Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Kravčenoka/Valkenhorsta gandrīz izcīna zelta bumbu un tiek nākamajā fāzē

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Kravčenoka/Valkenhorsta gandrīz izcīna zelta bumbu un tiek nākamajā fāzē
Anastasija Kravčenoka un Kira Valkenhorsta. Foto: King of the Court

Vācijas ziemeļu metropolē Hamburgā sācies "King of the Court" pludmales volejbola šovs. Tokijas olimpisko spēļu ceturtās vietas īpašniece Anastasija Kravčenoka un 2016. gada olimpiskā čempione Kira Valkenhorsta (Vācija) šovakar iekļuva nākamajā fāzē, kas sāksies 25. jūnijā plkst. 16.30.

"King of the Court" šovā izspēles risinās pēc pludmales volejbola ierastajiem noteikumiem, taču citādi sacensību gaita ir ļoti savdabīga un visai grūti saprotama ne tikai vidusmēra līdzjutējam...

Sieviešu sacensībās laukums ir sadalīts divās pusēs – karalieņu pusē un izaicinātāju pusē. Ar izlozes palīdzību tiek noteikts, kuras sāk karalieņu pusē, kuras – izaicinātāju pusē un kuras citas komandas gaida savu kārtu doties laukumā. Punktu iespējams gūt vienīgi karalieņu pusē – ja izspēlē, kuru vienmēr ar servi sāk izaicinātājas, uzvar karalienes, tad karalienes saņem vienu punktu, bet izaicinātājas dodas malā. Ja izspēlē uzvar izaicinātājas, tad karalienes dodas malā, izaicinātājas pāriet uz karalieņu pusi, taču punktu nesaņem. Ja izaicinātājas kļūdās servē, šis duets dodas malā, bet karalienes punktu nesaņem.

# Latvijas-Vācijas duets Anastasija Kravčenoka/Kira Valkenhorsta šovakar spēlēja D grupā, kur pretinieces bija kanādiešu dvīnes Megana Maknamara/Nikola Maknamara, ukraiņu dvīnes Inna Mahno/Irina Mahno, jaunzēlandietes Šona Pollija/Alise Zeimane un austrālietes Fība Bela/Nikola Leirda.

Pirmajā kārtā Kravčenoka ar eisu nodrošināja iespēju tikt karalieņu pusē, kur Valkenhorsta guva mūsu pirmo punktu. Šajā kārtā galvenais bija nepalikt pēdējā vietā. Pēc pirmajām piecām minūtēm Kravčenoka un Valkenhorsta atradās priekšpēdējā pozīcijā. Valkenhorsta ar bloku panāca atgriešanos karalieņu pusē, un viņa guva mūsu otro punktu. Vāciete ar saīsināto servi nodrošināja pāriešanu karalieņu teritorijā, kur Kravčenoka guva trešo punktu, bet Valkenhorsta iesita ceturto. Izaicinātāju pusē Kravčenoka paņēma aizsardzībā un trāpīja labi. Pretiniece izsita autā un tādējādi sarūpēja mūsu piekto punktu, savukārt Valkenhorsta guva sesto un septīto. Ar astoņiem punktiem izdevās izcīnīt otro vietu, bet austrālietes (1) finišēja pēdējās.

→ → Otrajā kārtā Valkenhorsta ar bloku nodrošināja vietu karalieņu pusē, kur neizdevās tikt pie punkta. Kravčenoka ar eisu atguva karalieņu statusu, bet atkal neizdevās gūt labumu. Kravčenoka guva pirmo punktu. Kravčenoka ar eisu panāca atgriešanos karalieņu teritorijā, kur Valkenhorsta iesita otro un trešo punktu, bet kanādiete netrāpīja, sagādājot mūsu ceturto punktu. Pēdējā vietā tobrīd bija ukrainietes ar vienu punktu, tikmēr Valkenhorsta guva piekto punktu. Kravčenoka panāca atgriešanos karalieņu pusē, kur Valkenhorsta iesita vēl divus. Ar septiņiem punktiem sanāca otrā vieta, bet ukrainietes (4) palika pēdējās.

→ → → Trešajā kārtā Kravčenoka panāca nokļūšanu karalieņu pusē. Valkenhorsta guva pirmo un otro punktu, Kravčenoka - trešo, Valkenhorsta - ceturto, jaunzēlandiete netrāpīja (mums piektais punkts), savukārt vāciete iesita sesto punktu. Pēc tam Kravčenoka panāca atgriešanos karalieņu pusē, kur savu cēlienu pārvērta septītajā punktā un sarūpēja arī astoto. Valkenhorsta guva devīto punktu, savukārt kanādietēm un jaunzēlandietēm tikmēr bija tikai divi un viens. Kanādietes tika līdz septiņiem punktiem, bet Kravčenoka uzvarēja virs tīkla un panāca atgriešanos. Atlika piecas minūtes, lai izcīnītu pirmo vietu un zelta bumbu. Kad bija sakrāti deviņi punkti un atlika 80 sekundes, cīnoties ar astoņus punktus sakrājušajām kanādietēm, Kravčenoka panāca atgriešanos karalieņu pusē. Galu galā Maknamaras sakrāja desmit punktus un nopelnīja zelta bumbu, ko pēcāk varēs izmantot, lai vēlreiz izspēlētu neveiksmīgu epizodi. Kravčenoka un Valkenhorsta ar desmit punktiem ierindojās otrajā vietā, kvalificējoties nākamajai fāzei.

25. jūnijā plkst. 16.30 pretī stāsies japānietes Akiko Hasegava/Jurika Sakaguči, nīderlandietes Prīsma/van Drīla, kanādietes Maknamaras un amerikānietes Šermerhorna/Kvīgla.

Atgādinām, ka janvārī aizvadītajā "King of the Court" finālturnīrā Latvijas-Austrālijas duets Anastasija Kravčenoka/Fība Bela izcīnīja bronzu. Kravčenokas trešā vieta ir Latvijas līdz šim augstākais sasniegums "King of the Court" turnīrā. Pagājušā gada augustā Aleksandrs Samoilovs/Jānis Šmēdiņš ieguva ceturto vietu Utrehtas posmā.

Hamburgas šova tiešraide bez maksas ir pieejama watch.kingofthecourt.com, kur gan ir jāpiereģistrējas.

Izmantotie resursi:
kingofthecourt.com

     [+] [-]

, 2022-06-24 21:29, pirms 2 gadiem
Valkenhorsta pēc gandrīz četru gadu pārtraukuma atgriežas starptautiskajā arēnā!