Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource644 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource644), Fid:2975, Did:0, useCase: 3

Skeletona olimpiskais vicečempions Covid-19 pozitīvs pirms izlidošanas uz Pekinu

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Skeletona olimpiskais vicečempions Covid-19 pozitīvs pirms izlidošanas uz Pekinu
Ņikita Tregubovs. Foto: Viesturs Lācis|IBSF

2018. gada olimpisko spēļu vicečempionam Ņikitam Tregubovam tagad ir pozitīvs Covid-19 tests, taču jau 31. janvārī būtu jālido uz Pekinas olimpiskajām spēlēm.

"Ņikitam Tregubovam treniņnometnes laikā Sočos bija divi pozitīvi testi. Tagad viņš atrodas ārstu uzraudzībā Sočos, bet krievu izlases pamatsastāvs ir Novogorskā. Šodien un rīt Ņikita nodos testus - ceram, ka būs negatīvi. Visiem pārējiem izlases sportistiem testi negatīvi," atklāj krievu bobsleja un skeletona galvenais treneris Daņils Čabans. Ja minētais skeletonists nevarēs piedalīties olimpiskajās spēlēs, tad viņa vietā stāsies rezervists Jevgeņijs Rukosujevs.

Atgādinām, ka Pasaules kausa sezonas kopvērtējumā 11. reizi karjerā triumfēja Latvijas skeletona flagmanis Martins Dukurs, viņa vecākais brālis Tomass Dukurs šosezon finišēja astotais, bet no krieviem augstāko vietu izcīnīja Ņikita Tregubovs (4.).

2018. gada Phjončhanas spēļu skeletona sacensībās uzvarēja dienvidkorejietis Sunbins Juns, otro vietu ieguva krievs Ņikita Tregubovs, uz pjedestāla trešā pakāpiena nokļuva brits Dominiks Pārsons, savukārt Siguldas brāļi Martins un Tomass ierindojās attiecīgi ceturtajā un piektajā pozīcijā.

Pekinas olimpiskās spēles risināsies nākamajā mēnesī. Tregubovs var paspēt, jo vēl ir laiks - Pekinas spēlēs jāstartē 10. un 11. februārī. "Jūtos labi, nav nekādu problēmu ar veselību. Ja man ir vīruss, tad dienas laikā neizveseļošos, jāpaiet kādam laikam. Man jānodod četri negatīvi testi - divi pirms došanās uz Novogorskas bāzi un divi jau tur. Ļoti uz to ceru un cīnos par to. 95 procentu gadījumā paspēšu uz 31. janvārī ieplānoto izlidošanu, bet varu lidot arī ar citu reisu. Galvenais, lai vēlme būtu ne tikai man, bet arī federācijas un treneru korpusa vadībai," saka Ņikita Tregubovs. "Cik man zināms, vēl septiņas dienas būs jāsēž karantīnā Ķīnā. Gaidu informāciju no vadības. Tagad jau piecas dienas nervozēju. Neviens nezina, ko darīt."

Izmantotie resursi:
sport-express.ru
rsport.ria.ru

Noderīgas saites:

Pekinas OS ziņas
Latvijas olimpiskā komanda
Starti, rezultāti, tiešraides
Medaļu kopvērtējums

  +1 [+] [-]

, 2022-01-25 19:13, pirms 2 gadiem
Otins priecīgs

     [+] [-]

, 2022-01-25 20:38, pirms 2 gadiem
Un cirks var sākties...