Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

NHL attaisno Keinu apsūdzībās par "Sharks" spēļu sabotēšanu, taču ierosina citu lietu

Agris Suveizda

NHL attaisno Keinu apsūdzībās par "Sharks" spēļu sabotēšanu, taču ierosina citu lietu
Evanders Keins. Foto: AP/Scanpix

Nacionālā hokeja līga pavēstījusi, ka veiktajā izmeklēšanā nav gūti nekādi pierādījumi Sanhosē "Sharks" uzbrucēja Evandera Keina sievas Deannas apsūdzībām pret savu vīru, ka viņš ir veicis likmes uz savām un citām līgas spēlēm, kā arī ar savu sniegumu apzināti centies panākt savas komandas zaudējumus. Līga gan ierosinājusi jaunu izmeklēšanu divu citu iespējamu pārkāpumu dēļ.

"Izmeklēšana, ko sadarbībā ar līgas Drošības nodaļu veica "Patterson Belknap Webb & Tyer LLP", iekļāva sociālo mediju, publisko datu un bankrota procedūras, ko Keina kungs uzsāka 2021. gada janvārī, un šķiršanās lietas informācijas detalizētu izpēti, tāpat tika saņemts sporta likmju datu un analīzes ziņojums, kā arī veiktas klātienes un attālinātas intervijas ar "Sharks" organizācijas pārstāvjiem un citām personām, ieskaitot Keina kungu. Jāatzīmē, ka Keina kundze atteicās piedalīties izmeklēšanā," sacīts līgas paziņojumā.

"Izmeklēšanā netika gūti jebkādi pierādījumi, kas atbalstītu Keina kundzes apsūdzības, ka Keina kungs ir veicis likmes vai kā citādi piedalījies likmju veikšanā uz NHL spēlēm, un netika gūti jebkādi pierādījumi apsūdzībām, ka Keina kungs atdeva spēles vai necentās pēc vislabākās sirdsapziņas palīdzēt "Sharks" uzvarēt. Tieši pretēji, pierādījumi rada šaubas par šo apsūdzību patiesumu. Kaut arī Keina kungs noliedza apsūdzības, mūsu secinājumi nav balstīt šajos noliegumos, bet gan uz citiem pierādījumiem, kas gūti izmeklēšanas laikā.

Pieprasījām un saņēmām no "Sportradar" ziņojumus un analīzes no "Sharks" spēlēm 2018./19. g. sezonas beigu daļas, ieskaitot 2019. gada Stenlija kausu, un 2020./21. g. sezonas. Publisku un nepublisku dokumentu izpēte un intervijas ar personām, kuras vislabāk pārzina Keina kunga darbības uz ledus iepriekšējo trīs sezonu laikā, nesniedza pierādījumus, kas atbalstītu Keina kundzes izvirzītās apsūdzības. Tomēr izmeklēšanas laikā mūsu uzmanību piesaistīja divas citas lietas, kuras, uzskatām, ir jāizmeklē un jāizpēta. Abas lietas ir saistītas ar Keina kunga iespējamiem uzvedības pārkāpumiem. Viena ir saistīta ar apsūdzībām par agrāku izturēšanos pret Keina kundzi, bet otra lieta ir saistīta ar uzvedību, kas potenciāli ietekmējusi kluba biedru veselību un drošību. Šīs lietas tiks izmeklētas, bet, kas attiecas uz apsūdzībām par likmju veikšanu, NHL šo lietu uzskata par slēgtu."

30 gadus vecais kanādietis aizvadītajā sezonā 56 spēlēs sakrāja 49 (22+27) punktus, būdams komandas rezultatīvākais spēlētājs, 42 soda minūtes un negatīvu lietderību -1, un viņam šis būs ceturtais gads septiņu sezonu līgumā par 49 miljoniem ASV dolāru. Ar 7,0 miljonu vidējo algu Keins ir otrais vislabāk apmaksātais "Sharks" uzbrucējs. Bijušais Zemgus Girgensona un pašreizējais Rūdolfa Balcera komandas biedrs 2009. gadā tika draftēts ar ceturto numuru un Nacionālajā hokeja līgā, pārstāvot arī Atlantas "Trashers", Vinipegas "Jets" un Bufalo "Sabres", ir piedalījies 769 spēlēs, nopelnot 506 (264+242) punktus, 988 soda minūtes un negatīvu lietderību -67. Stenlija kausā Keins 29 mačos ticis pie 13 (6+7) punktiem, 84 soda minūtēm un negatīvas lietderības -9. Kanādas izlasē viņš piedalījies trijos pasaules čempionātos, 22 spēlēs atzīmēdamies ar 13 (6+7) punktiem, 12 soda minūtēm un pozitīvu lietderību +12.

Sanhosē "Sharks" šorīt paziņoja, ka ir informēta par līgas jauno izmeklēšanu divās papildu lietās un ka ar Keinu ir vienojusies par nepiedalīšanos komandas treniņnometnē līdz turpmākam paziņojumam.

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/news/sharks-kan...
https://twitter.com/SanJoseSharks/s...

     [+] [-]

, 2021-09-23 11:16, pirms 3 gadiem
Patriks Keins leģenda