Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Motokrosa braucējs Blumfelds triumfē Ķekavas "Cross Country"

Juris Grīns
Juris Grīns

Motokrosa braucējs Blumfelds triumfē Ķekavas "Cross Country"
Ķekavas trasē startēja arī kvadriciklu braucēji. Foto: Māris Stiprais

Ar rekordlielu dalībnieku skaitu 22. oktobrī Ķekavas novada "Tilderu mototrasē" noskaidroti Latvijas kausa sestā posma "Cross Country" uzvarētāji.

Šajā trasē Cross Country notika pirmo reizi. Sportisti pēc sacensībām atzina, ka tā bija labi sagatavota, interesanta, ar dažādiem elementiem. Solo klasēs uz starta stājās 136 sportisti, bet kvadru klasēs 27 braucēji. Skaistā un saulainā rudens diena bija perfekta labam 2022. gada Cross Country sezonas noslēgumam.

Solo klasēs absolūtajā kopvērtējumā visātrākais bija E1 klases līderis, motokrosa braucējs Rauls Blumfelds, kurš pēc četru mēnešu ilga pārtraukuma, traumas dēļ, nebija startējis sacensībās. “Redzēju, ka Ķekavā tiek organizēts Cross Country posms, nolēmu aizbraukt. Brauciens ilga divas stundas, domāju, ka tas būtu labs treniņš fiziskajai sagatavotībai. Cross Country startēju otro reizi. Runājot par Ķekavas posmu, tas bija interesants. Trase bija “forša”. Beigās tā bija diezgan izbraukta, ar katru apli palika grūtāk. Kopumā viss bija labi. Trasē elementi bija interesanti, man tie ļoti patika. Sacensības bija noorganizētas augstā līmenī. Viss bija lieliski,” saka Rauls Blumfelds.

Pēc vairāku gadu pauzes un smagas muguras traumas, trasē atgriezās un pārliecinošu uzvaru E2/E3 klasē izcīnīja Enduro un Cross Country meistars Uģis Klimons. Šogad Uģim šis bija vienīgais posms, kurā viņš startēja, bet, kā pieredzes bagātais motosportists atzina: “bija jāstartē, jo derībās nedrīkstēju zaudēt. Trase bija ļoti laba. Man patika. Viss bija kārtībā. Izbaudīju labas sacensības. Nobraucu vienkārši un mierīgi bez lieka stresa,” tā Uģis Klimons.

Open 1h klasē uzvaras laurus plūca motokrosa lielmeistars, profesionālais motokrosists Leons Kozlovskis, kas pēc trīs gadu pārtraukuma nolēma šogad startēt Cross Country posmā Ķekavā. “Organizatori bija fantastiski pastrādājuši. Paldies viņiem par to. Paldies, ka Egija Skurbe uzaicināja startēt, tāpēc arī nolēmu aizbraukt. Pēc Latvijas čempionāta posma motokrosā Cēsīs, satraumēju kāju, pēc tam tik sanāca nobraukt divus treniņus, tāpēc nolēmu, ka šajā posmā startēšu Open 1h klasē. Trase man tik ļoti iepatikās, ka pēc stundas brauciena finišēju un sapratu, ka varēju vēl nobraukt arī to otru stundu. Stundu nobraucu, treniņa režīmā. Tā mierīgi. Liels paldies organizatoriem, par balvām bija padomāts. Visa tā atmosfēra bija ļoti “forša” un draudzīga. Man patika. Sezona ir veiksmīgi beigusies,” tā Leons Kozlovskis.

