Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource651 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource651), Fid:2965, Did:0, useCase: 3

Ētikas komiteja piespriež bijušajam FIFA prezidentam Blateram miljonu soda naudās

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Ētikas komiteja piespriež bijušajam FIFA prezidentam Blateram miljonu soda naudās
Zeps Blaters. Foto: AP/Scanpix

Neatkarīga Ētikas komiteja, izskatot apsūdzības korupcijā, atzinusi par vainīgiem bijušo FIFA prezidentu Zepu Blateru un bijušo ģenerālsekretāru Džeromu Valki. Abiem piespriests aizliegums atrasties futbola amatos, kā arī miljons Šveices franku liela soda nauda (903 tūkstoši eiro).

Izmeklēšanā tika apskatītas dažādas apsūdzības, kas skar maksājumu veikšanu augstām FIFA menedžmenta personām saistībā ar FIFA pārraudzībā esošajiem turnīriem, dažādiem bonusiem un līgumiem, kas slēgti ar darbiniekiem. Tāpat izskatīts, kādas Džeroma Valkes privātās izmaksas segtas no FIFA kontiem.

Tika noskaidrots, ka Blaters pārkāpis dažādus punktus, tostarp bijis interešu konflikts un viņš piedāvājis vai saņēmis dāvanas vai citas priekšrocības. Valkem apstiprinātas tās pašas apsūdzības, plus viņš atzīts par vainīgu dienesta stāvokļa ļaunprātīgā izmantošanā.

Gan Blateram, gan Valkem piespriests miljons Šveices franku sods, kā arī aizliegums atrasties futbola amatos sešus gadus un astoņus mēnešus. Viņiem jau iepriekš bija piespriestas diskvalifikācijas, tāpēc jaunās spēkā stāsies tikai pēc iepriekšējo iztecēšanas. Blateram tas notiks 2021. gada 8. oktobrī, bet Valkem - 2025. gada 8. oktobrī.

Izmantotie resursi:
https://www.fifa.com/who-we-are/new...