Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Samoilovs/Šmēdiņš punktus negūst un nokļūst "King of the Court" izslēgšanas kārtā

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Samoilovs/Šmēdiņš punktus negūst un nokļūst "King of the Court" izslēgšanas kārtā
Jānis Šmēdiņš. Foto: volleyballworld.com

Latvijas pludmales volejbolisti Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš neveiksmīgi sākuši Vācijas pilsētā Hamburgā notiekošo "King of the Court" turnīru. Latvieši izkrita jau pēc pirmās spēles, negūstot punktus, kas tiem liks tālāk cīnīties izslēgšanas kārtā.

• "King of the Court" šovā izspēles risinās pēc pludmales volejbola ierastajiem noteikumiem, taču citādi sacensību gaita ir ļoti savdabīga un visai grūti saprotama ne tikai vidusmēra līdzjutējam...

Sacensībās laukums ir sadalīts divās pusēs – karaļu/karalieņu pusē un izaicinātāju pusē. Ar izlozes palīdzību tiek noteikts, kuri sāk karaļu/karalieņu pusē, kuri – izaicinātāju pusē un kuri citi pāri gaida savu kārtu doties laukumā. Punktu iespējams gūt vienīgi karaļu/karalieņu pusē – ja izspēlē, kuru vienmēr ar servi sāk izaicinātāji, uzvar karaļi/karalienes, tad karaļi/karalienes saņem vienu punktu, bet izaicinātāji dodas malā. Ja izspēlē uzvar izaicinātājas, tad karaļi/karalienes dodas malā, izaicinātājas pāriet uz karaļu/karalieņu pusi, taču punktu nesaņem. Ja izaicinātājas kļūdās servē, šis duets dodas malā, bet karaļi/karalienes punktu nesaņem.

• Aleksandram Samoilovam šis "King of the Court" turnīrs ir desmitais karjerā, kamēr Jānim Šmēdiņam jāspēlē savā vārda dienā. Abu Latvijas pludmales volejbolistu svētku dienā tiem turnīra pirmajā kārtā pretinieki bija spāņi Adrians Gavira/Alehandro Verta, Kvinsijs Ajē/Kalvins Ajē (Francija), Leons Luini/Robins Sova (Nīderlande/Vācija) un šveicieši Marko Kratigers/Florians Brērs.

• Pirmās spēles pirmajās piecās minūtēs latviešiem bija tikai viena reāla iespēja nokļūt karaļa pusē, bet Šmēdiņa uzbrukums tika bloķēts. Pēc sešām spēlētām minūtēm Latvijas duets bija vienīgais bez punktiem. Spēles vidū Šmēdiņš nogādāja Latvijas duetu karaļa pusē, bet Samoilova nerealizētais uzbrukums lika to pamest bez punktiem.

• Turpinājumā latviešu sekmes bija vājas, nespējot radīt labas iespējas izaicinātāju pusē. Tiesa līdz pat spēles beigām saglabājās iespējas izglābties, jo tuvākajiem konkurentiem, Gaviram un Vertam, bija tikai viens punkts. Pēdējā minūtē Gavira un Verta karaļa pusē apspēlēja Latvijas duetu, bet pēc tam palielināja savu punktu bagāžu. Samoilovs un Šmēdiņš palika bez punktiem, neturpinot cīņu, kamēr ar 10 punktiem labākie bija Luini un Sovs.

• Tādējādi Samoilovs un Šmēdiņš būs spiesti cīnīties izslēgšanas kārtā pret vēl trim grupu pēdējo vietu ieguvējām. Vieni no tiem būs vācu dvīņi Dāvids un Benets Poņevaci, kā arī Austrālijas pludmales volejbolisti Marks Nikolaidis un Īzaks Karahers. Izslēgšanas kārta paredzēta plkst. 22:30, bet vērot to iespējams reģistrējoties watch.kingofthecourt.com

     [+] [-]

, 2022-06-24 19:51, pirms 2 gadiem
Kas notiek ar so slaveno pari, kurs tik loti milets ir Latvijas voleja faniem? kkas lidz galam tur nav!