Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Grjazins Ungārijas rallija vadībā, Mikelsenam pazūd jauda un plīst riepa

Juris Grīns
Juris Grīns

Grjazins Ungārijas rallija vadībā, Mikelsenam pazūd jauda un plīst riepa
Nikolajs Grjazins. Foto: fiaerc.com

Pēc aizvadītās pirmās pilnās sacensību dienas Eiropas rallija čempionāta priekšpēdējā posmā Ungārijā vadībā nostiprinājies krievu pilots Nikolajs Grjazins, kurš sacensībās startē zem Latvijas karoga. Vairākus viņa galvenos konkurentus piemeklēja neveiksmes, galvenokārt plīsušas riepas.

Latviešu komandas “Sports Racing Technologies” pilots Grjazins uzvarēja pirmajos divos šīs dienas ātrumposmos, bet tad SS4 kādā no līkumiem pieļāva kļūdu, izbraucot no trases. Tas maksāja laiku, bet, dodoties uz servisa parku, viņš atradās 7.2 sekundes priekšā tuvākajam sekotājam Erikam Caisam, kurš pirms nedēļas Spānijā bija piedzīvojis debiju pasaules čempionātā, uzreiz izcīnot trešo vietu WRC2 klasē. Trešais tobrīd bija mājinieks Mikloss Čomoss.

Pēcpusdienā piektajā ātrumposmā pārliecinoši ātrākais bija Caiss, kuram līdz ar to izdevās izvirzīties rallija vadībā ar 0.4 sekunžu pārsvaru pār Grjazinu, pirms SS6 čehu pilota ekipāža pārsita riepu un zaudēja divas minūtes. Grjazins vadību atguva un dienas izskaņā ir 25 sekundes priekšā ungāru braucējam Norbertam Hercigam, kamēr pēc uzvarām pēdējos divos ātrumposmos uz trešo vietu pacēlās Madss Ostbergs. Trešajā dopā viņš lielā ātrumā piedzīvoja saslīdēšanu, kas tobrīd no otrās pozīcijas ekipāžu atmeta uz vienpadsmito.

ERC sezonas septītā posma sestdienas ātrumposmi izvērsās dramatiskiem notikumiem bagāti, jo daudzām ekipāžām nācās zaudēt laiku cauru riepu dēļ. Tikmēr jau trešajā ātrumposmā problēmas ar jaudu piemeklēja Andreasu Mikelsenu, kurš šajā rallijā var nodrošināt 2021. gada Eiropas čempiona titulu. Lai gan sākotnēji pilotam šķita, ka dzinēja dēļ būs jāizstājas, problēmu izdevās novērst. Pēc sestā ātrumposma norvēģim pat izdevās pacelties uz trešo vietu, tomēr dienas noslēdzošajā dopā, iespējams, pēc uzbraukšanas grantij, arī viņš pārplēsa riepu, zaudēja laiku un sacīkšu rezultātos atkrita uz septīto vietu. Mikelsena konkurenti cīņā par titulu Mikolajs Marčiks un Efrēns Ljarena pēc šīs dienas ierindojas piektajā un sestajā vietā, bet ceturtais ir mājinieks Andrāss Hadiks.

ERC2 klasē otrajā pozīcijā atrodas Dmitrija Feofanova un Normunda Kokina ekipāža, lai gan līderim Havjēram Pardo, ar kuru viņi sacenšas par uzvaru arī sezonas kopvērtējumā, zaudē jau 3 minūtes un 42 sekundes. Pēdējā ātrumposmā viņi pazaudēja nakts braukšanai paredzētos lukturus, kas nebija pienācīgi nostiprināti. ERC3 klasē par uzvaru cīnās abi šī gada spēcīgākie pasaules junioru čempionāta braucēji, Džonam Armstrongam esot 2.9 sekundes priekšā Sami Pajari. Igaunis Kens Torns ar “Rally3” klases auto ieņem 13. vietu absolūtajā ieskaitē.

Vel septiņus ātrumposmus par Ungārijas asfalta ceļiem braucēji veiks svētdien.

Ungārijas rallija rezultāti pēc 7. ātrumposma:

VietaPilotsValstsAutoRezultāts
1.Nikolajs GrjazinsLatvijaVolkswagen Polo GTI R557:04.0
2.Norberts HercigsUngārijaŠkoda Fabia Rally2 evo+25.8
3..Madss OstbergsNorvēģijaCitroën C3 Rally2+39.7
4.Andrāss HadiksUngārijaFord Fiesta Rally2+42.3
5.Efrēns LjarenaSpānijaŠkoda Fabia Rally2 evo+1:07.0
6.Mikolajs MarčiksPolijaŠkoda Fabia Rally2 evo+1:07.6
7.Andreass MikelsensNorvēģijaŠkoda Fabia Rally2 evo+1:27.7
8.Simone KampedelliItālijaŠkoda Fabia Rally2 evo+1:28.5
9.Ādams VelenčejsUngārijaŠkoda Fabia Rally2 evo+1:58.5
10.Eriks CaissČehijaFord Fiesta Rally2+2:01.0

Izmantotie resursi:
4rati - 4rati