Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Ābols gūst "Örebro" izlīdzinājuma vārtus, Ķēniņš iemet un Smons piespēlē Šveicē

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Ābols gūst "Örebro" izlīdzinājuma vārtus, Ķēniņš iemet un Smons piespēlē Šveicē
Rodrigo Ābols. Foto: Örebro Hockey

Zviedrijas hokeja līgā (SHL) veiksmīgas spēles aizvadījuši latviešu hokejisti, uzbrucējam Rodrigo Ābolam izceļoties ar vārtu guvumu "Örebro" uzvarā ar 4:3 pagarinājumā pār Stokholmas "Djurgården", kamēr vārtsargam Jānim Kalniņam pēc divu maču pārtraukuma veiksmīgi atgriežoties Vekšes "Lakers" cietoksnī.

Ābols laukumā pavadītajās 18 ar pusi minūtēs kopumā izdarīja septiņus metienus pa vārtiem, latvietim trešā perioda 12. minūtē mājinieku labā panākot 3:3. Latvijas valstsvienības uzbrucējs šovakar arī iekrāja +/- koeficientu +1 un veica trīs spēka paņēmienus. 25 gadus vecā hokejista kontā šosezon ir desmit (4+6) rezultativitātes punkti.

Tikmēr Kalniņš "Lakers" uzvarā pagarinājumā ar 3:2 pār "Leksand" atvairīja 37 no 39 pretinieku metieniem. Zviedrijas meistarsacīkšu kopvērtējumā "Lakers" ar 24 punktiem atkāpās līdz piektajai vietai, savukārt "Örebro" ar 17 punktiem pacēlās uz astoto pozīciju.

Šveices Nacionālajā līgā trešos vārtus un septīto rezultativitātes punktu sezonā guvis uzbrucējs Ronalds Ķēniņš, kurš palīdzēja "Lausanne" izbraukumā ar 6:2 sakaut pastarīti "Ajoie". Latvietis 14 ar pusi minūšu laikā ripu pa vārtiem raidīja piecas reizes, vienreiz bloķēja metienu, kā arī nopelnīja lietderības koeficientu +1.

Latvijas hokejistu savstarpējā duelī aizsarga Sanda Smona un uzbrucēja Denisa Smirnova Ženēvas "Servette" ar 3:2 mājās pārspēja vārtsarga Ivara Punnenova (palika rezervē) un 19 gadus vecā uzbrucēja Oskara Lapinska Langnavas "Tigers". Smons rezultatīvi asistēja "Servette" pirmo vārtu guvumā (otrais punkts sezonā), nospēlēto trīsarpus minūšu laikā arī divreiz raidot ripu pa vārtiem un nopelnot +/- koeficientu +1. Smirnovs piecarpus minūtēs izdarīja vienu metienu un zaudēja vienā iemetienā, kamēr Lapinskis uz ledus pavadīja tikai 2:11 minūtes.

Piekto neveiksmi pēdējās sešās spēlēs piedzīvoja uzbrucēja Kaspara Daugaviņa "Bern", savā laukumā ar 3:6 zaudējot "Davos" komandai. Pieredzējušais Latvijas izlases uzbrucējs 16:16 minūtēs veica divus metienus un bija pārāks 11 no 19 (57,89%) iemetienu.

Šveices meistarsacīkšu kopvērtējumā "Lausanne" ar 20 punktiem ir devītā, "Tigers" ar tikpat punktiem - vietu zemāk, "Bern" ar 17 punktiem ierindojas 11. pozīcijā, savukārt "Servette" ar 15 punktiem - 12. vietā.

Somijas "Liiga" čempionātā trešo spēli aizvadīja uzbrucējs Oskars Batņa (17:48 minūtēs uzvarēja sešos no 11 iemetieniem, izdarīja divus metienus pa vārtiem, sakrāja +/- koeficientu +1 un noslidoja 4,39 kilometrus), viņa komandai Mikeli "Jukurit" viesos ar 1:4 kapitulējot Raumas "Lukko". Astoņas neveiksmes pēdējās deviņās cīņās cietusī "Jukurit" ar 14 punktiem ierindojas pēdējā vietā 15 klubu konkurencē.

Norvēģijas līgā savstarpējo maču aizvadījuši latviešu pārstāvētie klubi, aizsarga Maksima Ponomarenko Sarpsborgas "Sparta" vienībai izbraukumā ar 4:3 papildlaikā salaužot uzbrucēja Leonarda Rimjāna Ringerikes "Panthers" pretestību.

Ponomarenko 13:55 minūšu laikā nopelnīja divus noraidījumus, divreiz meta pa vārtiem un sakrāja +/- koeficientu +2. Daugavpils hokeja audzēknis Rimjāns 23:15 minūtēs uz noraidīto soliņa devās vienreiz, vienu reizi apdraudēja pretinieku vārtus un nopelnīja lietderības koeficientu -1. Turnīra tabulā četrus panākumus pēc kārtas guvusī "Sparta" ar 27 punktiem atkāpās līdz trešajai vietai, bet "Panthers" ar 15 punktiem joprojām ir astotā.

Krievijas Austākajā hokeja līgā (VHL) otro zaudējumu pēc kārtas piedzīvoja aizsarga Eduarda Hugo Jansona (18 minūšu un 14 sekunžu laikā nopelnīja lietderības koeficientu -1) Penzas "Dizel", savā laukumā ar 2:3 atzīstot Angarskas "Yermak" pārākumu. "Dizel" ar 13 punktiem 27 vienību konkurencē ieņem 23. pozīciju.

Dānijas meistarsacīkstēs ar 31 punktu līderpozīcijā nostiprinājusies uzbrucēja Kirila Galohas Frederikshāvnas "Hawks", šovakar izbraukumā ar 2:1 salaužot Redovres "Mighty Bulls" pretestību.

Izmantotie resursi:
https://www.shl.se/p/
https://www.sihf.ch/de/game-center/...
https://www.liiga.fi/game/2022/116
https://www.hockey.no/live/BoxScore...
https://www.vhlru.ru/report/1103/?i...