Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:275, Did:0, useCase: 3

Kučvaļska netiek uz PČ garo daļu, bijusī mūsējā pietuvojas Gruzijas olimpiskajai kvotai

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Kučvaļska netiek uz PČ garo daļu, bijusī mūsējā pietuvojas Gruzijas olimpiskajai kvotai
Angelina Kučvaļska. Foto: Romāns Kokšarovs, F64

Zviedrijas galvaspilsētā Stokholmā sācies pasaules čempionāts daiļslidošanā, kur tiek dalītas ceļazīmes uz Pekinas olimpiskajām spēlēm. 2016 gada Eiropas čempionāta ceturtās vietas ieguvēja Angelina Kučvaļska šodien solīdi uzstājās īsajā programmā, taču ar to bija krietni vien par maz, lai kvalificētos garajai daļai un izcīnītu olimpisko kvotu jau šajās sacensībās. Latvijas daiļslidotāja finišēja 33. pozīcijā.

Atgādinām, ka 2017. gada pasaules čempionātā Kučvaļska Latvijai izcīnīja olimpisko kvotu, taču uz Phjončhanas olimpiskajām spēlēm devās Diāna Ņikitina, kura attiecīgajā brīdī bija labāka nekā kvotu izcīnījusī daiļslidotāja.

Pasaules čempionātā sievietes sadalīja 24 olimpiskās kvotas. Sieviešu sacensībām pieteiktas 39 daiļslidotājas, vēlējās piedalīties arī Baltkrievijas sportiste, taču Covid-19 dēļ viņa netika pielaista. Starp galvenajām medaļu pretendentēm kotējas trīs krievietes, kuras šoreiz startē zem neitrālā karoga, kā arī japānietes un amerikānietes.

Šodienas īsajā programmā Angelina Kučvaļska sāka ar sekmīgiem trijiem lēcieniem un turpinājumā arī pārējos elementus veica solīdi. Tiesneši gan atrada kādus nelielus trūkumus, mūsu daiļslidotājas programmas sarežģītības pakāpe bija nepietiekama, tomēr kopumā Latvijas sportiste nostartēja labāk nekā tika cerēts un īsajā daļā nopelnīja 47.94 [pirms četriem gadiem īsajā programmā viņai bija 55.92 un 21. vieta]. Kučvaļska patlaban ir tālu no 2016. gada Eiropas čempionātā sasniegtā līmeņa. Šoreiz tieši īsajā daļā tiek noskaidrotas olimpisko kvotu īpašnieces. Kučvaļska nekvalificējās garajai programmai, finišējot 33. vietā. Kā izrādījās, garajai programmai vajadzēja vismaz 57.72.

2016. gadā jaunā talante Alīna Urušadze triumfēja Latvijas čempionāta pirmsjunioru vecuma ("advanced novice") grupā, bet tagad pasaules čempionāta īsajā programmā bijusī mūsējā uzrādīja 59.89 un pietuvojās Gruzijas olimpiskajai kvotai. Urušadze (17) un Kučvaļska (22) ir labi pazīstamas un pirms starta Stokholmā kopīgi uzspēlēja galda tenisu. Olimpisko kvotai pietuvojās arī Igaunijas jaunā zvaigzne Eva Lota Kībusa (59.65), kura varēja atļauties pieļaut vairākas kļūdas.

2015. gada pasaules čempione Jeļizaveta Tuktamiševa kopš tā laika nespēja kvalificēties nevienam lielajam turnīram, jo Krievijā ir ļoti grūti konkurēt ar jaunajām talantēm. Tagad viņa atgriezās un nodemonstrēja sarežģītu īso programmu bez kļūdām - 78.86 un trešā vieta. Īsajā daļā labākā bija viņas tautiete Anna Ščerbakova, bet otrajā vietā iekārtojās japāniete Rika Kihira.

26. marta sieviešu garajai programmai kvalificējās 24 labākās. Lai izcīnītu olimpisko kvotu, sacensību noslēgumā jāieņem vismaz 21. (22. vai pat 23.) vieta - šobrīd nav īsti skaidrs. Ja tagad neizdodas izcīnīt olimpisko kvotu, viss vēl nav beidzies, jo pēdējās sešas ceļazīmes tiks sadalītas septembra "Nebelhorn Trophy" sacensībās Vācijā.

Pasaules čempionāts daiļslidošanā, sieviešu īsā programma

1.Anna Šcerbakova (-)81.00
2.Rika Kihira (Japāna)79.08
3.Jeļizaveta Tuktamiševa (-)78.86
4.Kārena Čena (ASV)74.40
... 18.Alīna Urušadze (Gruzija)59.86
... 33.Angelina Kučvaļska (Latvija)47.94

.
.

2018. gada pasaules čempionāta sestās vietas ieguvējs Deniss Vasiļjevs rīt plkst. 16.31 uzstāsies īsajā programmā.

