Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Karsuma bijušās komandas vadītājs: "Mums 12-13 hokejisti saņem mazāk kā elektriķi"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Karsuma bijušās komandas vadītājs: "Mums 12-13 hokejisti saņem mazāk kā elektriķi"
Sergejs Saveļjevs. Foto: Samla Fotoagentur/Samla

Aizvadītajā sezonā pagalam vājus rezultātus demonstrēja Vācijas spēcīgākās hokeja līgas klubs Krēfeldes "Pinguine", kuru pārstāvēja Mārtiņš Karsums, Filips Buncis un Kristofers Bindulis. Sezonas pirmajā pusē komandu trenēja Mihails Svarinskis. Vienības sporta direktors Sergejs Saveļjevs, kurš dzimis Rīgā, neveiksmes iemeslus meklēja komandas budžetā.

"Kad kļuvu par sporta direktoru, komanda bija tuvu bankrotam, ja vien to nebūtu nopirkuši investori. Iegāju ģērbtuvēs, bet tur stāvēja atkritumi. Spēlētāji ne īpaši nopietni sekoja līdzi kārtībai. Iespējams, tāda ģērbtuve palika pēc sezonas. Taču tai vienmēr vajadzētu būt tīrai. Kad aizgāju līdz trenažieru zālei, no desmit velotrenažieriem astoņi bija salūzuši," pauda Sergejs Saveļjevs, kurš sporta direktora amatā nokļuva negaidīti un neilgi pirms sezonas.

"Mēs sastapāmies ar problēmu. Bija nepieciešams izveidot konceptu, kādā virzienā augt. Pirms sezonas komandu pameta vairāki spēlētāji, ar kuriem bija parakstīti līgumi. Domāju, ar to sastāvu, kas bija sākumā, Krēfelde varētu cīnīties par iekļūšanu play-off. Taču – kā ir, tā ir. Kad daudzi pameta komandu, nolēmām investēt spēkus un laiku jaunajos hokejistos. Augustā mūsu sastāvs maksāja 600 tūkstošus eiro, un tas ir ļoti maz."

Saveļjevs nolēma likt kārti uz Krievijas hokejistu piesaistīšanu, dodot viņiem iespēju Vācijā. Vairāki spēlētāji nespēja demonstrēt gaidīto sniegumu, tomēr sporta direktors atzina, ka nav vīlies. "Viņi bija to spēlētāju kategorijā, kuri mēnesī pelnīja mazāk par diviem tūkstošiem eiro. Mums tādu bija 12 vai 13. Tā ir ļoti maza alga – Vācijā elektriķi pelna vairāk," pauda Saveļjevs.

"Pinguine" aizvadītajā sezonā uzvarēja vien sešās no 37 spēlēm un palika pēdējā vietā. Mārtiņš Karsums komandai pievienojās sezonas gaitā un prom devās pirms sezonas beigām. 25 mačos viņš tika pie desmit punktiem. Filips Buncis 38 spēlēs sakrāja sešus punktus, bet aizsargs Kristofers Bindulis 35 spēlēs tika pie trim punktiem. Centra uzbrucējam Buncim brīžiem nācās spēlēt kā aizsargam, ņemot vērā kadru trūkumu. Viņam "Pinguine" bija pirmā profesionālā komanda pēc trīs koledžā pavadītām sezonām.

Izmantotie resursi:
https://allhockey.ru/article/show/4...

     [+] [-]

, 2021-06-25 01:31, pirms 3 gadiem
Protams, ka elektriķim lielāka alga, atbildīgs darbs. A tie Pingvīni, pat ģērbtuvēs, kā sivēni uzvedas, par spēles kvalitāti labāk paklusēt.

  +1 [+] [-]

, 2021-06-25 07:00, pirms 3 gadiem
janx13 rakstīja: Protams, ka elektriķim lielāka alga, atbildīgs darbs. A tie Pingvīni, pat ģērbtuvēs, kā sivēni uzvedas, par spēles kvalitāti labāk paklusēt.
Tā tam vajadzētu būt taču pārsvarā nav!

  +1 [+] [-]

, 2021-06-25 12:41, pirms 3 gadiem
Elektriķa risks nav samērojams ar sportista, jo darbs ir atbildīgs un bez elektriķiem nevar šī pasaule pastāvēt. Viņus var uzskatīt Dieva kārta, kamēr pro - lohsportisti, kuri neprot uzkopt pat ģērbtuvi, labāk nekomentēt.

  +1 [+] [-]

, 2021-06-25 12:58, pirms 3 gadiem
"Mums 12-13 hokejisti saņem mazāk kā elektriķi"

Tā tam arī būtu jābūt.To es saku kā bijušais elektriķis,kuram gan mūsu zemē maksāja 2,5 x mazāk nekā Vācijā

NHL,kur komerclīga un spēle pasaules labākie hokejisti,tas jau ir cits jautājums.Tur saņem pēc nopelniem.

  +1 [+] [-]

, 2021-06-25 14:34, pirms 3 gadiem
Krēfelde nolaidusies līdz kliņķim bez Vasiļjeva... Herbja laikā nekas tāds ģērbtuvēs nebūtu iedomājams...

     [+] [-]

, 2021-06-27 13:39, pirms 3 gadiem
Tas jau tikai ok. Elektriķi normālās, attīstītās valstīs ir labi apmaksāti