Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Arī smaiļotāju četrinieks nespēj iesaistīties cīņā par olimpisko ceļazīmi

Ints Megnis
Ints Megnis

Arī smaiļotāju četrinieks nespēj iesaistīties cīņā par olimpisko ceļazīmi
Aleksejs Rumjancevs. Foto: Romāns Kokšarovs, F64

Latvijas smaiļošanas četrinieks Aleksejs Rumjancevs, Kaspars Tīklenieks, Deniss Volkovs un Aldis Artūrs Vilde sestdien nespēja sasniegt Ungārijā notiekošā pasaules čempionāta A finālu 500 metru distancē, zaudējot cerības pašu spēkiem kvalificēties Tokijas olimpiskajām spēlēm.

Latvijas kvartets pusfinālā finišēja pēc minūtes un 21,15 sekundēm, kas deva piekto vietu savā braucienā un par 0,78 sekundēm atpalika no trešās pozīcijas jeb vietas A finālā. Svētdien sportisti airēs B finālā, tomēr cerības uz olimpiskajām spēlēm praktiski ir zudušas.

Lai izcīnītu 500m smaiļošanas četrinieka olimpisko spēļu kvotu, 2019. gada pasaules čempionātā bija jāiegūst vismaz septītā vieta. Varēja pietikt ar desmitnieku, ja septiņniekā būs pārstāvēti vismaz četri kontinenti, tomēr A finālā brauks vienīgi Eiropas atlēti. Tiesa, pēcāk var parādīties vēl kāda iespēja (piemēram, ja kāds tiek diskvalificēts vai nolemj neizmantot savu kvotu). Tokijas spēļu 500m vīriešu četrinieku smaiļošanā piedalīsies 10 laivas.

Tāpat cerības jau pasaules čempionātā izcīnīt olimpisko ceļazīmi zuda kanoe airētājam Robertam Lagzdiņam, kurš pusfinālā 1000 metru distancē bija vien septītajā vietā un svētdien startēs C finālā. Vēl cerības kvalificēties būs nākamā gada Eiropas čempionātā.

Savukārt smaiļošanas 200 metros divniekā, kas ir neolimpiska distance, sestdien pusfinālā ceturto vietu izcīnīja Edvards Ceipe un Kristaps Laube, līdz ar to svētdien arī viņi startēs B finālā.

Pasaules čempionātā tiek dalīts lielākais kvantums no Tokijas olimpisko spēļu ceļazīmēm, tomēr Latvijas sportisti nevienā no distancēm šonedēļ nespēja sasniegt finālu un pagaidām neieguva biļetes uz Āziju, Meistarsacīkstes noslēgsies svētdien.