:18, pirms gada
varbūt kāds lietpratējs var pastāstīt - Pasečņika un Kuruca nokļūšana NBA gadījumā nebija "pārpratums"... viņiem veiksmīgs atgadījums... menedžeru lielisks darbs?

nedaudz uzspēlēja NBA un tad pat normālās (labās Eirolīgas) komandās nevarēja tikt...

  -1 [+] [-]

, 2023-01-25 13:31, pirms gada
Bļāviens, kur tas laiks, kad Rodis kapāja Barselonā un NBA. Bet joprojām džekam ir tikai 24 gadi un karjeras labākie gadi vēl tikai priekšā.
Divas kārtīgas sezonas Francijā un domājams NBA nav nekas nereāls.

     [+] [-]

, 2023-01-25 13:39, pirms gada
9KK3 rakstīja: Bļāviens, kur tas laiks, kad Rodis kapāja Barselonā un NBA. Bet joprojām džekam ir tikai 24 gadi un karjeras labākie gadi vēl tikai priekšā.
Divas kārtīgas sezonas Francijā un domājams NBA nav nekas nereāls.
Piekritu. Dzekam tikai 24 gadi. Labakie gadi basketbolistam sakas no 27 uz augsu! Tgd janotur sads pats sniegums Strasbura un vel jauzlabo un nakamgad jatiek Eiroliga. Tur sevi japarada un ari NBA bus reals. Prieks par Rodi, vins klust tikai labaks un labaks ar katru dienu.

  +3 [+] [-]

, 2023-01-25 14:04, pirms gada
Kungi vai jūs esat aizmirsuši, kāpēc Kurucam NBA karjera beidzās? Tāpēc ka draudzene pastāstījā, ka Kurucs viņu bik pažņaudzis bija. Ja Eiropā pa lielam visiem nospļauties par tādām lietām, tad ASV, šajā gadījumā NBA tas ir liels šķērslis. Paskatieties uz Miles Bridges, sieva pastāstīja ka viņš viņu klapē un viss viņš ir FA kaut arī gāja tieši tajā sezonā uz lielo kontraktu... NBA nav tikai sporta līga, tā ir biznesa līga un spēlētāju tēls tam ir svarīgs.

  +2 [+] [-]

, 2023-01-25 14:18, pirms gada
"Cenšos nostiprināt savu spēli, ietekmēt mačus dažādos veidos, kā to prasa Luka. Strādāju, lai būtu stabilāks."

varētu uztaisīt interesantu eksperimentu - pajautāt cilvēkiem, kuri nav lasījuši šo interviju, kurš LV basketbolists to ir teicis

     [+] [-]

, 2023-01-25 14:50, pirms gada
Tagad intresanti paskatīties būtu kāds būtu izlases kandidatu saraksts uz februāra spēlēm jo ticamāk nebūs KP, Dāvis ,A.Kurucs ,Lomažš ,Šmits.
Ar PG problēmām nevajadzētu būt Strelnieks ,Zoriks ,Žagars ,Leimanis.
SG sanāk tik Dairis un Škēle.
SF Timma ,Kurucs , Bonis perspektīvā Močoha
PF Mejeris , Gražulis ,Šteinbergs un pārbaudīt var Blumbergu
C Pasečniks (ja gribēs palīdzēt ) Čavars un Šiliņš
Domāju būs labs satāvs

  +2 [+] [-]

, 2023-01-25 15:15, pirms gada
Witslenamitea , 14:50, pirms 24 minūtēm
Tagad intresanti paskatīties būtu kāds būtu izlases kandidatu saraksts uz februāra spēlēm jo ticamāk nebūs KP, Dāvis

Nevis visticamāk nebūs, bet NEBŪS, viņi tak ir otrpus okeānam

     [+] [-]

, 2023-01-25 17:55, pirms gada
Par NBA labāk aizmirst, un koncentrēties uz spēlēšanu Eiropā pēc iepējas augstākā līmenī.