Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Latvijas triāla izlasei 11.vieta Nāciju kausā

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Latvijas triāla izlasei 11.vieta Nāciju kausā
Foto: www.lamsf.lv

Portugāles pilsētā Gouveia aizvadīts Nāciju kauss triālā, kurā Latvijas izlase Internacionālajā grupā izcīnīja 11.vietu. Šogad Latvijas izlasi pārstāvēja jaunie un talantīgie sportisti Kristaps Ķīlis (MT skola), Daniels Grīnfelds (AG Xtreme) un Niks Alksnis (Viking Trial), izlases asistents bija pieredzējušais Artūrs Grīnfelds (AG Xtreme).

''Pēc sacensībām jutos gandarīts par paveikto un kopējo komandas sniegumu. Kā komanda bijām ļoti vienota un stipra. Katrs no mums trasē parādīja labāko, ko spēj un nepadevās. Otrajā aplī izdevās rezultātu uzlabot, pārspējot Kanādas izlasi. Liels paldies izlases komandai un atbalstītājiem par ieguldījumu rezultāta sasniegšanā” savos komentāros pēc sacensībām dalījās izlases sportists Niks Alksnis (Viking Trial) no Grobiņas.

“Bija ļoti interesanti. Sestdien, kad apskatījāmies trasi, pirmais iespaids bija, ka trase ir sarežģīta. Papildus tam jābrauc “non-stop”. Tomēr svētdien, kad pirmajā aplī sāku braukt, tad bija tīri normāli un sapratu, ka tomēr nav tik traki. Pauzē no pirmā uz otro apli izanalizēju pie kā vajadzētu piestrādāt un otrais aplis bija labāks. Īpaši liels paldies Artūram un arī visai komandai” pēc sacensībām atzina Daniels Grīnfelds (AG Xtreme) no Jelgavas.

“Trase bija ļoti forša. Posmi nebija pārāk grūti, taču trūkst pieredzes braukšanā pa kalnainu un dabisku trasi, plus vēl nedaudz stresiņš. Bet prieks, ka visi spējām otrajā aplī saņemties, un nobraucām labāk kā pirmo. Paldies visai komandai, visi cīnījāmies par katru punktu, un katrs no mums parādīja labāko. Paldies Artūram par palīdzēšanu un motivēšanu, kā arī visiem atbalstītājiem. Domāju, ka ir izdevušās sacensības foršā kompānijā, un skaistā vietā, kā arī iegūta liela pieredze” tā par sacensībām Kristaps Ķīlis (Mt skola).

“Šogad Latvijas triāla izlase Nāciju kausā piedalījās divdesmito reizi un man personīgi šīs bija astoņpadsmitās nācijas kurās esmu bijis vai nu kā braucējs vai arī kā asistents. Trase šogad nebija ļoti grūta un bīstama, bet bija diezgan viltīga, jo astoņi no piecpadsmit posmiem bija pa kalnu upīti kur vietām bija diezgan dziļš. Esmu ļoti priecīgs par puišiem, kuri pirmajā aplī varbūt mazliet taustījās un neparādīja labāko sniegumu, bet otro apli godam cīnījās. Danielam ar Kristapu šī bija debija pasaules čempionātā, kas pirmajā aplī mazliet lika uztraukumam ņemt virsroku, bet tas ir tikai normāli tāda līmeņa sacensībās” iespaidos dalījās izlases asistents Artūrs Grīnfelds (AG Xtreme) no Jelgavas.

“Gribu pateikt lielu paldies gan izlases puišiem, gan visiem, kas palīdzēja izlasei. Izlases puiši godam aizstāvējāt Latvijas vārdu Pasaules triālā. Paldies viņiem, ka ziedoja savas privātās lietas, lai nestu Latvijas vārdu Portugālē. Cerams, ka viņiem šis būs kā atspēriena un motivācijas punkts turpmākai triāla dzīvei. Komandas mērķis ir izpildīts, tagad atliek nobeigt veiksmīgi sezonu Latvijā un gatavoties jau nākama gada Nāciju kausam, kas norisināsies Itālijā” pēc sacensībām atzina izlases vadītāks Kaspars Vērnieks (MT skola).

Kopumā viss brauciens uz Portugāli nebija viegls, jo pēc pavadītajām divām diennaktīm ceļā (~3800km), puišiem bija divās dienās jāatklimatizējas un jāpierod pie reljefa. Danielam vēl mazliet bija jāpacīnās ar tehniku, kas kalnos negribēja darboties kā vajag. Bet ar visu tika veiksmi galā un godam nostartēja.

Nāciju kauss notiek reizi gadā. Tās ir prestižākās valstu komandu sacensības, kur katra valsts cīnās par vislabāko rezultātu trasē. Kopš 2001.gada Latvijas izlase Nāciju kausā triālā ir startējusi 20 reizes, izlaižot vien 2020.gadu, kad pandēmijas rezultātā Nāciju kauss nenotika.

“Paldies izlases puišiem Danielam, Kristapam un Nikam par labajām emocijām ko guvu sacensībās un par jautro, garo braucienu” tā Artūrs Grīnfelds.

Izmantotie resursi:
lamsf.lv