Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2935, Did:0, useCase: 3

Ķīnas un Irānas šāvēji kļūst par čempioniem ar jauniem olimpiskajiem rekordiem

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Ķīnas un Irānas šāvēji kļūst par čempioniem ar jauniem olimpiskajiem rekordiem
Džvads Forougi. Foto: Reuters/Scanpix

Tokijas olimpiskajās spēlēs sadalīti pirmie divi medaļu komplekti šaušanā. Ar jaunu olimpisko rekordu zelta medaļu šaušanā no 10 metriem ar pneimatisko šauteni izcīnīja ķīniete Kjana Jaņa, bet olimpisko rekordu šaušanā no 10 metriem ar pneimatisko pistoli uztādīja irānis Džavads Forougi.

Šaušanas sacensībās pirmo medaļu komplektu sadalīja sievietes šaušanā no 10 metriem ar pneimatisko šauteni, finālam no 50 šāvējām atlasoties astoņām labākajām. Kvalifikācijā labāko rezultātu uzstādīja norvēģiete Žaneti Hegu Destadu. Finālsacensības labi sāka korejiete Euņi Kvona un Krievijas Olimpiskās komitejas pārstāve Anastasija Galašina, bet pirmo kārtu pēc labas piecu šāvienu sērijas vadībā ar 104.7 punktiem noslēdza Kjana Jaņa no Ķīnas.

Otrajā sacensību daļā šāvējas sacensības turpināja pēc izslēgšanas principa, neveiksmi jau otrajā kārtā piedzīvojot jau minētajai Kvonai, kas deva vien septīto vietu. Cīņā par vismaz bronzas godalgu par 0.6 punktiem šveiciete Nina Kristena pārspēja Žaneti Hegu Destadu no Norvēģijas, bet jau nākamajā kārtā nespēja pārspēt Jaņu un Galašinu. Fināla sērijā pirms izšķirošā šāviena minimālā vadībā bija krieviete, bet pēdējais šāviens krietni labāks padevās Ķīnas sportistei, izraujot uzvaru ar kopā gūtiem 251.8 punktiem, kas ir jauns olimpiskais rekords šajā šaušanas disciplīnā.

Tokijas olimpiskās spēles, 10m ar pneimatisko šauteni sievietēm

VSportisteRezultāts
1.K.Jaņa (CHN)251.8 OR
2.A.Galašina (ROC)251.1
3.N.Kristena (SUI)230.6
4.Ž.H. Destada (NOR)209.3
5.O. Millere (FRA)187.7
6.M.K. Takere (USA)166.0

Vīri pirmo medaļu komplektu sadalīja šaušanā no 10 metriem ar pneimatisko pistoli. Kvalifikācijā piedalījās 36 dalībnieki, no kuriem astoņi labākie iekļuva finālā. Kvalifikācijā labāko rezultātu uzstādīja indietis Čaudarī Šaurabs, bet finālsacensību pirmajā kārtā ļoti pārliecinošu rezultātu uzrādīja irānis Džvads Forougi.

Arī šajās sacensībās otrā kārta ritēja pēc izslēgšanas principa, indietim Šaurabam izkrītot jau otrajā kārtā. Pirmā cīņa par medaļām notika starp serbu Damiru Mikeču, Veju Paņu no Ķīnas un ukraini Pavlo Korostilovu. Iedzinējos pirms kārtas bija serbs, bet viņš spēja uzrādīt labāko rezultātu no šīs trijotnes, kamēr bez medaļas palika Korostilovs. Cīņā par vietu finālā Mikečs pārspēja Paņu, atstājot ķīnieti bronzas pozīcijā, bet finālā jau iepriekš lielo pārsvaru nostiprināja irānis Forougi, kurš triumfēja sacensībās ar jaunu olimpisko rekordu - 244.8 punktiem.

Jau naktī uz svētdienu pēc Latvijas laika sacensībās 10 metru distancē ar pneimatisko pistoli startēs Latvijas pārstāve Agate Rašmane.

Tokijas olimpiskās spēles, 10m ar pneimatisko pistoli vīriešiem

VSportistsRezultāts
1.Dž.Forougi (IRI)244.8 OR
2.D.Mikečs (SRB)237.9
3.V.Paņs (CHN)217.6
4.P.Krostilovs (UKR)198.9
5.K.Reics (GER)176.7
6.B.Žaņs (CHN)158.2

Izmantotie resursi:
https://olympics.com/tokyo-2020/oly...

Noderīgas saites:

Tokijas OS ziņas
Latvijas olimpiskā komanda
Starti, rezultāti, tiešraides
Medaļu kopvērtējums