Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Mūžībā devies zviedru hokeja leģenda Salmings

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Mūžībā devies zviedru hokeja leģenda Salmings
Borje Salmings (vidū). Foto: USA Today Sports/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) komanda Toronto ''Maple Leafs'' paziņojusi, ka pēc cīņas ar amiotrofo laterālo sklerozes slimību mūžībā 71 gadu vecumā devies zviedru hokeja leģenda Borje Salmings. Viņš kļuva par pirmo eiropieti, kurš NHL sasniedza 1000 spēļu slieksni.

Nacionālās hokeja līgas (NHL) komanda Toronto ''Maple Leafs'' paziņojusi par sēru vēsti. Mūžībā 71 gadu vecumā devies zviedru leģenda Borje Salmings. Hokejista karjeras laikā Salmings 17 sezonas (no 1973. līdz 1990. gadam) spēlēja Nacionālajā hokeja līgā. 16 sezonas viņš pavadīja Toronto ''Maple Leafs'', bet vienu Detroitas ''Red Wings''.

Salmings kļuva par pirmo Eiropas hokejistu, kurš NHL aizvadījis 1000 spēles. Kopumā Salmings NHL laukumā devās 1148 spēlēs, kurās iemeta 150 vārtus un atdeva 637 rezultatīvas piespēles. 81 Stenlija kausa spēlē aizsargs izcēlās ar 12 vārtiem un 37 rezultatīvām piespēlēm. Salmingam pieder gandrīz katrs ''Maple Leafs'' rekords aizsargu pozīcijā - viņam ir visvairāk vārtu (148), piespēles (620) un punkti (768). 2010. gadā viņu atzina par vienu no desmit visu laiku labākajiem ''Maple Leafs'' spēlētājiem.

Salmings ar savu spēli mainīja uzskatus par zviedru hokejistiem, kā arī atvēra durvis eiropiešiem uz NHL. Mūžībā zviedru hokeja leģenda devās pēc zaudētas cīņas ar amiotrofo laterālās sklerozes slimību. Tā ir strauji progresējoša nervu sistēmas slimība, kas ietekmē smadzeņu un muguras smadzeņu nervu šūnas, izraisot muskuļu kontroles zudumu. Diagnozi Salmingam atklāja šī gada aprīlī, bet publiski viņš par to pavēstīja šī gada augustā.

''Toronto ''Maple Leafs'' sēro par Borjes Salminga došanos mūžībā. Viņš bija šīs spēles pionieris un ikona, kurš spēlēja ar nesalaužamu degsmi un cīņassparu. Viņš palīdzēja atvērt durvis eiropiešiem uz NHL. Viņš pievienojās mums pirms 50 gadiem un vienmēr paliks daļa no mūsu hokeja ģimenes. Izsakām visdziļāko līdzjūtību Salminga tuviniekiem,'' teikts izplatītajā Toronto ''Maple Leafs'' paziņojumā.

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/news/borje-salm...