Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

LČ un FIS sacensībās rollerslēpošanā slidsolī uzvarētājs pamainās tikai vīriešu konkurencē

Ivars Bācis
Ivars Bācis

LČ un FIS sacensībās rollerslēpošanā slidsolī uzvarētājs pamainās tikai vīriešu konkurencē
Roberts Slotiņš. Foto: Latvijas Slēpošanas federācija.

Šodien Priekuļos slēpošanas un biatlona centrā “Cēsis” noslēdzās Latvijas čempionāta pirmais posms un FIS sacensības rollerslēpošanā, uzvaru vīriešiem 10,4km brīvajā stilā ar intervāla startu svinot SS “Arkādiju” pārstāvošajam mazsalacietim Robertam Slotiņam, bet sievietēm vēlreiz nepārspētai paliekot madonietei Kitijai Auziņai 5,4km distancē.

Vīriešiem 10,4km (4x2,6km) slidoslī tāpat kā klasikā par pirmajām divām vietām ļoti līdzīgi cīnījās Roberts Slotiņš un Lauris Kaparkalējs (Madonas BJSS), tikai šoreiz viņi samainījās vietām, uzvaru izcīnot Slotiņam, bet otro vietu ar 10 sekunžu deficītu iegūstot pirmā Pasaules kausa posma uzvarētājam rollerslēpošanas sprintā Kaparkalējam, kuram zelts junioru konkurencē. Pēc otrā apļa izstājās vakardienas trešās vietas ieguvējs Niks Saulītis, kurš bija uzrādījis labāko laiku pēc pirmajiem 2,6km, jo madonietis nejutās labi. Tas nozīmēja, ka trijniekā atbrīvojās vieta citam.

To izmantoja sestdien 4.vietu ieguvušais siguldietis Rainers Paeglis, kurš arī pērn bija trešais slidsolī, iegūstot otru sudrabu junioru konkurencē (1:11). Ja ne nūjas salūšana pirmajā aplī, kur sanāca pazaudēt ap 20 sekundēm, tad Paeglim daudz sīvāku konkurenci būtu izrādījis komandas biedrs no Siguldas Sporta skolas Sandijs Suhanovs (+1:24), kuram tomēr gandarījums par bronzu, jo vakar līdz medaļai Sandijam pietrūka pussekunde. Šodien vēl labāk nekā vakar nostartēja visjaunākais desmitniekā iekļuvušais dalībnieks Jēkabs Skolnieks (2006.g.). Daudzsološais rīdzinieks apsteidza lielu daļu par diviem vai trim gadiem vecākus juniorus, finišējot 5.vietā (+1:25) un izcīnot vēl vienu zeltu V18 grupā. Sešinieku noslēdza ceturtais labākais juniors un Jēkaba komandas biedrs Bruno Krampe (+1:42), kurš bija tas, kurš sestdien par pussekundi apsteidza Suhanovu, tiekot pie bronzas medaļas.

Septīto laiku uzrādīja veterāns un V40 grupas uzvarētājs Ivo Caune, aiz sevis atstājot divus juniorus Gustavu Sinātu (Madona) un jauniešu V16 grupas vicečempiona Indriķa Circena brāli Ēriku (Viļaka). Desmitnieku noslēdza ziemeļu divcīņnieks Markuss Vinogradovs, kuram tika sudrabs pieaugušo konkurencē, tieši aiz sevis atstājot trešo vietu ieguvušo pieaugušo grupā Edgaru Bernānu. Tikmēr V18 grupā vēlreiz sudrabs un bronza tika rīdziniekam Pēterim Lukstiņam (SS “Arkādija”) un cēsniekam Ernestam Jekimovam, kuri šodien kopējā ieskaitē bija dažas vietas augstāk – attiecīgi 14. un 15.vietā.

Ja vīriešiem pirmie divi apmainījās vietām, tad sievietēm 5,4km (2x2,6km)uzvarētāja un otrās vietas ieguvēja palika nemainīgas, proti, vēlreiz ātrākā bija un uzvaru izcīnīja Kitija Auziņa, kura šodien nedaudz vairāk nekā klasikā bija priekšā SS “Arkādija” pārstāvei Samantai Krampei (+28 sek.), kura atkal bija pirmā junioru konkurencē. Tāpat kā vīriešiem arī sievietēm bija jauna trešās vietas ieguvēja – cēsniece Elza Bleidele (+52 sek.), kura bronzai klasikā S18 grupā pievienoja uzvaru slidsolī.

Ceturtā finišēja otra labākā S18 grupas dalībniece Linda Kaparkalēja no Madonas (+1:35), bet piekto rezultātu uzrādīja rīdziniece Adriana Osmane (SS “Arkādija”), kura tika pie bronzas S18 grupā, jo par sešām sekundēm apsteidza klasikas uzvarētāju šajā grupā un savu vārda māsu Šuminsku no Krāslavas Sporta skolas. Vīriešu uzvarētāja Roberta Slotiņa māsa Elizabete (CPSS) ierindojās 7.vietā, apsteidzot madonieti Laumu Vīganti, kā arī sudraba un bronzas medaļas ieguvējas junioru konkurencē Janu Volku (Krāslava) un Jolantu Penci (Gulbene).

Jauniešiem V16 otru zeltu nopelnīja siguldietis Bruno Bilans, bet meitenēm klasikas uzvarētāju Keitu Marcinkēviču (Sigulda) šoreiz otrajā vietā atstāja cēsniece Amēlija Zaķe. U14 grupā pamainījās uzvarētāji, labākos laikus uzrādot madoniešiem Ginteram Bērziņam un Lāsmai Beķerei, sestdienas uzvarētājus Ernestu Skridi no Cēsīm un madonieti Dārtu Šķēli atstājot otrajā vietā. Arī U12 grupā klasikas uzvarētājiem Sendijai Dūmiņai un Gustavam Bērziņam (abi Cēsis) neizdevās atkārtot sestdienas panākumu, jo brīvajā stilā zelta medaļas saņēma cēsnieks Artūrs Zaķis un sestdien kritienu piedzīvojusī Dārta Ruļuka no Madonas. S10 grupā vēlreiz labākā bija cēsniece Rebeka Martinova, bet puišiem šajā vecumā pie pirmās uzvaras tika madonietis Kārlis Laimonis Ģipslis. Master V50 grupā ļoti līdzīgā cīņā cēsnieks Uģis Dančauskis revanšējās ar 0,9 sekunžu pārsvaru rīdziniekam Jānim Skolniekam.

Detalizēti rezultāti: https://www.infoski.lv/files/lc_rol...