Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Triatlonistam Liepam 23. vieta ūdens kvalitātes iespaidotajā pasaules junioru čempionātā

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Triatlonistam Liepam 23. vieta ūdens kvalitātes iespaidotajā pasaules junioru čempionātā
Artūrs Liepa. Foto: Latvijas Triatlona federācija

Talantīgais Latvijas triatlonists Artūrs Liepa piektdien Kanādas pilsētā Monreālā izcīnīja 23. vietu pasaules junioru čempionātā, kas gan sliktās ūdens kvalitātes dēļ norisinājās duatlona formātā.

Pirms čempionāta Monreālu piemeklēja lietavas, tāpēc, lai neapludinātu pilsētu, tika atvērtas notekūdeņu slūžas uz Sentlorensas upi, kurā triatlonistiem vajadzēja peldēt. Tas nozīmēja, ka upē vairs nav atbilstoša ūdens kvalitāte un peldēšana nav iespējama. Šis lēmums noteikti nebija par labu Latvijas Olimpiskās vienības bronzas sastāvā iekļautajam Artūram Liepam, kuram tieši peldēšana ir spēcīgākā disciplīna.

Pārveidotajā formātā piektdien sportisti vispirms skrēja 2500 metrus, tad veica 19,3 kilometrus ar velosipēdu un noslēgumā vēl piecus kilometrus skrēja. Pēc pirmās skriešanas latvietis no līderiem atpalika tikai piecas sekundes, turklāt arī pēc riteņbraukšanas tālu neiepalika un ātri veica tranzīta zonu. Tomēr otrajā skriešanā Liepa atkrita nedaudz zemāk.

Čempiona titulu izcīnīja francūzis Tomā Ansamanels, kurš finišēja pēc 51 minūtes un 40 sekundēm, bet Liepa viņam zaudēja nedaudz virs divām minūtēm. No pirmā divdesmitnieka latvietis atpalika par 17 sekundēm.

Uz starta izgāja vairāk nekā 60 triatlonistu, finišu sasniedzot 55 no viņiem. Šis Artūram Liepam, kurš izvirzījis mērķi kvalificēties Parīzes olimpiskajām spēlēm, ir pēdējais gads junioru vidū.

     [+] [-]

, 2022-06-24 23:08, pirms 2 gadiem
Mērens farss organizatoriem, pasaules čempionātā aizvadīt triatlona parodiju.

Šķiet, ka Liepam šī ir neveiksmīgāka sezona nekā iepriekšējā?