Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2896, Did:0, useCase: 3

YEKINDAR un "Virtus.pro" pirmā uzvara "ESL Pro League" 14. sezonā

Toms Jēkabs Bērziņš
Toms Jēkabs Bērziņš

YEKINDAR un "Virtus.pro" pirmā uzvara "ESL Pro League" 14. sezonā
"Virtus.pro" sastāvs ar Mareku YEKINDAR Gaļinski (pa labi) ierindā.

Latviešu esportists Mareks YEKINDAR Gaļinskis kopā ar savu komandu Kazahstānas "Virtus.pro" izcīnījis pirmo uzvaru datorspēles CS:GO turnīra "ESL Pro League" 14. sezonas apakšgrupā. Ar 2-0 (16-9, 16-11) izdevās apspēlēt Čehijas vienību "Sinners".

Turnīru "Virtus.pro" bija iesākusi ar diviem zaudējumiem - ar 1-2 tika zaudēts OG, bet ar 0-2 - "ForZe". Lai saglabātu iespēju cīnīties par izkļūšanu no grupas, pret "Sinners" bija nepieciešams izcīnīt uzvaru.

Pirmo karti izvēlējās "Sinners", izvēloties "Vertigo" karti. Tomēr uzbrukumā jeb T pusē čehu vienībai savā izvēlē neizdevās praktiski nekas, iegūstot vien trīs punktus - pēc 15 raundiem "Virtus.pro" pārliecinoša vadība ar 12:3. "Sinners" spēja starpību samazināt līdz 6:12, tomēr "Virtus.pro", lielā mērā pateicoties Gaļinska 27 punktiem vien 25 raundos, noturēja vadību un uzvarēja pirmo karti ar 16:9.

Arī savā izvēlē ("Inferno") "Virtus.pro" iesāka ļoti veiksmīgi, T pusē iegūstot 11 raundus un izvirzoties vadībā ar 11:4. Arī šoreiz "Sinners" nedaudz starpību samazināja un šoreiz savāca 11 punktus, tomēr ar to bija par maz. VP uzvarēja karti ar 16:11 un kopumā spēli ar 2-0.

Gaļinskis šoreiz bija labākais savā komandā, kopā savācot 47 punktus un reitingu 1.42. Cīņu par izkļūšanu no grupas "Virtus.pro" turpinās parīt, 21:00 cīnoties ar vienu no labākajām komandām pasaulē - G2.