Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

"Jokerit" play-off mājas spēles aizvadīs pretinieku arēnā

Rūdis Mālmeisters
Rūdis Mālmeisters

"Jokerit" play-off mājas spēles aizvadīs pretinieku arēnā
Jānis Kalniņš. Foto: Mikko Taipale/jokerit.com

Kontinentālā hokeja līga (KHL) paziņojusi, ka pēc konsultēšanās ar Helsinku "Jokerit" un Somijas valdību, ir pieņemts lēmums somu klubam play-off mājas spēles aizvadīt pretinieku arēnā.

Jau kopš novembra beigām Helsinku "Jokerit" mājas spēles aizvada bez skatītājiem. Sakarā ar pandēmiju un robežas šķērsošanas ierobežojumiem klubs kopā ar līgas vadību diskutēja par iespējamiem risinājumiem "Jokerit" mājas spēļu aizvadīšanā. Rezultātā tika pieņemts lēmums, ka tās notiks pretinieku arēnā.

"Izslēgšanas spēles ir pārbaudījums ne tikai pašiem spēlētājiem, bet arī kluba vadībai. Jebkurā brīdī sērija var atgriezties pretinieka arēnā, bet pandēmijas apstākļos darba organizācija šādā virzienā būtu divtik sarežģīta. Pateicamies "Jokerit" vadībai par šādu lēmumu un esam pārliecināti, ka komanda Krievijā jutīsies kā mājās, demonstrējot savu labāko sniegumu. Ceram, ka nākamajā sezonā Helsinku klubs savas spēles varēs aizvadīt pārpildītā "Hartwall" arēnā," sacīja KHL prezidents Aleksejs Morozovs.

"Gribam cīnīties par Gagarina kausu, izveidojušās situācijas dēļ mums nācās izvērtēt vairākus variantus. Šis būs jauns izaicinājums. Helsinkos līdzjutēji pašlaik nevar apmeklēt spēles, bet hokejisti, protams, lielāku gandarījumu saņem, ja maču var vērot arī skatītāji," izteicās "Jokerit" ģenerālmenedžeris Jari Kurri. Savukārt komandas kapteinis Marko Antila sacīja, ka šis lēmums īpašas izmaiņas nerada un ka komanda cīnīsies katrā mačā.

Jāņa Kalniņa pārstāvētais "Jokerit" ieņem piekto pozīciju Rietumos. Par komandas pretinieci izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā var kļūt Jaroslavļas "Lokomotiv" vai Maskavas "Dynamo".

Izmantotie resursi:
https://www.khl.ru/news/2021/02/24/...
https://www.jokerit.com/pudotuspeli...