Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Macuks ar MX2 motociklu Baltijas čempionātā uzveic Jasikoni un Sabuli

Juris Grīns
Juris Grīns

Macuks ar MX2 motociklu Baltijas čempionātā uzveic Jasikoni un Sabuli
Toms Macuks. Foto: LMSF

Sensāciju sarūpējis ar MX2 klases motociklu startējošais kluba "Rodeo MX" braucējs Toms Macuks, kurš izcīnījis uzvaru Baltijas čempionāta pirmajā posmā Lietuvā, apsteidzot MX1 braucējus Armīnu Jasikoni un Kārli Sabuli (MX Moduls).

Pie starta barjeras, apvienotajā MX1, MX2 un MX125 klašu braucienā stājās 33 sportisti. Kā jau varēja prognozēt, pirmajā braucienā līderpozīcijās izvirzījās Lietuvas motokrosa spīdeklis Armīns Jasikonis ar MX1 braucamo, taču kā otrais finišu sasniedza Toms Macuks, pēc ilgākas spēkošanās aiz sevis trešajā pozīcijā atstājot Kārlis Sabuli.

Toties otrajā braucienā, lai arī startā palika tikai sestais, visiem “pogas izgrieza” Macuks, izcīnot uzvaru, apsteidzot gan Jasikoni, gan Sabuli.

“Sajūtas vienkārši fantastiskas! Trasē izliku visu uz ko esmu spējīgs. Pirmajā braucienā ilgi nocīnījos ar Sabuli kamēr viņu apdzinu un tad jau Jasikonis bija pamucis, bet es jutu, ka ar lietuvieti varu braukt vienā ātrumā, tāpēc uz otro braucienu gāju ar domu, ka ir jāvinnē un nav citu variantu. Otrajā braucienā man ātri bija visi jāapdzen, jo startu ar mazo mocīti nevar izcelt tik labi. Es sāku no kaut kādas sestās pozīcijas, tad ātri tiku garām un, kad Sabuli apdzinu, tad Jasikonis jau bija pamucis prom, bet pāris apļu laikā noķēru viņu un apdzinu, novinnējot braucienu,” savos iespaidos pēc sacensībām padalījās Toms Macuks, kurš par uzvaru OPEN ieskaitē saņēma 500 EUR lielu naudas prēmiju, kā arī 100 EUR par uzvaru MX2 klasē.

MX2 klasē divu braucienu summā pie sudraba medaļas Baltijas čempionāta 1. posmā tika Jānis Kārkliņš (Motovidzeme), bet trešais palika lietuvietis Arnas Vedluga. No latviešiem šajā klasē labi nostartēja Aleksis Araids (Rodeo MX), kurš izcīnīja 4. vietu, bet Daniilam Kuzminam (AMK “Bieriņi”) 10. vieta.

MX1 klasē divu braucienu summā triumfēja Armīns Jasikonis, otrais palika Kārlis Sabulis, bet uz goda pjedestāla trešā pakāpiena kāpa Domantas Jazdauskas. Kristers Drevinskis (Rodeo MX) bija spiests samierināties ar 4.vietu, bet Tomasam Šileikam (MX Druvas) 6. vieta.

MX125 klasē nepārspēts palika Tomass Šaicāns (Rodeo MX), bet otrais palika Martins Platkēvičs (MX Moduls). Trešā vieta – Jakumas Skeberdim no Lietuvas. Aksels Neimanis (AMK “Bieriņi”) divu braucienu summā ieņēma 4. vietu, Rolandam Bogdanovičam (CAMK Latgale) 6. vieta, bet Intam Kārlim Ezerkalnam (SK “Elkšņi”) 7. pozīcija.

Blakusvāģu ieskaitē uzvaras laurus divu braucienu summā plūca Liutairas Variakojis/Ritis Kišunas ekipāža, bet otrie šajā Baltijas čempionāta posmā palika Emīls un Elmār Tilaki (SK “Elkšņi”). Trešā vieta – Tomasa Baltusa/Tadas Natka ekipāžai.

Kvadraciklos uzvarēja vietējais Lietuvas sportists Renatas Jegorovas, aiz sevis atstājot Laurinu Mikalausku, kuram sagatavoties šīm sacensībām palīdzēja Eiropas čempions Edgars Meņģelis. Trešais palika latvietis Reinis Bicāns (JTC “Eriņi”). Atim Bredam (Gulbenes Moto) šoreiz 4. vieta.

Arī mazākajās solo motociklu klasēs Latvijas braucēji bija starp labākajiem. 65 cc klasē divu braucienu summā triumfēja Artūrs Vinters (Jāņa Vintera Moto Team Riga), kuram bija vienāds punktu skaits ar Tomu Dankertu (AMK “Bieriņi”) . Tā kā Vinters otrajā braucienā bija augstākā pozīcijā kā Dankerts, viņam 1. vieta, bet Tomam otrā. Trešo vietu izcīnīja Rojus Zaborskis. Divdesmit sešu sportistu konkurencē Robertam Brantam (AMK “Bieriņi”) 5. vieta, Edvardam Prialgauskim 7. vieta, Rūdolfam Spilam (Rodeo MX) 8. vieta, Ainim Trapuilam 10. vieta, Edvardam Jēkobsonam (IK “Auseklis”) 11. vieta, Artūram Blukam (CAMK Latgale) 12. vieta, bet Evelīnai Meikšānei (AMK “Bieriņi”) 18. vieta.

85 cc klasē pie uzvaras tika Jonas Kublickas, kurš divu braucienu summā savāca tikpat punktu kā latvietis Adrians Drozds (CAMK Latagle), taču dēļ otrajā braucienā sliktāka rezultāta Drozdam otrā vieta. Bronzas medaļas šajā posmā Aidas Skudutis. Labi šajā posmā nostartēja Sebastians Olsens (Rodeo MX), kuram 4. vieta, Patrīcijai Bērziņai (AMK “Bieriņi”) 7. vieta, Robertam Lodei (AMK “Bieriņi”) 9. vieta.

Baltijas čempionāta nākamais jeb 2. posms notiks Igaunijā laika posmā no 9.-10. jūlijam, bet sezonas noslēguma posms paredzēts 18. septembrī Cēsīs (izņemot 65 cc klases braucējiem Baltijas čempionāta sezona beigsies 13. augustā ar sacensībām Stelpē).

     [+] [-]

, 2022-05-24 09:01, pirms 2 gadiem
Nevis kvadraciklos, bet kvadriciklos!!!

     [+] [-]

, 2022-05-24 10:25, pirms 2 gadiem
Iespaidīgi Macuks gāž!

     [+] [-]

, 2022-05-24 10:32, pirms 2 gadiem
Tas, ka Sabuli vinēja, tas ir super, bet nu par Jasikoni nav pārsteigums. Viņš tak pēc traumas nav lāgā trenējies, forma pirms šīs mazās straumas tāpat nebija nekāda. MXGP ap 20 vietu brauca. Kad būs Arminas formā(ja būs kaut kad) tad redzēsim.