Kā jau ziņots, 2018. gada olimpiskajās spēlēs Deniss Vasiļjevs ieguva 19. vietu, savukārt Diāna Ņikitina ierindojās 26. pozīcijā. Latvijas daiļslidošana olimpiskajās spēlēs iepriekš bija pārstāvēta tālajā 1994. gadā - Andrejs Vlaščenko ieguva 21. pozīciju starp vīriešiem, savukārt Jeļena Berežnaja / Oļegs Šļahovs izcīnīja astoto vietu pāru sacensībās. 1992. gada spēlēs Konstantīns Kostins un Alma Lepina ierindojās 20. vietā individuāli.

Izmantotie resursi:
isu.org

  +2 [+] [-]

, 2021-03-24 12:20, pirms 3 gadiem
Izraēliete tikko aizgāja garām latvietei. Domāju, ka tas ir rādītājs. Atliek cerēt uz septembri.

  +1 [+] [-]

, 2021-03-24 12:34, pirms 3 gadiem
točka rakstīja: Izraēliete tikko aizgāja garām latvietei. Domāju, ka tas ir rādītājs. Atliek cerēt uz septembri.
drusku pagaidi... ja 12 nokritīs, tad...

  -1 [+] [-]

, 2021-03-24 14:21, pirms 3 gadiem
Tad lai Ņikitina tagad izcīna viņai kvotu, tas būtu godīgi.

  +2 [+] [-]

, 2021-03-24 14:46, pirms 3 gadiem
Video skatāmies Rumaniski, sacensības Zviedrijā, parstāvam Latviju - tāpēc arī rezultati nekadi!
Kad Latvija spēs nodrošinat tiešraidi no pasaules svarīgākajām sacensībam - tad arī Olimpiskās ceļazīmes būs!

  +4 [+] [-]

, 2021-03-24 15:25, pirms 3 gadiem
oxa rakstīja: Video skatāmies Rumaniski, sacensības Zviedrijā, parstāvam Latviju - tāpēc arī rezultati nekadi!
Kad Latvija spēs nodrošinat tiešraidi no pasaules svarīgākajām sacensībam - tad arī Olimpiskās ceļazīmes būs!
Fū, labi ka vainīgais atrasts!

  +3 [+] [-]

, 2021-03-24 15:26, pirms 3 gadiem
otins rakstīja: Tad lai Ņikitina tagad izcīna viņai kvotu, tas būtu godīgi.
Un viņas vietā lai uz Pekinu brauc Kučvaļska

Parāds nav brālis

  -2 [+] [-]

, 2021-03-24 16:01, pirms 3 gadiem
Aizliegt šo sporta veidu ar likumu! Ūdenspolo un handbolu arī aizliegt!

  +2 [+] [-]

, 2021-03-24 16:51, pirms 3 gadiem
esmeralda rakstīja: Aizliegt šo sporta veidu ar likumu! Ūdenspolo un handbolu arī aizliegt!
Kāpēc?

  +1 [+] [-]

, 2021-03-24 17:19, pirms 3 gadiem
oxa rakstīja: Video skatāmies Rumaniski, sacensības Zviedrijā, parstāvam Latviju - tāpēc arī rezultati nekadi!
Kad Latvija spēs nodrošinat tiešraidi no pasaules svarīgākajām sacensībam - tad arī Olimpiskās ceļazīmes būs!
Nebūt nav jāskatās rumāniski - Eurosport 1 arī rādīja tiešraidi, rādīs arī garo programmu vakarā.

     [+] [-]

, 2021-03-25 10:23, pirms 3 gadiem
Vai cik smieklīgi Ņikitina izrādās parādā Kučvaļskai! Tiešām?!!! Šī dāma ir tik izlutināta ar federācijas un Olimpiskās komitējas uzmanību un atbalstu, ka spļaut viņa uz visiem gribeja. Gribi algu lūdzu-Olimpiskā komiteja maksās, gribi pandēmijas laikos atsevišķus ledus-lūdzu federācija nopirks, visi pūš viņai dibenā, bet viņa elementāri pat sporta formu iegūt nevar!
Tai skaitā arī olimpiskā sezonā!Viņas dib...s kā OS kā arī tagad lielāks par cepeškrāsni! Taisiet vaļā protokolus jo te es skatos zinoši komentātori raksta, un skataties elementāri kontentu kuru lēca sportistes, Kučvaļska ne vienu vecāku trīskāršo NE LĒCA Olimpisko sezonu visu padi...sa dēļ svara un tagad atkal tas pats. Nu protams ka Ņikitina ir vainīga🤣.
Ja viņai būtu konkurence un Ņikītina būtu uz ledus, viņai pat tuvu nebūtu iespējas slidot PČ!
Tā kā tā, un vēl par Urušadze, kura dēļ slidošanas federācijas nomainīja karogu, jo mūsu prezidentei sportisti nafig nav vajadzīgi, kā Ņikitina, tā arī Urušadze, skaidrs ka atkal jūsu godāta Kučvaļsja PČ pat sapņos neredzētu ja meitenes sacenstos valsts līmenī.