Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Mercedes" inženieris: "Esam kļuvuši lēnāki par "Red Bull" komandu"

Juris Grīns
Juris Grīns

"Mercedes" inženieris: "Esam kļuvuši lēnāki par "Red Bull" komandu"
Foto: Mercedes-AMG Petronas Formula One Team

Nesen notikušie "Formula 1" testi ieviesuši pamatīgu intrigu pirms gaidāmās sezonas, kas startēs jau šajā nedēļas nogalē. "Mercedes" pārsteidza ar vājiem rādītājiem, liekot domāt, ka favorītes statusā šogad nonākusi "Red Bull" vienība. Lai noskaidrotu, kā būs patiesībā, vēl jāpagaida, bet pati "Mercedes" komanda noskaņota ļoti piesardzīgi.

Testos "Mercedes" veica mazāko kilometru skaitu starp visām komandām, Lūisam Hamiltonam un Valteri Botasam saskaroties ar tehniskām problēmām, kā arī mašīnas aizmugures nestabilitāti. Tikai testu trešajā dienā acīmredzamu problēmu nebija, kopumā trīs dienās Hamiltonam sasniedzot piekto labāko rezultātu, taču no ātrākā pilota Maksa Verstapena, kurš pārstāv "Red Bull" komandu, atpaliekot vairāk par sekundi.

"Beigās izdevās uzlabot mašīnas balansējumu, kad bākā ir daudz degvielas, kā rezultātā auto kļuva daudz prognozējamāks," stāsta "Mercedes" trases inženierijas nodaļas vadītājs Endrjū Šovlins. "Tomēr dati, ko ieguvām pēdējās dienās, parāda, ka sacīkšu režīmā mēs neesam tik ātri kā "Red Bull" komanda. Arī citus pēdējos gadus mums ziemas testos bijušas problēmas ar ātrumu, bet pirms pirmajām sacīkstēm vienmēr panākts progress, taču šoreiz darbu nācās pārtraukt nepabeigtu."

Hamiltona komentārs pēc trešās testu dienas bija šāds: "Izdevās uzlabot mašīnu, bet mēs vēl neesam tur, kur gribam būt. Nevaru izcelt kādu noteiktu jomu, jo trūkumi ir jūtami kopumā, ātrumu vēl nepieciešams uzlabot."

Vismaz prognozes liecina, ka Verstapenam līdz ar to šogad ir labākas iespējas nekā jebkad sacensties pret "Mercedes" pilotiem. Iepriekšējās divas sezonas viņš ieņēma trešo vietu kopvērtējumā, zaudējot tikai Hamiltonam un Botasam.

"Testi mums bija pozitīvs sākums," saka Verstapens. "Tas vienmēr ir labi, ja izdodas nobraukt vēlamo apļu skaitu un kārtīgi izprast mašīnu, taču tas neko nepasaka par to, kāds būs mūsu sniegums sacīkstēs. Zinu, ka cilvēki ir sajūsmā un domā, ka mēs tikai sakām tā, bet tomēr "Mercedes" komanda joprojām ir favorīte. Kā gan viņi var tādi nebūt, ja ir uzvarējuši iepriekšējās septiņas sezonas pēc kārtas? Esmu drošs, ka arī viņi grib, lai cilvēki domā, ka favorīti esam mēs, jo tas mums būtu papildus spiediens. Katru nākamo sezonu saredzu kā iespēju viņu pārspēšanai, bet mēs būtu stulbi, ja domātu, ka tā būs viegla cīņa un, ka testos esam ātrāki, tādēļ būsim priekšā."

Bahreinas F1 posms notiks jau šajā nedēļas nogalē. Piektdien plkst. 13:30 pēc Latvijas laika sāksies treniņbraucieni, sestdien plkst. 17:00 gaidāma kvalifikācija, bet svētdien plkst. 18:00 - starts sacīkstēm.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...
F1 News, Live Race Coverage, Results &...