Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Lietuvas izlases treneris Maksvītis nākamsezon pārņems Kauņas "Žalgira" stūri

Agris Suveizda

Lietuvas izlases treneris Maksvītis nākamsezon pārņems Kauņas "Žalgira" stūri
Kazis Maksvītis. Foto: FIBA

Lietuvas basketbola flagmanis Kauņas "Žalgiris", ko pārstāv latviešu aizsargs Jānis Strēlnieks, nolēmis veikt vēl vienu treneru maiņu un nākamsezon komandas stūri uzticēs pašreizējam Lietuvas izlases vadītājam Kazim Maksvītim, ziņo portāls BasketNews.

Pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā Maksvītis pameta Krievijas klubu Permas "Parma", kuru trenēja kopš 2019. gada un kurā kara dēļ vairs nespēlē arī latviešu garais spēlētājs Mareks Mejeris. Lietuvas izlases galvenais treneris ar jaunatnes izlasēm ir kļuvis par Eiropas čempionu gan U16, gan U18, gan U20 vecuma grupā, bet ar U19 izlasi Latvijā izcīnīja pasaules zeltu. Dzimtenē Maksvītis ir trenējis Kauņas "Aiščiai", Viļņas "Sakalai", Klaipēdas "Neptūnas" un Panevēžas "Lietkabeli".

Kauņas "Žalgiris" jau oktobrī šķīrās no austriešu galvenā trenera Martina Šillera, kura vadībā zaudēja visās pārbaudes spēlēs un pirmajos divos Eirolīgas mačos un par spīti bilancei 4-0 mocījās arī Lietuvas čempionātā. Viņa vietā stājās slovēnis Jure Zdovcs. "Žalgiris" Eirolīgā ar bilanci 7-19 ieņem pēdējo vietu, bet Lietuvas līgā ar 22-1 ir pirmajā pozīcijā. Zdovcs aizveda "Žalgiri" līdz triumfam Karaļa Mindauga kausā.

32 gadus vecais Strēlnieks sezonas sākumā bija viens no komandas līderiem, bet sezonas gaitā viņa produktivitāte ir kritusies. Eirolīgā Strēlnieks ir sācis 22 no 23 mačiem un vidēji 20,5 minūtēs ticis pie 6,5 punktiem, 1,8 atlēkušajām bumbām, 1,7 rezultatīvām piespēlēm un 1,0 kļūdām, bet Lietuvas čempionātā viņam vidēji 21,2 minūtēs ir 9,5 punkti, 3,6 rezultatīvas piespēles, 1,3 atlēkušās bumbas un 0,9 kļūdas.

Lietuvas izlase Pasaules kausa atlasē uzvarējusi visās četrās spēlēs un priekšlaikus garantējusi iekļūšanu nākamajā posmā, bet septembrī Eiropas čempionāta finālturnīrā spēlēs vienā apakšgrupā ar mājinieci Vāciju, Franciju, Slovēniju, Ungāriju, kā arī Bosniju un Hercegovinu.

Izmantotie resursi:
https://basketnews.com/news-168728-...

     [+] [-]

, 2022-03-24 13:58, pirms 2 gadiem
Nākamgad Strēlnieku eirolīgā droši vien jau neredzēsim