Sacensību direktors, organizators Rolands Pankars (“MX Ķekava”): “Cross Country posms Ķekavā beidzot ir noticis. Nebiju cerējis, ka būs tik liels dalībnieku skaits – 163 braucēji, taču man par to ir liels prieks. Paldies maniem “MX Ķekava” komandas biedriem, kas palīdzēja trases sagatavošanā. Paldies par atbalstu Ķekavas novada pašvaldībai. Liels paldies Latvijas Motosporta federācijai, vēl lielāks paldies tās ģenerālsekretārei Egijai Skurbei par milzu darbu, ko viņa ir ieguldījusi, lai šis posms notiktu un būtu tik augstā līmenī,” saka Rolands. Atskatoties uz nu jau aizvadīto posmu, viņš jūtas gandarīts. “Manuprāt, viss izdevās feini. Protams, ir lietas pie kurām vēl ir jāpiestrādā. Pēc finiša sportisti brauca klāt un teica, ka viss bija super, ļoti labi. Sportisti mājās devās apmierināti. Tā ir motivācija turpināt. Liels paldies visiem iesaistītajiem, sportistiem, kas atbrauca un izbaudīja šo burvīgo un saulaino sestdienu “Tilderu Mototrasē”,” tā Rolands Pankars.

Latvijas Motosporta federācijas enduro komisijas vadītājs Kaspars Ērkulis 2022. gada Cross Country sezonu vērtē pozitīvi. “Beidzot pēc pandēmijas mums ir izdevies aizvadīt visus sešus Latvijas kausa posmus. Prieks par visiem organizatoriem, kas ir labi pastrādājuši un noorganizējuši labas sacensības. Ļoti liels prieks, ka motoklubs “MX Ķekava” šogad apņēmās noorganizēt Cross Country finālposmu, jo pērn, nedēļu pirms sacensībām pandēmijas dēļ, šo posmu Ķekavā nācās atcelt. Esmu priecīgs, ka viņi šogad bija gatavi atkārtoti organizēt un viņiem tas izdevās ļoti kvalitatīvi. Ļoti labs sezonas noslēgums.

Paldies “MX Ķekava”, liels paldies Latvijas Motosporta federācijas ģenerālsekretārei Egijai Skurbei, kura daudz palīdzēja un iesaistījās, lai taptu šis pasākums. Esam šo sezonu beiguši uz pozitīvas nots. Prieks par tik daudz dalībniekiem, kas šajā posmā startēja. Tas motivē un liek strādāt tālāk. Ceru, ka visi esošie sacensību organizatori arī nākamgad tikpat veiksmīgi turpinās iesākto darbu un ceru, ka 2023. gadā ar Ķekavas posma rekordskaitli dalībnieku ziņā, turpināsim arī nākošgd visos nākamajos posmos,” tā Kaspars Ērkulis.

Latvijas kausa Cross Country sestā posma TOP3

E1 klasē:

1. Rauls Blumfelds
2. Markuss Daniels Jauntirāns
3. Gabriels Golturenko

E2/E3 klasē:

1. Uģis Klimons
2. Andris Štendenbergs
3. Pēteris Misiņš

Enduro klasē:

1. Jurģis Žukas
2. Vilnis Skrastiņš
3. Jānis Jēgers

Hobiju klasē:

1. Gundars Cibuļskis
2. Jānis Jansons
3. Didzis Kalve

Iesācēji (C) 2T klasē:

1. Raimonds Elvis Valtiņš
2. Aleksandrs Aferonoks
3. Raivis Borisovs

Iesācēji (C) 4T klasē:

1. Tomass Randa
2. Gints Baldiņš
3. Artūrs Ozols

Absolūtais iesācējs klasē:

1. Andris Rasmanis
2. Harijs Jaunzems
3. Edgars Kaļķis

Open 1h klasē:

1. Leons Kozlovskis
2. Rinalds Buraks
3. Dāvids Rjabovs

Seniors 40+ klasē:

1. Ingus Bērziņš
2. Jānis Gražulis
3. Jānis Rasmanis

Veterāni 50+ klasē:

1. Jānis Vinters
2. Raimonds Baltgalvis
3. Normunds Simsons

85cc klasē:

1. Emīls Solovjevs
2. Jonatāns Rjabovs
3. Inguss Supe

ATV klasē:

1. Rolands Puravs
2. Taivo Kaarna
3. Tomas Mikulenas

Kvadri open klasē:

1. Aivis Graudiņš
2. Nerijus Moisas
3. Arnis Pūle

Sacensību rezultāti: https://speedhive.mylaps.com/Events...
Sezonas kopvērtējums: https://speedhive.mylaps.com/Organi...

Informāciju sagatavoja:
LaMSF Enduro komisija